“Πνίγηκε” η Κονταριώτισσα

ξαναπλημμύρισε η ΔΕ Δίου

και τα νερά παρέσυραν και την πολυπόθητη και πολυαναμένόμενη αντιπλημμυρική μελέτη και τις προσδοκίες που παραμένουν προσδοκίες

 

 

 

Μία ακόμη προαναγγελθείσα κακοκαιρία ήρθε κι έφερε σημαντικές καταστροφές, ειδικά στην ΔΕ Δίου. Ιδιαίτερα ισχυρό είναι το πλήγμα που δέχτηκε η Κονταριώτισσα και οι εικόνες είναι αποκαλυπτικές της έκτασης της βροχόπτωσης, της πλημμύρας και των καταστροφών.

Προειδοποιητικές ανακοινώσεις υπήρξαν -και πάλι- πολλές, αλλά από την ώρα που ξέσπασε η κακοκαιρία, με χαλαζόπτωση, βροχόπτωση και ισχυρούς ανέμους, δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση για την δράση των υπηρεσιών που κινητοποιούνται σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, ούτε καν επίσημη ενημέρωση και οδηγίες προς το κοινό που θα απέτρεπε τα χειρότερα.

Εξαιρετικά απίθανο παραμένει πάντα να υπάρξει εκτίμηση των καταστροφών όταν η καταιγίδα κοπάσει ή -πολύ περισσότερο- να ενημερωθούμε για την πορεία της κατάρτισης της αντιπλημμυρικής μελέτης της ΔΕ Δίου που και άργησε πολύ και καθυστερεί ανεπίτρεπτα και συνεχίζει να πνίγεται στην πλημμύρα της υπερπροβολής έργων και προσπαθειών (που συνεχίζουν κι αυτές να πνίγονται μαζί με την μελέτη).

Μέχρι να περάσει το κύμα κακοκαιρίας απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και στις μετακινήσεις και στα μέτρα προστασίας, ακόμη και μέσα στο σπίτι.

Ως συνήθως ο επαρχιακός δρόμος προς Κατερίνη έχει πλημμυρίσει και αποκλειστεί, ενω άγνωστη παραμένει η ακριβής εικόνα στην Κονταριώτισσα.

 

 

21 Φεβρουαρίου 2024

 

 

 

4 Μαρτίου 2024

 

 

Κατερίνη, 04 .  03 . 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται η  Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων που πρόκειται να πλήξουν την ΠΙΕΡΙΑ.

 

 ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ:

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για ακόμα μία φορά είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει με όλα της τα μέσα (ανθρώπινα και μηχανικά) την επερχόμενη κακοκαιρία. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (ένστολοι και Δήμοι) βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία για την αντιμετώπιση των έντονων φυσικών φαινομένων. Κύριο μέλημα όλων μας, η εξασφάλιση της ασφαλούς διεξαγωγής της κίνησης των πεζών και των οχημάτων.

 

Με εντολή της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας Μαυρίδου, το τμήμα Πολιτικής Προστασίας και η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων  της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού για την άμεση αντιμετώπιση των έντονων καιρικών–πλημμυρικών φαινομένων.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρουμε την άμεση ετοιμότητα και ανταπόκριση όλων των Πιστοποιημένων στο Μητρώο Εθελοντών της Γ.Γ.Π.Π., Ομάδων της Πιερίας, που είναι έτοιμες να συνδράμουν επιχειρησιακά στο έργο του ευρύτερου μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας.

 

4 Μαρτίου 2024 (βράδυ προς 5 Μαρτίου)