Στους Νέους Εκλεγμένους της Ευρ. Επιτροπής Περιφερειών

ο Χρήστος Τζιουβάρας

“… επελέγη κατόπιν συμπλήρωσης μακροσκελούς φόρμας ερωτήσεων και απαντήσεων με ένα εύρος ζητημάτων …”

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Χρήστος Τζιουβάρας
Περιφερειακός Σύμβουλος Πιερίας
Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Π.Κ.Μ.

 

Κατερίνη, 10/4/2023

Θέμα:
Ο Χρήστος Τζιουβάρας
επιλέχθηκε στους Νέους Εκλεγμένους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών.

 

Στο Πρόγραμμα Νέοι Εκλεγμένοι Πολιτικοί κάτω των 40 ετών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών επιλέχθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πιερίας και Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Τζιουβάρας.

Ο κ. Τζιουβάρας επελέγη κατόπιν συμπλήρωσης μακροσκελούς φόρμας ερωτήσεων και απαντήσεων με ένα εύρος ζητημάτων που αφορούν την Δημοκρατία στην Ευρώπη, την Πολιτική Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Κλιματική Αλλαγή και την Ενεργειακή Κρίση, τον Πόλεμο στην Ουκρανία, ζητήματα ισότητας των δύο φύλων, Χρηματοδοτικά Προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούν τις Περιφέρειες καθώς και άλλα ζητήματα.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 450+ νέοι εκλεγμένοι Σύμβουλοι Πόλεων και Περιφερειών από όλη την Ευρώπη και μέσα από συνεδριάσεις που θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά και δια ζώσης θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για θέματα των Περιφερειών τους. Θα ανταλλάξουν απόψεις και  καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στον τόπο τους καθώς και θα ενημερώνονται για τις τρέχουσες εξελίξεις, για τις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες που έχουμε μπροστά μας ως Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για τον Περιφερειακό Σύμβουλο Πιερίας είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά που θα συμμετέχει στο Πρόγραμμα των Νέων Εκλεγμένων Πολιτικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών, καθώς μέσα από εκεί θα έχει την ευκαιρία να εκπροσωπήσει την Περιφέρειά μας και την Πιερία σε έναν ευρωπαϊκό θεσμό.

Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά καθώς σε έναν κόσμο με μεγάλους ανταγωνισμούς και προκλήσεις γίνεται όλο και περισσότερο φανερό ότι έχουμε ανάγκη μία ενωμένη και δυνατή Ευρώπη για να έχουμε μια δυνατή Ελλάδα, και ισχυρές και αποτελεσματικές Περιφέρειες για τους πολίτες.