Πλήρης οδηγός της κυβέρνησης Μητσοτάκη

με παραδείγματα

από τον Παύλο Πολάκη (πρώην καπνιστή), στην Κατερίνη και στην συνεστίαση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΔ

 

 

 

 

Βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Κατερίνης για την φετινή πρωτοχρονιάτικη και προεκλογική -πια- συνεστίαση της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Την προηγούμενη φορά που βρέθηκε στην πόλη ήταν για να εγκαινιάσει μια ΜΕΘ που παρέμενε φάντασμα για πάνω από δεκαετία. Το θυμήθηκε, ευχαριστώντας το πολυάριθμο κοινό του στο “Grande Sala”, συμπεριλαμβάνοντας τους εργαζόμενους στη ΜΕΘ του ΓΝΚατερίνης στις ευχαριστίες του για την θερμή υποδοχή. Λίγη ώρα πριν, στην συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε, είχε επισημάνει ότι έχει “κοντό λαιμό” κι αυτό στην Κρήτη περιγράφει αυτόν που δεν ξεχνά και συχνά δεν συγχωρεί…

Μίλησε για περισσότερο από μια ώρα, εξαφανίζοντας κάθε σκέψη ότι μπορεί και να μιλούσε από υποχρέωση και όταν ολοκλήρωσε την ομιλία του, έμοιαζε να θέλει -και να μπορεί- να μιλήσει μια ώρα ακόμη. Στο διάστημα αυτό κάλυψε τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του και επανέλαβε το “αυτοί θα φάνε και τα πόμολα από τις πόρτες”, παρουσιάζοντας τεκμήρια. Όχι λίγα στοιχεία και πολλές απόψεις του, αλλά πλήθος υποθέσεων με λεπτομέρειες, ονόματα και αριθμούς. Είπε και για το “μοιράσι”, όπως λένε στην Κρήτη το μερίδιο, το ποσοστό (της μίζας και της αρπαχτής). Αναφέρθηκε και στα τρέχοντα και στο τι εκτιμά για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και για το ΚΚΕ και “για την απαράδεκτη απόφαση του Αρείου Πάγου” για τους πλειστηριασμούς απ΄ τα funds. Περιέγραψε και το τι είδους προβλήματα και εμπόδια δημιούργησε το Σύστημα της σήψης στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κι εξήγησε τι εννοούσε ο Σπίρτζης όταν είπε το γνωστό “με το καλό ή με το άγριο”. Ξεκαθάρισε δηλαδή ότι αυτή την φορά η κυβέρνηση της προοδευτικής παράταξης -αν επιτευχθεί- ή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ -αν χρειαστούν δεύτερες εκλογές-, δεν θα καθυστερήσει σε τίποτα το έργο της. αν και πάλι υπηρεσιακοί παράγοντες, από Υπουργείο ως δημόσια υπηρεσία ή και την Δικαιοσύνη στήσουν σημαντικά εμπόδια στο έργο της. Αλλά καλύτερα να τα ακούσετε όλα αυτά από τον ίδιο, αφού συχνά-πυκνά κάτι που είπε γίνεται γνωστό και απασχολεί και -συνήθως- είναι ένα ελάχιστο κλάσμα απ΄ το σύνολο της τοποθέτησής του.

Στα πολλά που έχει εκθέσει στο δημόσιο διάλογο, στις πάμπολλες αποκαλύψεις του στο παρελθόν και στο παρόν, οι αντίπαλοί του επικαλούνται διάφορα, συνήθως άσχετα και -όπως λέει κι ο ίδιος-, η προσπάθεια υπεκφυγών έφτασε ως και στο “ναι… αλλά ο Πολάκης καπνίζει”. Μια προσωπική λεπτομέρεια, ένα ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο είναι πια πολύ κακά νέα για πολλούς: ο Πολάκης “το ΄κοψε” το κάπνισμα. Όλα τ’ άλλα που του χάρισαν μια παρατεταμένη θερμή υποδοχή και ένα εξίσου παρατεταμένο χειροκρότημα στο τέλος της ομιλίας του τα συνεχίζει ακόμα. Και υπόσχεται ακόμα περισσότερα.