Κερδίσαμε το στοίχημα!

Η πολιτική επέστρεψε!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 1, 2 και 3 Μαρτίου 2024, στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, η ιδρυτική Συνδιάσκεψη της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 1, 2 και 3 Μαρτίου 2024, στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, η ιδρυτική Συνδιάσκεψη της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. Ήταν ένα τριήμερο πλούσιου και γόνιμου προβληματισμού με την πολιτική παρούσα, τόσο μέσα στην κύρια συνεδριακή αίθουσα, που ήταν και τις τρεις μέρες γεμάτη, αλλά και στις αίθουσες των διάφορων επί μέρους θεματικών (Παιδεία, Αγροτική πολιτική, ΜΜΕ, Θεσμοί, Φεμινισμός, Υγεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση κτλ). Η Νέα Αριστερά Πιερίας συμμετείχε ενεργά όλες τις ημέρες με 5 συνέδρους.

Βασικά στοιχεία του επικρατούντος κλίματος ήταν ο ενθουσιασμός, η αισιοδοξία, το αγωνιστικό πνεύμα, η διάθεση μαχητικότητας. Στην Ιδρυτική Συνδιάσκεψη, διαπιστεύθηκαν 1300 μέλη της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ από τις οργανώσεις της χώρας και του εξωτερικού, ενώ τοποθετήθηκαν με ομιλίες 6 λεπτών στην κεντρική αίθουσα, οι 120 από αυτούς. Την εκδήλωση χαιρέτησαν πολλοί φορείς και διακεκριμένες προσωπικότητες.

Το σώμα της συνδιάσκεψης, μετά από σύντομη διαβούλευση, ενέκρινε τρία κείμενα: την Ιδρυτική Διακήρυξη που ορίζει τις βασικότερες ιδεολογικές και πολιτικές κατευθύνσεις του φορέα, ένα κείμενο που ορίζει «ποια είναι» αλλά και «τι θα κάνει» η Νέα Αριστερά ως πολιτική δύναμη και την πολιτική απόφαση η οποία περιγράφει την συγκυρία στην κοινωνία, την πολιτική αναντιστοιχία που παρατηρείται τη δεδομένη στιγμή και το συγκεκριμένο σχέδιο της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στη συγκυρία αυτή.

Κερδίσαμε το στοίχημα! Η πολιτική επέστρεψε! Μια πολιτική που θα μιλήσει με πράξεις κι όχι θεωρία στην ελληνική κοινωνία, δυναμικά. Ήρθε η ώρα οι «αόρατοι άνθρωποι» να πάρουν πίσω τη ζωή που δικαιωματικά τους αξίζει!

 

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΙΕΡΙΑΣ