Εφτά είχαμε…

εφτά έχουμε (Γαλάζιες Σημαίες)

και πρόσφατα μάθαμε κια γιατί χάθηκε από πέρυσι και η Γαλάζια Σημαία της μαρίνας του Πλαταμώνα…

 

 

Αναοινώθηκαν πριν από λίγο στην Αθήνα οι φετινές Γαλάζιες Σημαίες για ακτές, μαρίνες και τυριστικά σκάφη και ο Δήμος Δίου-Ολύμπου θα έχει το παγκόσμιο σύμβολο επιβράβευσης ακτών τουριστικών/κολύμβησης σε επτά σημεία του, όσα δηλαδή και πέρυσι.

Από πέρυσι “χάθηκε” η Γαλάζια Σημαία στην μαρίνα του Πλαταμώνα, εξελιξη που πιθανώς σχετίζεται με την τύχη της διαχειρισης της μαρίνας, την έξωση του ενοικιαστή και την καταγγελία της σύμβασης που έγιναν γνωστά μόλις την προηγούμενη βδομάδα.

Στην Πιερία συνολικά, θα τοποθετηθούν φέτος 13 Γαλάζιες Σημαίες, με έξι απ’ αυτες να είναι σε ακτές του Δήμου Κατερίνης, επτά στον Δήμο μας και καμία στον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού.

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 10/05/2023

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΚΤΩΝ, ΜΑΡΙΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΜΕ ΤΗ “ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ” 2023 – 2η η Ελλάδα παγκοσμίως με περισσότερες από 600 βραβευμένες ακτές

Εξακόσιες δέκα επτά (617) ελληνικές ακτές, δεκαοκτώ (18) μαρίνες και έξι (6) τουριστικά σκάφη κέρδισαν φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας “ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ”

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών. Με 617 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και πάλι την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 52 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι, για πρώτη φορά οι βραβεύσεις ξεπερνούν τις 600, και ότι στο σύνολο των 52 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατέχει το 15% των βραβευμένων ακτών. Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε ο νομός Χαλκιδικής, με 94 σημαίες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 4.212 ακτές,  710 μαρίνες και 120 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.

Η ετήσια αναγγελία των βραβευμένων με τη Γαλάζια Σημαία ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών της χώρας μας πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Γεωργιούπολη Αποκορώνου Χανίων, στην ακτή του ξενοδοχείου Pilot Beach Resort, σε δύο φάσεις. Το πρωί πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εκπαιδευτικού χαρακτήρα στην βραβευμένη παραλία, με τη συμμετοχή περισσότερων από εκατό παιδιών και εκπαιδευτικών από σχολεία της περιοχής. Τα παιδιά συμμετείχαν σε διαδραστικά εργαστήρια και παρακολούθησαν ναυαγοσωστική επίδειξη από την Ναυαγοσωστική Σχολή Θεοδωρακάτος και Σία ΕΕ.

Το μεσημέρι ακολούθησε η δεύτερη φάση της εκδήλωσης, στον ίδιο χώρο και περιλάμβανε την ανακοίνωση των βραβευμένων ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών, παρουσία πολλών εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων του Τουρισμού.

Την εκδήλωση άνοιξαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education – FEE) κος Νίκος Πέτρου, ο Δήμαρχος Αποκορώνου, κος Χαράλαμπος Κουκιανάκης και ο Γενικός Διευθυντής του ξενοδοχείου Pilot Beach Resort, κος Γιώργος Παπαδόπουλος.

Απηύθυναν χαιρετισμούς:

Ο Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Εικοσιδέκας, Πρωτοσύγγελος Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου, ο Δήμαρχος Χερσονήσου, κος Γιάννης Σέγκος εκπροσωπώντας την ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος), ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κος Νικόλαος Καλογερής, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, κος Νικόλαος Συριγωνάκης, ο Λιμενάρχης Ρεθύμνου της 7ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Κρήτης, κος Κωνσταντίνος Καστρινάκης, ο κος Γιώργος Φραγάκης, μέλος και εκπρόσωπος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνης και ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Σχολής Ναυαγοσωστικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κος Δημήτριος Χαλιώτης.

 

 

Είχαμε 8, έχουμε 7