Το αυτονόητο αργεί

και το νερό είναι ακόμα... νεράκι

και στη Σκοτίνα και στο Λιτόχωρο και στον Πλαταμώνα (πιθανώς και αλλού) – αλλά της Σκοτίνας ο πρόεδρος έκανε ερώτηση

 

 

 

 

Η Σκοτίνα ταλαιπωρείται από προβλήματα στην ύδρευσή της και για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει τις τελευταίες μέρες, με την ακαταλληλότητα/θολότητα του νερού από το δίκτυο της ύδρευσης, ζήτησε να ενημερωθεί από την διοίκηση του Δήμου μας, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας, Γιώργος Στύλος.

Ο τοπικός πρόεδρος απεύθυνε ερώτημα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητώντας ταυτόχρονα -αν δεν υπάρξει άμεσα λύση του προβλήματος- να προμηθεύσει ο Δήμος Δίου-Ολύμπου τους κατοίκους με εμφιαλωμένο νερό. Δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΟΛ επιβεβαίωσαν το πρόβλημα και αναφέρθηκαν στο … ιστορικό του προβλήματος -που θα έλυνε, αλλά δεν έλυσε, η τοποθέτηση υδροκυκλωνικού φίλτρου, στις αρχές του 2022-, στην προσπάθειά τους να λειτουργήσει τώρα γεώτρηση, η παροχή της οποίας δεν θα επηρεάζεται από τις βροχοπτώσεις -όπως και στο Λιτόχωρο και στον Πλαταμώνα, πιθανώς και αλλού- κι ότι έγιναν ενέργειες και εξασφαλίστηκε δωρεά εμφιαλωμένου νερού από τοπική εταιρεία που κι αυτή αργεί να υλοποιηθεί.

Άγνωστο παραμένει γιατί χάθηκε χρόνος με την πολλά υποσχόμενη τότε χρήση υδροκυκλωνικού φίλτρου που δεν έλυσε το πρόβλημα και πόσο κόστισε η επιλογή αυτή που δεν απέδωσε ούτε δύο χρόνια.

 

 

 

“… εξασφαλίζουμε το αυτονόητο, δηλαδή την υποχρέωση μας να παρέχουμε καθαρό πόσιμο νερό!!

Vagelis Geroliolios
26 January 2022

Για πολλά χρόνια οι δημότες μας σε κάποιες περιοχές στη Σκοτίνα, μετά από κάθε έντονη βροχόπτωση παρατηρούσαν θολό νερό στις βρύσες τους. Σήμερα με την τοποθέτηση του νέου υδροκυκλωνικού φίλτρου στο δίκτυο ύδρευσης στην περιοχή, από τα συνεργεία της ΔΕΥΑΔΟΛ, εξασφαλίζουμε το αυτονόητο, δηλαδή την υποχρέωση μας να παρέχουμε καθαρό πόσιμο νερό!!
Μικρές παρεμβάσεις που αφορούν όμως σημαντικά θέματα της καθημερινότητας μας. Προχωρούμε τώρα και με το θέμα της νέας γεώτρησης στην συγκεκριμένη κοινότητα