Δύο απόψεις για το ΒΙΟΠΑ (μας)

πλήρως αντίθετες

ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου τα βρίσκει όλα τέλεια, ακόμη και μετά το master plan που παρουσίασε σήμερα και η μελέτη του οποίου ΔΕΝ συμπεριέλαβε το ΒΙΟΠΑ! ! ! ! !

 

 

 

 

 

Το Επιμελητήριο Πιερίας παρουσίασε σήμερα το master plan για την Διερεύνηση της Προοπτικής, των Δυνατοτήτων & των Τρόπων Αξιοποίησης του Ολύμπου σε Αναπτυξιακή Κατεύθυνση” που εκπόνησε για λογαριασμό του η “ΗΛΙΔΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε., Ανώνυμος Τεχνική Εταιρεία Μελετών. Αύριο, το Δημοτικό Συμβούλιο Δίου-Ολύμπου και η διευρυμένη πλειοψηφία της δημαρχίας Γερολιόλιου θα υπερψηφίσει -κατά πάσα πιθανότητα- την συμφωνία με την ΕΤΒΑ, προκειμένου να υλοποιηθεί βιοτεχνικό-βιομηχανικό πάρκο 1.000 στρεμμάτων στον χώρο του παλιού ΒΙΟΠΑ του Δήμου Λιτοχώρου.

Η Ε τ Ο απευθύνθηκε στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Ηλία Χατζηχριστοδούλου, αμέσως μετά την παρουσίαση του master plan, προκειμένου να καταγράψει την άποψή του για την συμβατότητα του εγχειρήματος αυτού -του ΒΙΟΠΑ- με την πολύχρονη και ατελέσφορη προσπάθεια της Πιερίας για την ανάπτυξη του Ολύμπου και του τουρισμού της και τα περιεχόμενα του maste plan. Όπως διευκρινίστηκε στην Ε τ Ο από την ομάδα των μελετητών της “ΗΛΙΔΑΣ”, η δημιουργία βιοτεχνικού-βιομηχανικού πάρκου στο συγκεκριμένο χώρο της ΔΕΑΔΟ δεν απασχόλησε τους ερευνητές και δεν συμπεριλαμβάνεται τίποτε σχετικό στα περιεχόμενά του. Υπενθυμίζεται ότι η πρόθεση για την δημιουργία του πάρκου στο συγκεκριμένο χώρο είναι γνωστή από τα μέσα του Δεκεμβρίου του 2022, οπότε και συζητήθηκε για πρώτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιό μας.

Την πλήρως αντίθετη μ’ αυτή του κου Χατζηχριστοδούλου άποψη για το θέμα, εξέφρασε στην Ε τ Ο, ο Πέτρος Κιάφας, επικεφαλής δημοτικής παράταξης, εκφράζοντας την απορία του για το πως η δημιουργία τέτοιας εγκατάστασης στο συγκεκριμένο σημείο ταιριάζει με τις κατά καιρούς διακηρύξεις για τον Όλυμπο, αλλά και τον πιερικό τουρισμό.