Για τα προβλήματα στην μετακίνηση

από και προς την Πιερία

και εν όψει της καλοκαιρινής σαιζόν

 

 

 

 

Σύσκεψη, με την συμμετοχή του υφυπουργού Μεταφορών, αρμόδιου για θέματα Υποδομών, Νίκου Ταχιάου, στην οποία θα συζητηθούν τα προβλήματα που δημιουργούν στον τουρισμό της Πιερίας η κατασκευή του Fly Over της Θεσσαλονίκης και τα έργα της “Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, διοργανώνει για την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024, η υφυπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής Πιερίας, Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου.

Η υφυπουργός αποκάλυψε τα της σύσκεψης και της πρωτοβουλίας της να καλέσει σ’ αυτήν τον συνάδελφό της του Υπουργείου Μεταφορών, στην πρόσφατη, αποκλειστική της συνέντευξη στην Ε τ Ο, όταν ρωτήθηκε για τις καθυστερήσεις και την ταλαιπωρία των επισκεπτών μας στην μετάβαση προς και από την Πιερία, προβλήματα που παρατηρούνται λόγω των έργων συντήρησης στην ΠΑΘΕ και αυτά που αναμένεται να δημιουργήσουν τα έργα για την κατασκευή του Fly Over της συμπρωτεύουσας. Στην σύσκεψη θα κληθούν επίσης όλο οι εμπλεκόμενοι και αρμόδιοι φορείς, ενώ η κα Μάνη, στην συνέντευξή της, μίλησε και για την πρόταση της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας και του προέδρου της, Ηρακλή Τσιτλακίδη, για την αξιοποίηση του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου Βόλου, ως επιβατικού αεροδρομίου, εναλλακτικής που θα διευκολύνει την άφιξη των τουριστών στην Πιερία.

Για την πρόταση αυτή, ο κος Τσιτλακίδης μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ3, μεταφέροντας τον προβληματισμό των επιχειρηματιών και επαγγελματιών του τουρισμού, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να προβλεφθεί διέξοδος από το πρόβλημα και να προετοιμαστεί άμεσα η αξιοποίηση και χρήση της Ν. Αγχιάλου, από το 2025.