Έκοψαν και την πίτα

κι ο Κυριακάκης βρήκε το φλουρί

κι έτσι άρχισε η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας για το 2023 – άρχισε και η ζωντανή αναμετάδοση στο Διαδίκτυο

 

 

 

 

Η συνεδρίαση, η πρώτη της χρονιάς, άρχισε με το μη επίσημο και εθιμοτυπικό μέρος της, την κοπή της πίτας του Δήμου μας για το 2023. Προτάθηκε και αυτομάτως έγινε δεκτό να κοπούν 42 κομμάτια, για τους δημοτικούς συμβούλους, τους προέδρους των 12 κοινοτήτων του Δήμου, τον δήμαρχο, την γενική γραμματέα του Δήμου και την γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την κοπή ανέλαβε ο δήμαρχος… ως μαθηματικός (που υπολόγισε πρώτος ότι η τετράγωνη πίτα θα πρέπει να κοπεί σε 7 επί 6 κομμάτια. Όπως κι έγινε. Κατόπιν εκτενών αναζητήσεων κι αφού έγινε σαφές ότι το φλουρί δεν βρέθηκε σε κομμάτι δημοτικού συμβούλου, το τυχερό νόμισμα βρέθηκε στο κομμάτι του προέδρου του τοπικού συμβουλίου, Στράτου Κυριακάκη. Ο οποίος καμία ανάγκη δεν έχει από το δώρο που -χάριν αστεϊσμού και ένεκα το εορταστικό κλίμα- θεσμοθετήθηκε (άδεια για τρεις απουσίες από συνεδριάσεις), αφού συμμετέχει ανελλιπώς και απουσιάζει σπανίως (σε πλήρη αντίθεση με τους συναδέλφους του των υπολοίπων κοινοτήτων που δεν είδαμε ποτέ….).

Σε λίγο η συνεδρίαση συνεχίζει στο συνηθισμένο της μοτίβο, της προ ημερήσιας ενημέρωσης και κατόπιν της ημερήσιας διάταξης. Απόντες -μέχρι στιγμής- οι Καλαϊτζής, Ζουρζούρα, Δημόπουλος, Κιάφας, Δημητριάδης και Γρεβενίτης, του οποίου η δήλωση ανεξαρτητοποίησης θα επισημοποιηθεί σήμερα.

Αν το προσπαθήσατε και αντιμετωπίσατε πρόβλημα, η ζωντανή αναμετάδοση της συνεδρίασης μέσω του Διαδικτύου αναμένεται να αρχίσει σε λίγο, λόγω ξαφνικού τεχνικού προβλήματος (και μακάρι να μην πάει έτσι και στην συνέχεια της χρονιάς)…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πρόσκληση 1η 18-01-2023 signed