Το μέρος ποτέ δεν ισούται με το όλον

αξίωμα (μαθηματικόν)

“αν κληθώ”… αλλά ΔΕΝ κλήθηκε – και είχαμε περιθώριο σχεδόν 4 χρόνια να τον καλέσουμε και 33 που “σέρνεται” (το ΒΙΟΠΑ μας)

 

 

 

 

 

Επικοινώνησε με τους δύο πρώην δημάρχους Λιτοχώρου για να πάρει την άποψή τους και στοιχεία για την υπόθεση του ΒΙΟΠΑ μας.

Είχε και τις δικές του αναμνήσεις από την θητεία του επί Τσφοδήμου, ως εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για το ΒΙΟΠΑ.

Δεν κάλεσε τον Δημόπουλο, προφανώς γιατί δεν υπήρξε δήμαρχος Λιτοχώρου.

Μετέφερε την άποψη Παπαθανασίου, υπέρ του ΒΙΟΠΑ, με την εφαρμογή των όσων ορίστηκαν το 1990 για τις χρήσεις γης και τις ΖΟΕ. Ο δε μακροβιότερος δεν μπόρεσε να έρθει ο ίδιος στη συνεδρίαση της 10ης.4.2023, λόγω προσωπικού προβλήματος (υγείας).

Είναι όμως αυτή η άποψη του Γιώργου Παπαθανασίου για το ΒΙΟΠΑ που τώρα πια δεν είναι ΒΙΟΠΑ, αλλά Επιχειρηματικό Πάρκο;;;

ΠΡΙΝ την συνεδρίαση της 10ης.4.2023, ο Γιώργος Παπαθανασίου δημοσιοποίησε σκέψεις και θέσεις του για το θέμα, σχολιάζοντας -μαζί με άλλους- δημοσίευμα της Ε τ Ο για το θέμα. Έγραψε τότε:

Γεωργιος Παπαθανασιου

Εφημερίς του Ολύμπου αν γίνει κάποια διαβούλευση και κληθώ θα τοποθετηθώ

Το ουδέν σχόλιο έχει να κάνει ότι την Μ.Δευτερα θα γίνει δημοτικο συμβούλιο και τις εισηγήσεις δεν τις πήρανε για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Αλλά οι ΖΟΕ στο Λιτόχωρο ισχύουν ΠΔ από το 1990.

Στο σχόλιο του πρώην δημάρχου είναι εμφανής η διαφοροποίησή του σε ότι αφορά τις διαδικασίες και η άποψή του ότι για το θέμα θα έπρεπε να υπάρξει σχετική και αντίστοιχη της σοβαρότητας του θέματος διαβούλευση. Αλλά επειδή τα λίγα λόγια του Fb μπορεί και να παρερμηνευτούν, η Ε τ Ο έκανε σήμερα το απλούστερο: κατέγραψε την άποψη Παπαθανασίου, αφού ο σημερινός δήμαρχος Δίου-Ολύμπου μετέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο μόνο μία παράμετρο: το ότι ο Παπαθανασίου συμφωνεί με την δημιουργία ΒΙΟΠΑ.

ΑΛΛΑ, …

  • δεν συμφωνεί καθόλου με τις διαδικασίες που επέλεξε για την διαχείριση του θέματος η σημερινή δημαρχία

  • συμφωνεί με την δημιουργία ΒΙΟΠΑ, με την εφαρμογή όσων επιβάλλει το νομικό καθεστώς του 1990 και

  • δεν συμφωνεί με την επιλογή (ποιανού;;; του δημάρχου;;;) της ΕΤΒΑ/Όμιλος Πειραιώς για την δημιουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου και θεωρεί ότι για να βρεθεί ο συνέταιρος του Δήμου για την δημιουργία του πάρκου θα έπρεπε να γίνει διεθνής διαγωνισμός και να διασφαλιστεί καλύτερα και το συμφέρον του Δήμου.

Αυτή είναι η άποψη Παπαθανασίου.

Ολόκληρη.

Κι αν ρωτηθεί, μπορεί να μοιραστεί και άλλες σκέψεις του για το ποιες εξελίξεις μπορεί να επιταχύνει το “φύτεμα” της βιομηχανικής περιοχής εκεί.

Όλα τα άλλα …τα λειψά, είναι υπόπτως λακωνικά, ειδικά όταν δήμαρχος ζητεί άποψη πρώην δημάρχου και την μεταφέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο κι όταν μάλιστα ο πρώην θέτει θέμα διαβούλευσης.

Αν όλα αυτά που σχεδιάζονται και ήδη υλοποιούνται για να “φυτευτεί” μια βιομηχανική περιοχή στην βιτρίνα του Ολύμπου είναι τόσο σωστά, τόσο σωτήρια και ωφέλιμα… γιατί οι τόσες μεθοδεύσεις, η υπερταχεία διαδικασία, οι επιλογές του ενός και η πειθήνια υπακοή των ακολούθων του;;;

Για την Ιστορία, στο ίδιο δημοσίευμα φιλοξενήθηκε και η άποψη Δημόπουλου για το θέμα. Ο οποίος και προέτρεψε τους δημότες να κινητοποιηθούν, αν δεν συμφωνούν με το εγχείρημα και ξεκαθάρισε ότι συνειδητά δεν προώθησε το θέμα της νεκρανάστασης του ΒΙΟΠΑ ως βιομηχανική περιοχή. Η δε παράταξή του -και με την σιωπηλή ανοχή του- προσχώρησε απαράδεκτα στην παράταξη Γερολιόλιου και υπερψήφισε όλες τις επιλογές Γερολιόλιου για το ΒΙΟΠΑ. Γιατί η άποψη του Δημόπουλου δεν ζητήθηκε και δεν μεταφέρθηκε από τον δήμαρχο στο Δημοτικό Συμβούλιο; Γιατί δεν υπήρξε δήμαρχος Λιτοχώρου; Μα κι ο ίδιος ως δήμαρχος Δίου-Ολύμπου προώθησε το θέμα, όπως ακριβώς ο προκάτοχός του δήμαρχος Δίου-Ολύμπου ΔΕΝ το προώθησε…