Τους κλείδωσαν απ’ έξω;;;

αναβλήθηκαν οι εκλογές στο "Αλεξάνδρειο"

και το -δικαστικό/διοικητικό- έπος συνεχίζεται…

 

 

 

 

Οι προγραμματισμένες για χθες, 7 Μαρτίου 2024, εκλογές για την ανάδειξη των υπολοίπων έξι μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου του Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν έγιναν τελικά, αφού η Ανώτατη Αρχή και το τριπρόσωπο της Εκτελεστικής Γραμματείας προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη, κατά της προσωρινής διοίκησης του Ιδρύματος.

 

Ο νέος πρόεδρος της Ανώτατης Αρχής, Γεώργιος Παπαδόπουλος, και οι τρεις ήδη επιλεγμένοι για την Εκτελεστική Γραμματεία (Μπίντας, Γιουματζίδης, Αγγέλου) προσήλθαν χθες στο “Αλεξάνδρειο” για τις καθορισμένες εκλογές, αλλά εκεί… δεν τους περίμενε κανείς από την προσωρινή διοίκηση και το κτίριο ήταν κλειδωμένο. Είχαν επισκεφθεί το ΔΙΜΜΑ και τις προηγούμενες μέρες οπότε αποφάσισαν να προσφύγουν σε δικαστήριο της Κατερίνης, με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας να αναγκαστεί η προσωρινή διοίκηση να εκπληρώσει όσα επιβάλει η διαδικασία της διαδοχής στην διοίκηση, με απολογισμό, έλεγχο και εκλογές. Το δικαστήριο αποφάσισε την αναστολή των εκλογών και θα κρίσει συνολικά το αίτημα στις 18 Απριλίου 2024 και -πιθανώς- με την ίδια απόφαση θα καθορίσει την ημερομηνία των εκλογών.

 

Το συμβάν είναι αποτέλεσμα της διαμάχης για την διοίκηση του “Αλεξανδρείου” μεταξύ των δύο “στρατοπέδων” που προέκυψαν από το “σχίσμα” Γκατζούλη-Πασχάλη -πρώην πρόεδρος της ΑΑ και της ΕΓ του “Αλεξανδρείου” αντίστοιχα- και συνεχίζεται, σε πρώτο επίπεδο στα δικαστήρια και σε όποια άλλη ευκαιρία. Το προηγούμενο επεισόδιο του “έπους” αυτού, εκτυλίχτηκε τον Αύγουστο του 2023, όταν εκλέχτηκε η νέα ηγεσία της ΑΑ, οπότε και διαφάνηκε η πρόθεση της νέας ηγεσίας να αναλάβει την ΕΓ ο Αθ. Μπίντας, μέλος και παλαιότερων ΕΓ του Ιδρύματος (και επί Δημόπουλου).

 

 

 

Νέα διοίκηση, ίδιες πρακτικές

Η είδηση της αναβολής των χθεσινών εκλογών έγινε γνωστή στα Μέσα της Πιερίας από δελτίο Τύπου της Ανώτατης Αρχής που στάλθηκε αργά χθες το βράδυ. Ενώ το προηγούμενο δελτίο Τύπου της ΑΑ είχε σταλεί και στην Ε τ Ο, το χθεσινο βραδινό ΔΕΝ στάλθηκε. Την ίδια μεροληπτική συμπεριφορά σε βάρος της Ε τ Ο είχε επιδείξει και ο Διονύσης Πασχάλης και η διοίκησή του. Είναι δε αυτό απαράδεκτη μεροληψία και σχεδόν λογοκρισία και σίγουρα παραβίαση σημαντικών ελευθεριών και δικαιωμάτων του Τύπου και αποδεικνύει με ποιον τρόπο, πολλοί, αντιλαμβάνονται τον ρόλο του Τύπου (που ταυτόχρονα διαβεβαιώνουν ότι σέβονται απόλυτα).

Η Ε τ Ο θέλει να συγχαρεί δημοσίως και εγκάρδια και τον νέο πρόεδρο της ΑΑ, Γεώργιο Παπαδόπουλο, και τον νέο πρόεδρο της Εκτελεστικής Γραμματείας, Αθανάσιο Μπίντα, και την συνεργάτιδα τους σε ό,τι αφορά την Επικοινωνία της ΑΑ και της ΕΕ, Ειρήνη Ζαβρίδου, γιατί με τον πιο σαφή τρόπο διαβεβαιώνουν ΚΑΙ αυτοί ότι η Ε τ Ο υπηρετεί την Ενημέρωση και διατηρεί το υψηλότερο επίπεδο ανεξαρτησίας, έναντι όλων και σίγουρα έναντι όσων γνωρίζει πολύ καλά. Και φυσικά, τώρα που οι επιλογές τους δεν αφορούν μεμονωμένα πρόσωπα μόνο, αλλά την διοίκηση του Αλεξανδρείου εν γένει και διαφορετικές θητείες, η Ε τ Ο θα προσφύγει όπου δη, όπως έχει δικαίωμα, με προτεραιότητα τις οργανώσεις των δημοσιογράφων, στην Ελλάδα, την Ευρώπη, την Αμερική και παντού.

 

 

 

Επ’ ευκαιρία των εκλογών (που αναβλήθηκαν) και της έλευσης στην περιοχή της νέας ΑΑ του Ιδρύματος, ο πρόεδρός της και οι τρεις της νέας ΕΓ επισκέφθηκαν εθιμοτυπικά την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, και την αντιδήμαρχο Κατερίνης, Ελίνα Παπαδοπούλου. Ανάλογη επίσκεψη στον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου δεν υπήρξε.

