“Ανείπωτη τραγωδία” ΤΕΛΟΣ

πήγαμε ήδη στο "συμβάν"

ΚΑΙ στον Τρικούπη – ολική απουσία σοβαρότητας και στην εξαγγελία της δημιουργίας πλήρως σύγχρονου -και ασφαλούς- δικτύου σε 15 μέρες και σε έξι μήνες, ενώ τέσσερα χρόνια “πετούσαν αετό”….

 

 

 

 

Στην χθεσινή, πρώτη ενασχόληση της Βουλής μας με την “ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών” καταγράφηκαν πολλές και σημαντικότατες απουσίες.

Η αναμενόμενη απουσία ήταν αυτή του ως και πριν 15 μέρες αρμόδιου υπουργού Κ. Καραμανλή, ο οποίος επιβεβαιώνει καθημερινά ότι, πέρα από τις πολιτικές ευθύνες που ανέλαβε, έχει ήδη και σοβαρότατες ποινικές ευθύνες και κάνει τα αδύνατα δυνατά να ελαφρύνει την θέση του. Οπότε και δεν είχε καμία πρόθεση να πει το παραμικρό για το “συμβάν”, από το πλέον επίσημο βήμα της χώρας, επιλέγοντας να μην επιβαρύνει μελλοντικά την θέση του με όσα ο ίδιος πει, όπως συμβαίνει σε επιτροπές προανακριτικές. Ταυτόχρονα και προκειμένου να έχει την πιο συνηθισμένη πολιτική πανοπλία έναντι της Δικαιοσύνης, συνεχίζει να επιδιώκει την συμπερίληψή του στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Η πιο κραυγαλέα απουσία από την αίθουσα συνεδριάσεων της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου ήταν αυτή της ευθύνης. Και ο υπερυπουργός κος Γεραπετρίτης και σύσσωμη η κυβερνητική πλειοψηφία στην Επιτροπή, συνειδητά και συντονισμένα, απέφυγαν κάθε διολίσθηση σε συζήτηση ευθυνών για το “συμβάν” των Τεμπών. Ήταν τόσο εμφανής αυτή η προσπάθεια που γρήγορα κατάντησε προκλητική. Και, ναι… η συζήτηση -και ο κος Μπουκόρος- κατέγραψαν και κάποιες ευθύνες του Τρικούπη. Ο οποίος χάραξε -τον 19ο αιώνα- την σιδηροδρομική γραμμή, καλύπτοντας τις ανάγκες του -κυρίως- ορεινού πληθυσμού της τότε Ελλάδας, ενώ οι ορεινοί πληθυσμοί δεν είναι πια η πλειοψηφία των Ελλήνων, ήδη από τον 20ο αιώνα και εντεύθεν…

Ταυτόχρονα, η προσπάθεια να επικεντρωθούν οι ευθύνες μόνο στον σταθμάρχη και μόνο σε όσα συνέβησαν στην Λάρισα, το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023, έφτασαν τον κο Γεραπετρίτη να ενημερώσει ότι ο σταθμάρχης επέλεξε να χειριστεί τις δρομολογήσεις χειροκίνητα, αντί να χρησιμοποιήσει το αυτόματο σύστημα.

ΟΛΑ αυτά, όλες αυτές οι απουσίες και -σε πλήρη αντίστιξη- οι έντονες παρουσίες, περιγράφουν και την προκλητικότερη απουσία από την χθεσινή συνεδρίαση: της δήθεν συντριβής της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού από το “συμβάν” των Τεμπών. Πριν επισημοποιηθεί ο αριθμός των νεκρών, τα θύματα περιορίστηκαν επανειλημμένα στα 57 (χωρίς να υπολογίζονται όσοι μπορεί να προκύψουν ως αγνοούμενοι ή λες και οι τραυματίες δεν καταμετρώνται ή στα θύματα δεν περιλαμβάνονται όσοι δεν πρόκειται να ξαναχρησιμοποιήσουν τραίνο, λόγω σοβαρών και ισόβιων ψυχολογικών προβλημάτων). Λες και θύματα είναι μόνο οι νεκροί…

Η συνεδρίαση κάλυψε περισσότερες από τέσσερις ώρες.

Αξίζει να δείτε το βίντεο, έστω και τμηματικά.