Όλα καλά

όλα σύννομα

και δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο ακριβώς λόγο συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιό μας και δεν το βολέψαμε κι αυτό με την παράλειψη μιας-δυο λέξεων….

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Τρεις περίπου ώρες μετά την σημερινή έγγραφη καταγγελία του γράφοντα, για το τι συμβαίνει με τις προσκλήσεις για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δίου-Ολύμπου και την ενημέρωση του σώματος και ειδικά τις τρεις μέρες που πρέπει να απέχουν/προηγούνται αυτά από την μέρα της συνεδρίασης, το Τμήμα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης στην Κατερίνη, απάντησε ότι όλα γίνονται καλά και σύννομα (και κανένας λόγος ανησυχίας δεν συντρέχει).

Η ΑΔ έκρινε ότι το διάστημα τριών ημερών πριν την συνεδρίαση του σώματος αφορά μόνο την πρόσκληση για συνεδρίαση και όχι και την ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων και ξεκαθαρίζει ότι οι τρεις αυτές μέρες είναι -κατά το πρότυπο Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου- ημερολογιακές και όχι εργάσιμες (!!!!!!). Ο δε ισχύων Κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου μας δεν ξεκαθαρίζει καν τι είδους μέρες είναι αυτές, κάνοντας λόγο για ημέρες γενικώς…

Στην ουσία, το αρμόδιο για τους Δήμους της Πιερίας τμήμα της Αποκεντρωμένης δεν εντοπίζει ουδέν μεμπτό, ούτε καν για την αποστολή της πρόσκλησης σε συνεδρίαση, τρεις πλήρεις ημερολογιακές μέρες πριν την συνεδρίαση, αφού τυπικά εκπληρώθηκε και αυτός ο όρος στην πρόσκληση για την σημερινή συνεδρίαση: το τελευταίο τμήμα της -με ένα θέμα να προστίθεται- στάλθηκε στις 2.56μμ της Παρασκευής, οπότε στις 2.56μμ σήμερα, συμπληρώθηκαν οι τρεις ημερολογιακές μέρες. Η δέσμευση πολλών διοικήσεων ότι -άσχετα με τον κανονισμό- οι μέρες αυτές θα είναι εργάσιμες… δεν ενδιαφέρει κανέναν. Ούτε όσους, χρόνια τώρα, παραπονούνται ακριβώς γι’ αυτό το λόγο.

Και για να εμπεδωθεί πλήρως το “και καλά και σύννομα”… σήμερα η αποστολή εισηγήσεων προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου συνεχίστηκε με δύο αποστολές μάλιστα: μία στις 10.50 και μία δεύτερη στις 12.49.

Όλα ωραία και καλά και σύννομα.

Και η Αποκεντρωμένη κρίνει και ελέγχει ΜΟΝΟ τις αποφάσεις. Όχι τις πρακτικές…

Και -στην ουσία- κανείς και τίποτα δεν υποχρεώνει την όποια διοίκηση Δήμου να ενημερώνει το σώμα για τα θέματα που καλείται να συζητήσει και να αποφασίσει ή αρκεί να τα ενημερώσει, έστω και προφορικά, έστω και πέντε λεπτά πριν ή και στην διάρκεια της συνεδρίασης, με ένα “είναι όλα καλά και σύννομα και παρακαλούμαι ψηφίστε τα”.