Τα μύδια μας “στο γυαλί”

και σε ξένες αγορές

καμπάνια του Επιμελητηρίου (μας)

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δυναμική τηλεοπτική καμπάνια του Επιμελητηρίου Πιερίας,

για την προώθηση του φρέσκου Μυδιού Πιερίας

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου:
«Στόχος μας πάντα η προβολή και η στήριξη
της ανταγωνιστικότητας των Πιερικών προϊόντων»

 

Ξεκινάει δυναμικά εντός της εβδομάδας η μεγάλη διαφημιστική καμπάνια του Επιμελητηρίου Πιερίας, σε τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου με τίτλο, «Δράσεις προώθησης, προβολής και αύξησης της αναγνωρισιμότητας του φρέσκου Μυδιού Πιερίας στην αγορά της Ελλάδας, Ιταλίας, Βελγίου και Γαλλίας», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αλιείας & Θάλασσας 2014-2020».

Σκοπός της καμπάνιας είναι η προώθηση του φρέσκου Μυδιού Πιερίας όχι μόνο πανελλαδικά αλλά και σε ευρωπαϊκές αγορές.

Η μυδοκαλλιέργεια στην περιοχή της Πιερίας είναι ένας από τους πιο δυναμικά εξελισσόμενους παραγωγικούς κλάδους της τοπικής οικονομίας, το προϊόν του οποίου καλύπτει το 25% της εγχώριας παραγωγής.

Το Επιμελητήριο Πιερίας εξασφάλισε, τρίμηνη τηλεοπτική προβολή διαφημιστικού σποτ καθημερινά στους τηλεοπτικούς σταθμούς OPEN, STAR, ΑΝΤ1, ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, ΣΚΑΙ, MEGA, NOVA, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, σε εκπομπές ευρείας θεαματικότητας.

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Τα φρέσκα Μύδια Πιερίας στη FoodExpo 2023με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Πιερίας

 Άνοιγμα σε νέες αγορές για τα φρέσκα Μύδια Πιερίας

 Ηλίας Χατζηχριστοδούλου:
«Ακόμη ένα βήμα στην προσπάθειά μας για την προώθηση των πιερικών προϊόντων
και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ντόπιων παραγωγών»

 

Τη δυνατότητα προώθησης του φρέσκου Μυδιού Πιερίας, σε νέες αγορές, είχαν οι μυδοπαραγωγοί Πιερίας, οι οποίοι συμμετείχαν μέσω του ευρωπαϊκού έργου «Δράσεις προώθησης, προβολής και αύξησης της αναγνωρισιμότητας του φρέσκου Μυδιού Πιερίας στην αγορά της Ελλάδας, Ιταλίας, Βελγίου και Γαλλίας», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αλιείας & Θάλασσας 2014-2020», στη FoodExpo 2023, από 18-20 Μαρτίου 2023, με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Πιερίας.

Το Επιμελητήριο Πιερίας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο οποίος είχε την ευκαιρία μέσω συνεντεύξεων στα ΜΜΕ να ενημερώσει το ευρύ κοινό, για την μυδοκαλλιέργεια στην περιοχή της Πιερίας, αναφέροντας ότι είναι ένας από τους πιο δυναμικά εξελισσόμενους παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας της Πιερίας.

Εκτός του Πρόεδρου Ηλία Χατζηχριστοδούλου, παρόντες στην έκθεση ήταν ο Β’ Αντιπρόεδρος Ιωάννης Πεΐδης, ο πρόεδρος του εμπορικού τμήματος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Αλμαλιώτης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μυδοκαλλιεργητών Μακρυγιάλου Πιερίας Τάσος Δραγάνης, ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Σάββας Ρούσσος, η Γενική Γραμματέας Μαρία Χαραλαμπίδου και ομάδα Μυδοκαλλιεργητών της Πιερίας.

Στο εντυπωσιακό περίπτερο του Επιμελητηρίου Πιερίας, το οποίο έγινε πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών και εκθετών, δόθηκε η δυνατότητα στους Μυδοπαραγωγούς της Πιερίας, να αναδείξουν την παραγωγή τους και να πραγματοποιήσουν εμπορικές και επιχειρηματικές συνεργασίες και συμφωνίες με εταιρείες και έμπορους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο καταξιωμένος και δημοφιλής Σεφ Πέτρος Συρίγος, δημιούργησε πρωτότυπα και μοναδικά πιάτα, γεμάτα γεύση και άρωμα Αιγαίου, μαγειρεμένα φυσικά με τα εξαιρετικής ποιότητας φρέσκα Μύδια Πιερίας. Χιλιάδες επισκέπτες αλλά και εκθέτες της έκθεσης, είχαν την δυνατότητα να γευτούν και να γνωρίσουν τους δεκάδες τρόπους μαγειρέματος των μυδιών και να ενημερωθούν για την υψηλή διατροφική τους αξία.

Η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Πιερίας στη FoodExpo 2023 ήταν μία εκ των πολλών του δράσεων στο πλαίσιο του προγράμματος, για την προώθηση, προβολή και αύξηση της αναγνωρισιμότητας του φρέσκου Μυδιού Πιερίας.