“Οι ματωμένες ράγες της ανάπτυξης

των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων

πατάνε πάνω στα γκρεμισμένα εργασιακά μας δικαιώματα (…)

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Μαχητική απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποίησε το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ” (ΣΙΥΝΠ), σήμερα 16 Μάρτη στην Κεντρική Πλατεία της Κατερίνης.

“Πιστοί στη δέσμευσή μας απέναντι στην εργατική τάξη της περιοχής μας, συνεχίζουμε αταλάντευτα να παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις να μη συγκαλυφθεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη”, σήμειωσε η Στέλλα Νικολάου, πρόεδρος του ΣΙΥΝΠ και συνέχισε τονίζοντας οτι “οι ματωμένες ράγες της ανάπτυξης των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων πατάνε πάνω στα γκρεμισμένα εργασιακά μας δικαιώματα (…) Σύγχρονο και αναγκάιο σήμερα είναι να ζούμε με βάση τις δυνατότητες της τεχνολογίας και της επιστήμης”

Ελπιδοφόρα και αγωνιστική ήταν η συμμετοχή μαθητών που δηλώσανε οτι “η νέα γενιά γνωρίζει καλά ποιοι είναι οι ένοχοι για το έγκλημα στο σιδηρόδρομο. Είναι το κράτος, όλοι όσοι κυβέρνησαν και κυβερνάνε τη χώρα και τα μονοπώλια που βάζουν τις ανθρώπινες ζωές στο βαρόμετρο του κόστους-οφέλους”.

Χαιρετισμό στην απεργιακή συγκέντρωση απηύθηνε ο Θεόδωρος Κατσιούλης, επιβάτης του τρένου, οποίος αφού εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στους συγγενείς των θυμάτων, τόνισε με οργή οτι μέχρι σήμερα όχι μονό δεν επικοινώνησε ούτε η εταιρία, ούτε κάποιος κρατικός υπεύθυνος με τους τραυματίες, αλλά πληρώνουν και από την τσέπη τους για εξετάσεις”.

Ξεχωριστό παλμό έδωσαν οι χαιρετισμοί και τα ψηφίσματα αλληλεγγύης που διαβάστηκαν από το απεργιακό βήμα για την απόλυση του συναδέλφου αντιπροέδρου του Συνδικάτου μας από την επιχείρηση “Αμβροσιάδης Κοτόπουλα Ολύμπου”, επειδή συμμετείχε στην απεργία καταδίκης του εγκλήματος των Τεμπών.

“Απαιτούμε να παρθεί πίσω η άδικη απόλυση” τόνισε ο Στέργιος Κλιγκόπουλος, γραμματέας του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Ν. Πιερίας, ενώ ο Ν. Γκούνης από το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πιερίας  καταδίκασε τις συνδικαλιστικές απολύσεις, οι οποίες μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά είπε, θυμίζουν εργασιακό μεσαίωνα. “Δεν μπορούνε να μας φοβίσουνε τέτοιες τρομοκρατικές πρακτικές. Απαιτούμε την ανάκληση της απόλυσης του συναδέφου αντιπροέδρου του Συνδικάτου μας”, τόνισε ο Μπάμπης Ντότσικας εκ μέρους των εργαζομένων της ΔΕΥΑ Δήμου Δίου Ολύμπου.

Ο απολυμένος συνάδελφος μας, κάνοντας τη φωνή οργή, διαμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση οτι όχι μόνο δε θα επιτρέψουμε να ξεχαστεί το έγκλημα στα τρένα, αλλά με όλες μας τις δυνάμεις θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για μέτρα προστασίας της ζωής μας στις μεταφορές και σε όλους τους χώρους δουλειάς. “Είμαστε οι πολλοί και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας”, τόνισε κλείνοντας την ομιλία του.

Τη συγκέντρωση ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της Κατερίνης, με τους μαθητές να ανάβουν πυρσούς και να ενώνουν τη φωνή τους με τους εργάτες, τους συνταξιούχους και τους αγωνιστές αυτοαπασχολούμενος, φτωχούς αγρότες, βροντοφωνάζοντας “Όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή, η νέα γενιά δε σας συγχωρεί” και “ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ Νέα Δημοκρατία, το έγκλημα αυτό έχει ιστορία”.

Με το τέλος της πορείας οι αγωνιστές μαθητές και τα Συνδικάτα δώσανε την υπόσχεση οτι τις επόμενες μέρες θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους με νέες μορφές και δράσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς και σε όλα τα σχολεία.