ΑΝ έγινε νόμιμα και σύννομα…

γιατί αυτή η δήλωση;;;

η δήλωση του προέδρου Δημοτικής Κοινότητας Λιτοχώρου Κυριακάκη Ευστράτιου, αντιστράτηγου ε.α. – επίτιμου Επιτελάρχη ΕΛ.ΑΣ. δηλαδή…

 

 

 

Δύο μέρες μετά την φετινή γιορτή μίσους που αναβίωσε και πάλι με παράνομο τρόπο στο Ηρώο του Λιτοχώρου, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, αντιστράτηγος ε.α. και επίτιμος Επιτελάρχης της ΕΛ.ΑΣ., Στράτος Κυριακάκης, δημοσίευσε δήλωσή του με την οποία διευκρινίζει ότι παρέστη μόνο με την μία του ιδιότητα, αυτή του απόστρατου.

Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου δεν έσπευσε να διορθώσει τον βασικό διοργανωτή της απαγορευμένης και παράνομης γιορτής μίσους όταν τον ανήγγειλε από μικροφώνου με την ιδιότητα του αιρετού της Αυτοδιοίκησης, αλλά και το πως μπορεί να συμμετέχει κάποιος σε εκδήλωση με την μία του ιδιότητα, όταν η άλλη είναι σε αντίθεση με την πρώτη, αφού ο υψηλόβαθμος απόστρατος της ΕΛ.ΑΣ. Είναι εν ενεργεία αιρετός και μέλος της διοικούσας παράταξης και της διοίκησης του Δήμου που δεν έδωσε καμία άδεια για την τέλεση της γνωστής γιορτής μίσους, σε χώρο αμιγούς αρμοδιότητας του Δήμου… Ερωτηματικό παραμένει και το γιατί οι διοργανωτές, ενώ ανήγγειλαν τον κο Κυριακάκη, δεν ανήγγειλαν και δεύτερο εν ενεργεία αιρετό που προσήλθε στη γιορτή μίσους, τον δημοτικό σύμβουλο και πρώην δήμαρχο Ανατολικού Ολύμπου, Αστέριο Χονδρόπουλο.

Όπως προέκυψε στην διάρκεια των δύο ημερών μετά το “πανηγυράκι” μερίδας των αποστράτων, το θέμα των ευθυνών της διοίκησης Γερολιόλιου απασχόλησε και πριν την φετινή γιορτή του μίσους και αναδεικνύεται περισσότερο η αδικαιολόγητη, ουσιαστική απραξία, παρά την διαβεβαίωση της δημαρχίας ότι καμία άδεια δεν δόθηκε για την χρήση του Ηρώου του Λιτοχώρου. Η δε δήλωση Κυριακάκη είναι ξεκάθαρα και μία ακόμη απόδειξη ότι και η διοίκηση δεν έπρεπε να παραμείνει απαθής παρατηρητής και ότι η γιορτή μίσους ήταν και είναι παράνομη…

 

 

Δήλωση προέδρου Δημοτικής Κοινότητας Λιτοχώρου Κυριακάκη Ευστράτιου,
αντιστράτηγου ε.α. – επίτιμου Επιτελάρχη ΕΛ.ΑΣ.

Παρευρέθηκα στις 2 Απριλίου 2023 στο ετήσιο τρισάγιο για τους θανόντες συναδέλφους μου αστυνομικούς το Μάρτιο του 1946 στο Λιτόχωρο, όπως κάνω εδώ και πολλά χρόνια.

Η παρουσία μου δεν αφορούσε την ιδιότητά μου ως προέδρου της Κοινότητας Λιτοχώρου, ούτε εκπροσώπησα οποιοδήποτε φορέα, στην εκδήλωση αυτή.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μου, όμως, η επιλογή αυτή.

Τιμώ και σέβομαι όλους εκείνους που έχασαν τη ζωή τους σε εκείνη τη δύσκολη για την πατρίδα μας περίοδο.