Για μ ί α ψήφο!!!

εκπίπτει ο Μυλωνέρος

και την θέση του παίρνει ο Νίκος Σπαθάρης

 

 

 

 

Εκλογοδικείο της Θεσσαλονίκης αποφάσισε σήμερα να δικαιώσει τον Νίκο Σπαθάρη και την προσφυγή του κατά της εκλογής του Δημήτρη Μυλωνέρου, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023, στο Δήμο Δίου-Ολύμπου, οπότε ο δεύτερος εκπίπτει πια από τα αιρετά του καθήκοντα και οσονούπω τον αντικαθιστά ο πρώτος.

Πληροφορίες θέλουν τον απόστρατο λιμενικό από τον Πλαταμώνα να διεκδικούσε επανακαταμέτρηση του αποτελέσματος σε εκλογικό τμήμα για εννέα ψήφους, αλλά τελικά το δικαστήριο τον δικαίωσε και μάλιστα με διαφορά μιας και μοναδικής ψήφου!!! Η δημαρχία Γερολιόλιου είχε πιθανώς προβλέψει το αποτέλεσμα της προσφυγής γι’ αυτό και στον Μυλωνέρο δεν ανατέθηκε άλλο πρόσθετο καθήκον πέραν της προεδρίας του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ, ενώ στην προηγούμενο διοίκηση ήταν και αντιδήμαρχος (και επικεφαλής παράταξης που αργότερα προσχώρησε σ’ αυτήν του δημάρχου). Η έκπτωσή του δεν θα αλλάξει απαραίτητα την κατανομή ρόλων στην διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης, αφού δεν απαιτείται ο πρόεδρος του ΔΣ της να είναι αιρετός.

Η απόφαση του Ν. Σπαθάρη είχε δημιουργήσει αμηχανία στην διοικούσα παράταξη, αφού και οι δύο ήταν υποψήφιοι της ΣΥΝθεσης ΙΙ του Βαγγέλη Γερολιόλιου. Αναμένεται ο Μυλωνέρος να προσφύγει κατά της απόφασης του Εκλογοδικείου, αλλά -ως να δικαιωθεί η έφεσή του- ο Σπαθάρης θα ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του. Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία αντίδραση/ανακοίνωση του έκπτωτου ή της δημαρχίας.