“Άμεση παρέμβαση του ΚΚΕ

για την φωτιά στον Παλιό Παντελεήμονα"

“Άμεση παρέμβαση του ΚΚΕ για την φωτιά στον Παλιό Παντελεήμονα”

 

 

Άμεση παρέμβαση του ΚΚΕ για την φωτιά στον Παλιό Παντελεήμονα

Ολοκληρωτική ήταν η καταστροφή στις ιδιοκτησίες, που παραδόθηκαν στις φλόγες, τα ξημερώματα της Παρασκευής, στον παραδοσιακό οικισμό στον Παλιό Παντελεήμονα Πιερίας. Η φωτιά, εκδηλώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, στις 5 τα ξημερώματα και προκάλεσε σοβαρές ζημιές κτίρια. Ανάμεσά τους και το παλιό δημοτικό σχολείο του παραδοσιακού οικισμού. Μερικά από αυτά κάηκαν ολοσχερώς. Εκτιμάται ότι η φωτιά ξεκίνησε από κατοικία και επεκτάθηκε γρήγορα στα γύρω κτίρια εξαιτίας της παλαιότητας των υλικών. Τις έρευνες για τα αίτια της φωτιάς, διενεργεί το Πυροσβεστικό Τμήμα Λιτοχώρου.

Στον τόπο της καταστροφής βρέθηκε κλιμάκιο της Τ.Ε. Πιερίας του ΚΚΕ αποτελούμενο από τον γραμματέα της Τ.Ε Πιερίας του ΚΚΕ Αντώνη Παπαδόπουλο, τον περιφερειακό συμβούλιο Κ.Μακεδονίας, εκλεγμένο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιάννη Σκούφα, την εκλεγμένη δημοτική σύμβουλο Δίου – Ολύμπου  με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Κατερίνα  Κουρίτα, καθώς και τους υποψηφίους βουλευτές του ΚΚΕ, Στέλλα Νικολάου και Μπάμπη Ντότσικα.

Διαπιστώθηκε ότι λόγω της ιδιαιτερότητας του οδικού δικτύου στον Παλιό Παντελεήμονα υπήρχε πρόβλημα στη διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων, επομένως και ανάγκη αύξησης των πυροσβεστικών κρουνών στο εσωτερικό του χωριού. Επίσης η ανάγκη διάνοιξης δρόμου διαφυγής.

Το ίδιο βράδυ, οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ στο Δήμο και την Περιφέρεια, πραγματοποίησαν παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δίου Ολύμπου, όπου ανέδειξαν την ανάγκη άμεσης παρέμβασης για την αποκατάσταση των ζημιών και τη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών για την προστασία του παραδοσιακού οικισμού.