Συνεχίζουν οι διαμαρτυρίες

και στην Πιερία

απεργία και συγκεντρώσεις αύριο, ταυτόχρονα με την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας

 

 

 

 

Με την πικετοφορία που οργανώνει, αυτή την ώρα, η ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ στην Κατερίνη, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την “ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών” και η πάνδημη απαίτηση για απόδοση ευθυνών και τιμωρία των υπεύθυνων. Οι αντιδράσεις για το πολύνεκρο δυστυχημα, το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό ατύχημα στην ιστορία της χώρας, διογκώνονται και αύριο η χώρα παραλύει από τις απεργίες, τις συγκεντρώσεις και τις πορείες διαμαρτυρίας. Το Υπουργικό Συμβούλιο, στο οποίο ο νέος υπουργός Μεταφορών κος Γεραπετρίτης θα παρουσίαζε τα πρώτα μέτρα για την αναδιάρθρωση του σιδηροδρόμου και την αναβάθμιση των δομών ασφαλείας, αναβλήθηκε για την Παρασκευή.

 

 

 

Η οργή να γίνει ανατροπή, το έγκλημα αυτό να μην ξεχαστεί.
Όλοι στην πικετοφορία του ΚΚΕ στην Κατερίνη,
την Τρίτη 7 Μάρτη στις 7μ.μ στο Σιντριβάνι-Πλατάνι.

Όλοι στις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν οι μαζικοί φορείς το επόμενο διάστημα.

 

 

 

 

 

 

ΔΣΚ-ΑΠΟΧΗ-ΤΕΜΠΗ

 

 

 

 
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ                                                                Κατερίνη 7 Μάρτη 2023
             ΠΙΕΡΙΑΣ

Δελτίο τύπου

 

Κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης στο Δημόσιο από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2023

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σύμφωνα με την εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου,  αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση (6-3-23) την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Πανδημοσιοϋπαλληλικής ΑΠΕΡΓΙΑΣ για την Τετάρτη, 8 του Μάρτη 2023, -μετατρέποντας τη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε απεργία- για να απαιτήσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών.

Τα μέλη του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πιερίας εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη για το άδικο θάνατο των συνανθρώπων μας και σας καλούμε  σε Συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας Κατερίνης,  ώρα 11:00 το πρωί.

Συνάδελφοι,

ΑΚΟΥΣΤΕ τους εργαζόμενους, ΑΚΟΥΣΤΕ τα Σωματεία!

να μην γίνουμε ξανά μάρτυρες σ’ ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα.

να απαιτήσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών.

 

Ο Πρόεδρος                                                                       Η Γενική Γραμματέας
Θεόδωρος Σιαμάγκας                                                                     Αρβανίτη Μαρία

 

 

                                                    ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝΕΛΛΑΔΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 8η ΜΑΡΤΗ 2023

 

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και οι Σύλλογοι και Ομάδες μέλη τηςχαιρετίζουν τις γυναίκες που δώσανε μαχητικό «παρών» σε όλα τα συλλαλητήρια των περασμένων ημερών μετατρέποντας την οργή και την αγανάκτησή τους για το προδιαγεγραμμένο  έγκλημα στα Τέμπη σε αγωνιστική συλλογική δράση. Με την παρουσία τους δήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να μην σιωπήσουν, αλλά να αγωνιστούν μ’ όλες τους τις δυνάμεις ξεσκεπάζοντας τις αιτίες και τους ενόχους: τους επιχειρηματικούς ομίλους, το κράτος τους και όλες τις κυβερνήσεις που στηρίζουν τις εγκληματικές πολιτικές  θυσιάζοντας τις ζωές των νέων ανθρώπων.

Δεν διαπραγματευόμαστε το δικαίωμα των παιδιών μας να ζήσουν όπως τους αξίζει τον 21ο αιώνα. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη βαρβαρότητα που έχει θάψει τις ζωές των παιδιών μας κάτω από τα κέρδη των ομίλων.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τα εργατικά σωματεία, τους φοιτητές, τους μαθητές όλης της χώρας και συμμετέχουμε στην  συγκέντρωση του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» την Τετάρτη 8 Μάρτη στις 18.00 στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.

 

 

 

Παμπιερικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, ώρα 18:30

Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα!

Οι τεράστιες παραλείψεις, η εγκληματική αδιαφορία της πολιτείας σε θέματα ασφάλειας και οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στοίχισαν τη ζωή σε τόσους αθώους ανθρώπους και στέρησαν για πάντα το χαμόγελο από τα χείλη των δικών τους! Είναι τεράστια η πολιτική ευθύνη όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων 15 ετών γι αυτό και δε θα ανεχθούμε τη μετακύλισή της σε αποδιοπομπαίους τράγους. Απαίτησή μας: Να αναζητηθούν οι ευθύνες, να δοθούν εξηγήσεις και να αποδοθεί δικαιοσύνη!

Είναι καιρός να πάρουμε εμείς, οι απλοί πολίτες, την κατάσταση στα χέρια μας και με τον αγώνα μας να προστατεύσουμε τη ζωή μας, να εξασφαλίσουμε το μέλλον που έχουν ανάγκη οι οικογένειές μας, τα παιδιά μας!

Συμπολίτες, πρέπει να τους σταματήσουμε!

Ούτε η πρωτοφανής αυτή εθνική τραγωδία δεν φαίνεται ικανή να πτοήσει την πίστη της κυβέρνησης στο δόγμα της ιδιωτικοποίησης των πάντων! Ενώ όλοι γνωρίζουμε πως το έγκλημα των Τεμπών είναι αποτέλεσμα της απαξίωσης των Ελληνικών Σιδηροδρόμων και της ιδιωτικοποίησής τους, εν μέσω εθνικού πένθους, με απύθμενο θράσος, το Μέγαρο Μαξίμου και Υπουργείο Ενέργειας κάνουν με πολυνομοσχέδιο-εξπρές το πρώτο βήμα για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ» καλεί φοιτητές, μαθητές, συλλογικότητες, σωματεία, συλλόγους, φορείς και όλους τους πολίτες της Πιερίας σε νέο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, ώρα 18:30 στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης.

Μέχρι εδώ! Ολοι στους δρόμους!

Οι συλλογικότητες που επιθυμούν να συμμετέχουν ονομαστικά στη διαμαρτυρία και να στηρίξουν το παραπάνω κάλεσμα, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ: https://www.ecss2006.com/ASP/eodnp/PART/index.asp?myID=PS_5t!!c_mySEC

 

 

Κυβερνήσεις, Ηellenic Τrain, ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι οι βασικοί εγκληματικοί κλειδούχοι!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΣΙΩΠΗΣ!

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΦΩΝΗΣ!

Να γίνουμε η φωνή των νεκρών!

Το έγκλημα στα Τέμπη είναι αποτέλεσμα των εγκληματικών πολιτικών που αντιμετωπίζουν την ασφάλεια και την ανθρώπινη ζωή ως κόστος. Είναι πολιτική επιλογή που ακολούθησαν στο σιδηροδρομικό έργο διαχρονικά και σε συνέχεια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, η καθεμία στη δική της κυβερνητική “βάρδια”.

Μέγιστο χρέος σήμερα στις οικογένειες των νεκρών και των τραυματιών, των νέων παιδιών και των εργαζομένων στα τρένα που έχασαν τη ζωή τους, είναι να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα! Τώρα είναι η ώρα να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι!

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ, 6μμ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 

 

 

ανακοινωση ΣΙΥΝΠ