Αποχαιρετισμός στον Κώστα Κουρίτα

της Τ.Ε Πιερίας του ΚΚΕ

“… Ήταν πρωτοπόρος, ανυποχώρητος και αταλάντευτος αγωνιστής, στρατευμένος για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων …” – σήμερα η κηδεία του

 

 

Η Τ.Ε Πιερίας του ΚΚΕ αποχαιρετά με θλίψη τον σύντροφο Κώστα Κουρίτα

 

Η Τ.Ε Πιερίας του ΚΚΕ αποχαιρετά με θλίψη και βαθιά οδύνη τον σύντροφο Κώστα Κουρίτα αλλά και με υπερηφάνεια που “έφυγε” από τη ζωή “πλήρης ημερών κι αγώνων”, καθώς ήταν ένα άξιο μέλος της. Ένας σπουδαίος σύντροφος, που με την πολύχρονη προσφορά του, το αλύγιστο του χαρακτήρα του, τη συνέπεια και το ήθος του τίμησε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Γεννημένος το 1942 στο Λιτόχωρο Πιερίας από οικογένεια αγωνιστών, μπήκε από μικρός στη βιοπάλη δουλεύοντας ως οικοδόμος. Από νεαρή ηλικία εντάχθηκε στο ΚΚΕ που το υπηρέτησε από διάφορες χρεώσεις. Συμμετείχε ενεργά στα κοινά του τόπου, στο γονεϊκό κίνημα, στο Σωματείο Οικοδόμων και τελευταία στο Σωματείο Συνταξιούχων Λιτοχώρου. Συνέβαλε καθοριστικά ως πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την ίδρυση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου.

Ήταν πρωτοπόρος, ανυποχώρητος και αταλάντευτος αγωνιστής, στρατευμένος για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων. Στάθηκε σε όλη του τη ζωή περήφανος κομμουνιστής, με στέρεα πεποίθηση ότι ο κόσμος θα αλλάξει, ο σοσιαλισμός θα νικήσει. Στις δύσκολες στιγμές για το Κόμμα στην κρίση του 1991 αταλάντευτα υπερασπίστηκε τον επαναστατικό χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία του Κόμματος, τις μαρξιστικές-λενινιστικές αρχές.

Όσοι τον γνώρισαν θα τον θυμούνται και θα τιμούν τη μνήμη του για πάντα. Υπόδειγμα οικογενειάρχη, σεμνός αγωνιστής, ανιδιοτελής και δίκαιος, με ήθος και συνέπεια, μπροστάρης στους αγώνες, αταλάντευτος και πιστός κομμουνιστής μέχρι το τέλος. Αγαπούσε τους ανθρώπους και τον αγαπούσαν. Πάντα με το χαμόγελο κι έναν καλό λόγο για όλους. Συνήθιζε να λέει ότι “αγαπά όλον τον κόσμο γιατί είναι κομμουνιστής”.

Η αγωνιστική του αξιοπρέπεια και προσφορά, η αναγνώριση της δράσης του, η αγάπη και η εκτίμηση όλων μας, ας είναι μικρή παρηγοριά για τη γυναίκα του Μαρία, τα παιδιά, τα εγγόνια και τα αδέρφια του.

Σύντροφε Κώστα, θα τους λείψεις και θα μας λείψεις σύντροφέ μας… μα θα είσαι μέσα σ’ όλα αυτά για τα οποία πάλεψες, γιατί είχες μια χρήσιμη ζωή, γιατί έβαλες κι εσύ τη δική σου προσφορά για να ανοίξει ο δρόμος για την κοινωνία που δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, φτώχεια, ανεργία, πόλεμοι, για τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό.

Σύντροφε Κώστα, σε αποχαιρετάμε με μια υπόσχεση: Να συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα και δύναμη στο καθήκον μας, στην πάλη μας για το δίκιο της εργατικής τάξης και του λαού μας, για τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό. Κι όταν οι ζευγάδες φεύγουν, η σπορά μένει… κι εσύ φρόντισες γι’ αυτό!

H κηδεία θα γίνει σήμερα στις 4μμ στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στο Λιτόχωρο.