Μία ακόμη εγκύκλιος,

ένα ακόμη πρότυπο του Υπουργείου Εσωτερικών

κι εμείς ακόμα με τον κανονισμό του 2011

 

 

 

 

Εγκύκλιο με πρότυπο κανονισμού λειτουργίας των Δημοτικών Συμβουλίων της χώρας εξέδωσε στις 30.1.2024 το Υπουργείο Εσωτερικών, με την οποία πολλά που αφορούν την λειτουργία των ανώτερων αιρετών οργάνων αυτο-διοίκησής μας αλλάζουν και πολλά επανέρχονται στην πρότερη κατάσταση.

Μεταξύ άλλων θα επιτρέπεται -σε ειδικές περιπτώσεις και με την σχετική αιτιολόγηση- και συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου κεκλεισμένων των θυρών, ενώ καθορίζεται ο τρόπος καταμέτρησης της απαρτίας και τώρα θα καταμετρώνται και μέλη του Συμβουλίου που είναι σε αργία…

 

Ο κανονισμός που προτείνεται από το Υπουργείο Εσωτερικών με την εγκύκλιο, είναι ενδεικτικός και το κάθε Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί -με απόφασή του- να καταρτίσει τον δικό του κανονισμό, τηρώντας τα όσα επιβάλλουν οι σχετικοί νόμοι, ως όριο. Σε ότι αφορά το δικό μας Δημοτικό Συμβούλιο, εξακολουθεί να λειτουργεί με τον Κανονισμό Λειτουργίας του του 2011, αν και η διοίκηση Γερολιόλιου είχε δεσμευτεί για αλλαγή και εκσυγχρονισμό του Κανονισμού, στην αρχή της προηγούμενης θητείας του (2019-2023). Είχε τότε δημιουργηθεί και επιτροπή δημοτικών συμβούλων για τον σκοπό αυτό που τώρα πια δεν ισχύει.

 

 

 

egk kanon DS2024 9ΝΚ846ΜΤΛ6-Π6Λ