Η πλατεία ξεχείλισε από πολίτες

κι από βουβή οργή

πάνδημη, βάσιμη και απαράγραπτη – το ρεπορτάζ της μεγαλύτερης πολιτικής συγκέντρωσης στην Πιερία από τις αρχές του αιώνα ως σήμερα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η μεγαλύτερη πολιτική συγκέντρωση (που δεν οργάνωσε πολιτικό κόμμα ή κόμματα) στην Κατερίνη συνέβη χθες στην κεντρική πλατεία της πόλης και ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων πολλών δεκαετιών. Την διοργάνωσαν 15 συλλογικότητες της Πιερίας και προσήλθαν σ’ αυτήν πολίτες όλων των ηλικιών, όλων των πολιτικών χαρακτηριστικών και απ’ όλη την Πιερία. Στους συγκεντρωμένους απεύθυναν ομιλίες λίγοι -κυρίως γονείς και εκπαιδευτικοί- και όλα δείχνουν ότι δεν θα είναι η τελευταία εκδήλωση διαμαρτυρίας που θα εκφράσει το κύμα οργής που πλημμύρισε και την Πιερία.

Στην χθεσινή διαδήλωση προσήλθαν σίγουρα περισσότεροι από 5.000 πολίτες και μάλιστα όσοι -μετά την πορεία στο κέντρο της Κατερίνης- επέστρεψαν στην Πλατεία Ελευθερίας, ήταν περισσότεροι απ’ όσους ξεκίνησαν. Δεν υπήρξε κανένα επεισόδιο, εκτός από ένα σύντομο μεταξύ των διοργανωτών της και του Συνδικάτου “Πρωτοπορία” που διοργάνωσε συγκέντρωση στον ίδιο χώρο, μισή ώρα νωρίτερα και …καθυστερούσε να αποχωρήσει. Το ψιλο-επεισόδιο έληξε πριν καν εκδηλωθεί, με την παρέμβαση και αδελφού θύματος της τραγωδίας των Τεμπών, από την Κατερίνη. Διακριτική ήταν και η παρουσία της Αστυνομίας.

 

 

 

 

Στο μεγαλύτερο συλλαλητήριο των τελευταίων πολλών ετών στην Πιερία  δεν προσήλθαν -όπως ήταν αναμενόμενο- οι αιρετοί της Πιερίας από την ΝΔ, στο Κοινοβούλιο ή την Αυτοδιοίκηση, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, όπως ο Θανάσης Λιακόπουλος. Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μπέττυ Σκούφα, διαδήλωσε στο Σύνταγμα, λόγω υποχρεώσεων στη Βουλή. Θλιβερές παρουσίες που ξεχώρισαν στο χθεσινό συλλαλητήριο-διαδήλωση, αυτές τοπικών πολιτευτών και δημοσιογράφων/”ΜΜΕ” που ποτέ δεν εντόπισαν το παραμικρό μεμπτό στην Πιερία.

Η πιο κοντινή στο κοινό αίσθημα και μη “ξύλινη” ομιλία, από στήθους και χωρίς γραπτό κείμενο, αυτή της Σημέλας Ελευθεριάδου, προέδρου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ΔΕ Δήμου Κατερίνης.