Λουκέτο στη μαρίνα Πλαταμώνα

απ' το Λιμενικό Ταμείο Πιερίας

λόγω χρεών – τι δήλωσε ο πρόεδρος του Ταμείου για το θέμα

 

 

Η μαρίνα του Πλαταμώνα και το κατάστημα που υπάρχει στο χώρο της δεν λειτουργούν εδώ και περίπου ένα μήνα, αφού το Λιμενικό Ταμείο Πιερίας κατήγγειλε την σύμβαση με τον ενοικιαστή-διαχειριστή του χώρου και σφράγισε το χώρο, κατόπιν δικαστικής απόφασης και εντολής.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε χθες ο πρόεδρος του ΛΤΠ, Αστέριος Μπουσνάκης, μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης, με αφορμή την επανεκλογή του στη θέση του προέδρου του Ταμείου στο ποίο ανήκει η μόνη μαρίνα της Πιερίας. Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη θεωρείται και είναι ισχυρό πλήγμα στην εικόνα του τουρισμού της Πιερίας και των αναπτυξιακών σχεδίων της περιοχής και των όσων -πολύ καιρό τώρα- παρουσιάζονται από το πολιτικό προσωπικό του νομού ως πολλά υποσχόμενοι σχεδιασμοί.

Μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Κατερίνης, ο κος Μπουσνάκης απάντησε σε δύο ερωτήσεις της Ε τ Ο -ως ακροάτριας- που του μεταφέρθηκαν, … όπως του μεταφέρθηκαν. Οι ερωτήσεις αυτές ήταν

  • αν πράγματι έχει καταγγελθεί η σύμβαση με την ενοικιάστρια-διαχειρίστρια Savvi Marine, λόγω μη εκπλήρωσης συμβατικών υποχρεώσεων επί μακρόν (χρέη από το 2016 ως πρόσφατα) και
  • αν ο ίδιος συμφωνεί με την μετατροπή του κτιρίου διοίκησης της μαρίνας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Απαντώντας, ο επανεκλεγείς πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου μας, περιέγραψε το ιστορικό της καταγγελίας της σύμβασης και επεσήμανε ότι καταβάλλεται προσπάθεια να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την προκήρυξη νέου διαγωνισμού για την εκ νέου ενοικίαση της μαρίνας και ότι ο ίδιος δεν συμφωνεί, σε καμία περίπτωση, με την μετατροπή του κτιρίου διοίκησης και την χρήση του για δραστηριότητα άσχετη με την λειτουργία της μαρίνας, βασικού τουριστικού αναπτυξιακού μοχλού της περιοχής μας. Πρότασή του προς τα αρμόδια Υπουργεία και προκειμένου να λειτουργήσει η μαρίνα και για το κρίσιμο διάστημα της σε εξέλιξη τουριστικής περιόδου, είναι να την διαχειριστεί το Λιμενικό Ταμείο Πιερίας, ως να υπάρξει νέος διαχειριστής που θα προκύψει από διαγωνισμό, οι όροι του οποίου θα βελτιωθούν σε σχέση με τον προηγούμενο.