Η νίκη είναι βεβαία

όταν το ράσο γίνεται σημαία

σε μια κατάμεστη Θεία Ανάληψη, ο σεβασμιότατος Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κήρυξε την έναρξη του αγώνα κατά όσων θα ψηφίσουν υπέρ του “γνωστού νομοσχεδίου” – παρόν ο Δελβερούδης (αλλά κι ο Τάπρας)

 

 

 

 

Η ομιλία του στην χθεσινή ενημερωτική εκδήλωση-απογευματινό κήρυγμα τα είχε όλα: αναφορές στον μακαριστό Χριστόδουλο, Θεολογία και θεολογικά τσιτάτα, πολιτικές εκτιμήσεις και θέσεις, τόνωση της αποφασιστικότητας του ευλαβούς πλήθους, ως και το βατραχάκι του Clerc. Ο κος Γεώργιος περιέγραψε τα βήματα του αγώνα κατά του νομοσχεδίου και αναφέρθηκε στον παρόντα βουλευτή της “Νίκης”, Κομνηνό Δελβερούδη και στον απόντα βουλευτή της ΝΔ, Φώντα Μπαραλιάκο, ήδη γνωστούς συμμάχους στην πάλη κατά του -πολιτικού- γάμου των ομοφύλων και της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. Τον καθεδρικό ναό γέμισαν ανώνυμοι και επώνυμοι, αλλά ελάχιστα στελέχη της ΝΔ, εξαιρουμένου του Ηλία Τάπρα που πιθανώς εκτελούσε χρέη απουσιολόγου (ή καλύτερα… παρουσιολόγου). Δια της απουσίας τους έλαμψαν οι τρεις αιρετοί της ΝΔ στο Κοινοβούλιο, η αντιπεριφερειάρχης, ο δήμαρχος Κατερίνης, πρώην και υποψήφιοι βουλευτές και γνωστά στελέχη. Πιθανώς θα έχουν την ευκαιρία να προσέλθουν στις επόμενες παρόμοιες εκδηλώσεις που ο μητροπoλίτης μας ανακοίνωσε ότι θα ακολoυθήσουν σε Αιγίνιο, Λιτόχωρο και αλλού, σε όλην την Πιερία.

Σημαντικές στιγμές στην ομιλία του κου Γεωργίου ήταν αρκετές κι οι περισσότερες εντοπίστηκαν από το εκκλησίασμα με το έντονο χειροκρότημά του, μία όμως πέρασε απαρατήρητη: σε μια αποστροφή του λόγου του, ο σεβασμιότατος δεν απέκλεισε την πιθανότητα το νομοσχέδιο να εγκριθεί τελικά, αλλά όχι στο σύνολό του, αλλά εν μέρει. Δηλαδή, να εγκριθεί το ένα μέρος του (γάμος ομοφύλων), αλλά να μην γίνει νόμος το δικαίωμα ομόφυλων ζευγαριών στην τεκνοθεσία. Σε ότι αφορά την υπόσχεσή του ότι στην ομιλία του θα παρουσιάσει και επιστημονικά στοιχεία για τα δεινά που υπέστησαν τεκνοθετημένα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών, υπήρξε μία αναφορά σε προσωπική μαρτυρία μιας Καναδής (ανώνυμη και σίγουρα όχι επιστημονική). Ο σεβασμιότατος φάνηκε επίσης να αγνοεί ότι και τα ετερόφυλα ζευγάρια υπόκεινται σε ψυχιατρική αξιολόγηση προκειμένου να εγκριθεί η αίτησή τους για τεκνοθεσία.

Αλλά όλα αυτά είναι λεπτομέρειες που δεν επηρέασαν στο παραμικρό τον ενθουσιασμό με τον οποίο οι πιστοί της Κατερίνης υποδέχτηκαν, χειροκρότησαν και ξεπροβόδισαν τον ποιμενάρχη τους, στο ξεκίνημα ενός νέου χριστεπώνυμου αγώνα.