“Αυτή τη φορά είμαστε τυχεροί…

και δεν φυσούσε..."

η πυρκαγιά έσβησε, αφού έκαψε τον πυρήνα του σημαντικότερου θέρετρου της Πιερίας – εικόνες κια βίντεο από την καταστροφή

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Σοκαρισμένοι οι ιδιοκτήτες των κατοικιών και των επιχειρήσεων που κάηκαν, οι αιρετοί της Πιερίας και οι κάτοικοι του Παλιού Παντελεήμονα, παρακολουθούν τους πυροσβέστες να ολοκληρώνουν το έργο της κατάσβεσης, μετά την καταστροφική πυρκαγιά που “χτύπησε” το κέντρο του πανέμορφου ορεινού θέρετρου, τα ξημερώματα σήμερα.

Όλοι επισημαίνουν λακωνικά ότι ευτυχώς την ώρα που ξέσπασε η φωτιά δεν φυσούσε στην περιοχή, δεν υπήρξαν θύματα, δεν προκλήθηκαν εκρήξεις υλικών εξαιρετικά επικίνδυνων και αναμένουν το πρωτόλειο συμπέρασμα των ειδικών για την πηγή του ολέθρου. Το μεσημέρι, στο σημείο της καταστροφής βρέθηκε και ο νέος Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, στρατηγός Κων. Δαδούδης, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στην Πιερία για προγραμματισμένη εθιμοτυπική επίσκεψη. Από νωρίς το πρωί στον Παλιό Παντελεήμονα έσπευσαν ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλης Γερολιόλιος, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, η βουλεύτρια Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μπέττυ Σκούφα, εν ενεργεία και πρώην αιρετοί της αυτοδιοίκησης. Αργά το μεσημέρι, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες των 30 περίπου ανδρών της Πυροσβεστικής που κλήθηκαν να κατασβέσουν πλήρως την πυρκαγιά, να απομακρύνουν κάθε υλικό επικίνδυνο για αναζωπύρωση και να συντάξουν την πρώτη καταγραφή του συμβάντος.

Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει και το Δημοτικό Συμβούλιο Δίου-Ολύμπου που συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα, ενώ η Μπέττυ Σκούφα, στη σύντομη επίσκεψη και συνάντησή της με τον Β. Γερολιόλιο και την Σ. Μαυρίδου, πρότεινε να υπάρξει σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων, για την αμεσότερη αποκατάσταση κτιρίων και επιχειρήσεων, προκειμένου να αρθούν άμεσα οι καταστροφές και η εικόνα στο κέντρο του σημαντικότερου θέρετρου της Πιερίας.