Συνεχής πασχαλινή ενημέρωση

για τους οδηγούς

και την Πιερία με τις καθυστερήσεις λόγω έργων – με στοιχεία από την “Αιγαίου” και την φροντίδα της Ε τ Ο – δείτε και οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. για την προστασία σας

 

 

 

 

 

                                                                                            12.04.2023

 

 

Ενημέρωση οδηγών για ασφαλείς μετακινήσεις στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου

κατά την περίοδο του Πάσχα

 

Για την μεγαλύτερη δυνατή διευκόλυνση των οδηγών που κινούνται επί του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου κατά τις ημέρες και ώρες αυξημένης κυκλοφορίας που αναμένονται κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα και προκειμένου οι μετακινήσεις να πραγματοποιούνται με ασφάλεια και με τις μικρότερες δυνατές οχλήσεις, ενημερώνουμετους οδηγούς για τα ακόλουθα:

Αυξημένη κίνηση στον αυτοκινητόδρομο αναμένεται κατά την έξοδο και επιστροφή των εκδρομέων από την Μεγάλη Πέμπτη έως την Τρίτη του Πάσχα, κατά τις οποίες ισχύει επίσης η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5Τ από τον μετωπικό σταθμό διοδίων Μακρυχωρίου έως τον Α/Κ Λεπτοκαρυάς ως ακολούθως:

Κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη

Μ. Πέμπτη 13/4 και ώρες 15:00-22:00

Μ. Παρασκευή 14/4 και ώρες 06:00-16:00

Κατεύθυνση προς Αθήνα

Δευτέρα 17/4 και ώρες 12:00-22:00

Τρίτη 18/4 και ώρες 11:00-23:00

Επιπλέον, με δεδομένες τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις όλων των εν εξελίξει εργασιών στην περιοχή της Πιερίας και ιδιαιτέρως του μακροπρόθεσμου έργου αναβάθμισης της Σήραγγας Κατερίνης, ενθαρρύνουμε τους οδηγούς για τον καλύτερο δυνατό προγραμματισμό των μετακινήσεών τους λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, προκειμένου να αποφεύγονται καθυστερήσειςκυρίως κατά την επιστροφή τους και να ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες ατυχημάτων.

Για την διευκόλυνση των οδηγών, παρέχεται συνεχής ενημέρωση μέσω των πινακίδων μεταβλητών μηνυμάτων σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου για τα σημεία όπου παρατηρείται αυξημένη κυκλοφορία με ενδεχόμενες καθυστερήσεις.

Επιπρόσθετα οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται και πριν την έναρξη του ταξιδιού τους για όλες τις ισχύουσες εργασίες και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, καθώς και για τις προβαλλόμενες πληροφορίες των πινακίδων μεταβλητών μηνυμάτων μέσω της ιστοσελίδας https://travel.aegeanmotorway.gr, προκειμένου να έχουν όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες για την διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν.

Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου καταβάλει – και πάντοτε σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές – κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξασφάλιση ασφαλών μετακινήσεων για όλους τους χρήστες του αυτοκινητόδρομου.

 

 

 

Θεσσαλονίκη, 11 Απριλίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χρήσιμες συμβουλές για την πρόληψη των κλοπών κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα

 

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, ενόψει του εορτασμού του Πάσχα, υπενθυμίζει χρήσιμες συμβουλές με σκοπό την πρόληψη των κλοπών και την προστασία της περιουσίας των πολιτών που θα  απουσιάσουν από τις οικίες τους. Ειδικότερα:

Ø Φεύγοντας από το σπίτι:

