Ναυαγοτι;;;;;;

το Baywatch στο χωριό μας

και σε όλη την Ελλάδα

 

 

 

 

 

Κολυμπάς-δεν κολυμπάς… θα πληρώσεις.

Οι δήμαρχοι των Δήμων της χώρας με παραλιακό μέτωπο (128 συνολικά) συμφωνούν ότι όσα επέβαλλε η κυβέρνηση -με Προεδρικό Διάταγμα- είναι ένας μοναδικός στον πλανήτη παραλογισμός, παρανοϊκά κοστοβόρος και στατιστικά αναποτελεσματικός. Για μία ακόμη χρονιά καλούνται να πληρώσουν -να πληρώσουμε δηλαδή- για ναυαγοσωστική κάλυψη χολιγουντιανής έμπνευσης που μείωσε τους πνιγμούς μόνο κατά 3%, ενώ το κόστος της αυξήθηκε κατά 300%.

Το τι αύξησε το κόστος στο συγκεκριμένο επίπεδο το περιγράφει στην ΕΡΤ ο δήμαρχος 3Β, κος Κωνσταντέλλος. Ο παραλογισμός αφορά φυσικά και την Πιερία και τον Δήμο μας και τους λόγους του πρόσθετου πιερικού παραλογισμού τους περιγράφει ο δικός μας δήμαρχος.

Τα παράπονα πολλών “παράκτιων” δημάρχων είχε παρουσιάσει η Ε τ Ο, όταν παρουσιάστηκαν σε συνέδριο της ΚΕΔΕ, στο οποίο οι σύνεδροι ασχολήθηκαν επί μακρόν με το συγκεκριμένο θέμα. Αλλά, οι περισσότεροι δήμαρχοι ξεχωριστά και η ΚΕΔΕ συνολικά πρόσκεινται στην κυβέρνηση και αντί να διορθωθούν τα παράλογα του νόμου, η κυβέρνηση αποφάσισε -και οι Δήμοι το αποδέχτηκαν- να επιδοτείται το ένα τρίτο των απίστευτων δαπανών για ναυαγοσωστική κάλυψη … και όλα ωραία και καλά. Οι δήμαρχοι κάνουν απλώς διαπιστώσεις και παράπονα.

Τα υπόλοιπα δύο τρίτα θα το πληρώνουν οι Δήμοι. Τα τρία τρίτα τα πληρώνουμε ήδη και θα τα πληρώνουμε όλοι εμείς -με την φορολογία μας-, είτε κολυμπάμε, είτε όχι, σε πολυσύχναστες παραλίες ή σε ερημικές. Και όπως αποδεικνύεται τις τελευταίες μέρες, δεν πληρώνουμε όλοι δικαίως κατανεμημένα φορολογικά βάρη… οι μέτοχοι-μερισματούχοι καταβάλλουν μόνο 5% ως φορολογία των εισοδημάτων τους από τέτοιες πηγές. Οι υπόλοιποι τυχεροί απολαμβάνουμε φορολογία που κλιμακώνεται ως … τον ουρανό.

 

Καλό καλοκαίρι.
Κολυμπήστε άφοβα.   

Και κάποια στιγμή θα μάθουμε και τι πληρώσαμε πέρυσι για ναυαγοσωστική κάλυψη στον Δήμο μας, σε πόσα σημεία και για ποιο χρονικό διάστημα (χλωμό το βλέπω, …αλλά η ελπίδα πνίγεται τελευταία).