 

Ελληνική Δημοκρατία
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας
Γραφείο Τύπου

Κατερίνη, 08-03-2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Προέδρου της Ανώτατης Αρχής του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου και του νεοεκλεγέντος Δ.Σ. στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, την Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2024, υποδέχθηκε στο γραφείο της στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τον Πρόεδρο της Ανώτατης Αρχής του Διεθνούς Ιδρύματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, κο Γεώργιο Παπαδόπουλο, την τέως Πρέδρο της Ανώτατης Αρχής, κα Νίνα Γκατζούλη, καθώς επίσης τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του Δ.Σ., κο Θανάση Μπίντα και το μέλος του Δ.Σ., κο Αριστείδη Αγγέλου. Κατά τη διάρκεια της εθιμοτυπικής επίσκεψης συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν στη λειτουργία του Αλεξανδρείου Ιδρύματος, όπως επίσης στην πολυσήμαντη συμβολή του στην προώθηση της μελέτης του έργου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τόσο εντός της χώρας μας, όσο και στο εξωτερικό, όπου το όνομα αυτό αναγνωρίζεται παγκοσμίως και χαίρει ιδιαίτερου ερευνητικού ενδιαφέροντος από σημαντικές προσωπικότητες ανά τον κόσμο, που σπεύδουν να μελετήσουν την πορεία του και τη συνεισφορά του στην παγκόσμια ιστορία.

“Ο Μέγας Αλέξανδρος ανέκαθεν υπήρξε ένα ιερό σύμβολο, όχι μόνο για τους Μακεδόνες της χώρας μας, αλλά και για τους απανταχού Έλληνες. Το Αλεξάνδρειο Ίδρυμα αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί μία φωτεινή κοιτίδα πολιτισμού της Πιερίας, καθώς με την πλούσια δράση του προσφέρει διαρκώς τα μέγιστα στην προώθηση του πολιτιστικού μας προϊόντος ενδυναμώνοντας την ισχυρή πολιτιστική μας ταυτότητα” τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, η οποία συνεχάρη τον κο Μπίντα για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του και του ευχήθηκε μία καλή και δημιουργική θητεία από τη θέση του προέδρου.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ανώτατης Αρχής, κος Παπαδόπουλος, ευχαρίστησε την κα Μαυρίδου για την αναγνώριση του πολυσχιδούς έργου του Αλεξανδρείου Ιδρύματος, ενώ ο κος Μπίντας, ανέφερε πως ανέκαθεν η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας βρισκόταν δίπλα σε κάθε θεσμό που προωθεί τον πλούσιο πολιτισμό και την κουλτούρα τόσο των Πιεριέων, όσο και των απανταχού Μακεδόνων.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας να εύχεται μία παραγωγική συνεργασία μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του Αλεξανδρείου Ιδρύματος με κοινό στόχο την προαγωγή και προώθηση της πολυποίκιλης ιστορίας της παγκόσμιας αυτής προσωπικότητας του Μεγάλου Αλεξάνδρου εντός, αλλά κι εκτός συνόρων.

 

Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας–Τύπου
08-03-2024

 

Εθιμοτυπική συνάντηση της Αντιδημάρχου Κατερίνης
με το νέο Δ.Σ. της Ανώτατης Αρχής  του Αλεξάνδρειου Ιδρύματος

 

  • Ελίνα Διαμαντοπούλου: «Αποτελείτε μία γέφυρα ουσιαστικής επικοινωνίας του τόπου μας με τον Απόδημο Ελληνισμό»

 

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμο  Κατερίνης, πραγματοποίησε το νέο Δ.Σ. της Ανώτατης Αρχής του Αλεξάνδρειου Ιδρύματος και πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος, Γεώργιος Παπαδόπουλος, η πρώην πρόεδρος, Νίνα Γκατζούλη και τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας: Αθανάσιος Μπίντας, Αριστείδης Αγγέλου.

Την αντιπροσωπεία υποδέχτηκε στο Δημαρχείο, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού/Τουρισμού, Ελίνα Διαμαντοπούλου, η οποία ευχαρίστησε ιδιαιτέρως το νέο Δ.Σ. για την επίσκεψή του, ενώ  διαβίβασε στον πρόεδρο τους θερμούς χαιρετισμούς της, προς  όλους τους συμπατριώτες μας, στη Νέα Υόρκη, τόπο της κατοικίας του και ευρύτερα στις Η.Π.Α.

Παράλληλα, όπως δήλωσε: «Οι ομογενείς μας όπου γης διαπρέπουν και είναι οι καλύτεροι σύγχρονοι πρεσβευτές της ελληνικής ψυχής και της ιστορίας του τόπου μας. Επιβεβαιώνετε με την σημαντική διαδρομή του Ιδρύματος, ότι οι Έλληνες δεν ξεχνούν τις ρίζες τους. Σας συγχαίρω για την εκλογή σας, σας μεταφέρω τον εγκάρδιο χαιρετισμό του Δημάρχου μας, Ιωάννη Ντούμου και σας εύχομαι εποικοδομητική θητεία και κάθε επιτυχία στους στόχους και στα σχέδιά σας. Ευχαριστούμε από καρδιάς, καθώς αποτελείτε μία γέφυρα ουσιαστικής επικοινωνίας της Κατερίνης, της Πιερίας με τις Η.Π.Α.» .