  • Πριν φύγετε για διακοπές βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας είναι καλά ασφαλισμένα.
  • Ενημερώστε για την απουσία σας µόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονές που εμπιστεύεστε, για να επιβλέπουν την οικία σας και αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.
  • Μην αφήνετε σημειώματα για το πότε πρόκειται να επιστρέψετε ή για το πόσο καιρό θα απουσιάζετε.
  • Μην αφήνετε μηνύματα έξω από την πόρτα ή γραμματοκιβώτια υπερπλήρη από έντυπα και περιοδικά στο κεφαλόσκαλο. Είναι “κράχτες” της απουσίας σας. Αποφύγετε επίσης να αφήνετε σκάλες, έπιπλα ή άλλα ογκώδη πράγματα στον κήπο σας, που θα βοηθήσουν τον επίδοξο δράστη στην αναρρίχησή του.
  • Το σπίτι ή το διαμέρισμα σας να µην δείχνει “εντελώς κλειστό”, υποδηλώνοντας έτσι την απουσία σας.
  • Τοποθετήστε, εάν είναι δυνατόν, χρονοδιακόπτη αυτόματου φωτισμού.
  • Ενεργοποιείστε, αν υπάρχει, το σύστημα συναγερμού.
  • Μην αφήνετε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας.
  • Σε περίπτωση που ενημερωθείτε από γείτονες, φιλικά ή συγγενικά σας πρόσωπα ότι παρατηρούν κάτι ύποπτο στην οικία σας µη διστάσετε να ειδοποιήστε το “100” ή το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.
  • Σε περίπτωση κλοπής ειδοποιήστε το “100” ή το Τμήμα Ασφάλειας της περιοχής σας.

Ø Στο ταξίδι:

  • Μην αφήνετε ποτέ εκτεθειμένα τσάντα, πορτοφόλι, χρήματα, πιστωτικές κάρτες, γυαλιά ηλίου, κλειδιά μηχανής ή αυτοκινήτου, όπου κι αν βρίσκεστε.
  • Μην αφήνετε ποτέ ασυνόδευτες τις αποσκευές σας, παρά μόνον όταν μπορείτε να τις ασφαλίσετε σε κάποιο χώρο υποδοχής.
  • Σε περίπτωση μετακινήσεών σας με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μην έχετε μαζί σας μεγάλα χρηματικά ποσά.
  • Να πραγματοποιείτε τις συναλλαγές σου στα Μηχανήματα Ανάληψης Χρημάτων (ΑΤΜ), με μεγάλη προσοχή και διακριτικότητα.
  • Στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε δικό σας μεταφορικό μέσο (αυτοκίνητο ή μηχανή), μην αφήνετε πολύτιμα αντικείμενα σ’ αυτό ή τοποθετήστε αυτά σε μη ορατό σημείο.
  • Μην αφήνετε ποτέ τα κλειδιά της μηχανής ή του αυτοκινήτου σας επάνω σ’ αυτά, ακόμη και εάν πρόκειται να λείψετε για ελάχιστο χρόνο.
  • Να φροντίζετε πάντοτε να παρκάρετε σε οδούς, εάν είναι δυνατόν καλά φωτιζόμενες τις νυκτερινές ώρες και ποτέ σε ερημικά μέρη. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε να ενεργοποιείτε το σύστημα συναγερμού, εφόσον διαθέτετε.

Ø Στη διαμονή:

  • Να ασφαλίζετε κατά την έξοδό σας, το δωμάτιο του ξενοδοχείου ή το ενοικιαζόμενο δωμάτιο – διαμέρισμα όπου διαμένετε, ακόμη και εάν λείψετε για ελάχιστο χρόνο.
  • Να εξασφαλίζετε την τοποθέτηση σε ασφαλές μέρος, στο χώρο της διαμονής σας, των χρημάτων ή των αντικειμένων αξίας που δεν θα χρειαστείτε στην έξοδό σας.

Ø Στη διασκέδαση

  • Στην διασκέδασή σας σε Κέντρα – Bar – Καφετέριες – Εστιατόρια – υπαίθριους χώρους εκδηλώσεων, μην αφήνετε ποτέ το πορτοφόλι, τα γυαλιά ηλίου, το κινητό, τα κλειδιά σας έκθετα επάνω σε τραπέζι, καθώς και τη ζακέτα ή το σακάκι σας, τη τσάντα ή το τσαντάκι μέσης επάνω σε διπλανά καθίσματα ή κρεμασμένα σε αυτά.

Ø ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ

  • Εάν χάσετε ή σας έχουν κλέψει οτιδήποτε ή εάν ο χώρος που διαμένετε έχει παραβιασθεί, να ενημερώσετε αμέσως την Αστυνομία (100).