Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις

από τον πιερικό ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

γιατι αποχώρησαν επτά ακόμη, μεταξύ των οποίων πρωτοκλασσάτα στελέχη

 

 

 

 

ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ

 

Μετά τις δύο εκλογικές ήττες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εθνικές–βουλευτικές εκλογές τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2023, την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από την προεδρία του κόμματος και την εκλογή του νέου προέδρου σε αυτό, αναμέναμε μια σοβαρή και ουσιαστική  συζήτηση στο εσωτερικό του κόμματος, αλλά και με την κοινωνία που μας στήριξε.

Αντίθετα  ζήσαμε και παρακολουθήσαμε:

–  Απουσία πολιτικής συζήτησης και αντιπαράθεσης απόψεων

–  Απαξίωση της κυβερνητικής θητείας και αιχμές για τον πρώην πρόεδρο

–  Παντελή έλλειψη συντροφικότητας, στοχοποίηση της διαφορετικής άποψης και επιθέσεις σε συντρόφους /ισσες

–  Αιφνιδιασμούς και συγκεντρωτισμό στη λήψη αποφάσεων και απαξίωση των κομματικών οργάνων, των οργανώσεων και της γνώμης των μελών

–  Μέσα σε ένα άκρως τοξικό κλίμα, το  κόμμα έφτασε σε ένα συνέδριο στο οποίο απουσίασε η αυτοκριτική, η συζήτηση  για τις αιτίες της ήττας, η συζήτηση  για το  πολιτικό σχέδιο που θα δώσει ελπίδα  και προοπτική  στην  κοινωνία, θα αποτελέσει την διέξοδο απέναντι στη  νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης.

– Το συνέδριο  αυτο-ακυρώθηκε  με το προεδρικό ερωτηματολόγιο που έθετε ταυτοτικά  ζητήματα, τα οποία  δεν είχαν μπει στον προσυνεδριακό διάλογο, αναλώθηκε σε αλαζονικές και οπαδικές συμπεριφορές με γιουχαΐσματα, με προεδρικές προκλήσεις του “φέρτε μου αντίπαλο και πάμε “, με επικίνδυνα προεδρικά καρφώματα του «κοιτάτε ποιοι δεν χειροκροτούν», με το  μπρος–πίσω και το πάμε δεν πάμε σε εκλογή νέου προέδρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ, το κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, μεταλλάσσεται σε ένα ιδιόμορφο αρχηγικό κόμμα που παραπαίει πολιτικά, χωρίς ξεκάθαρο ταυτοτικό και πολιτικό στίγμα. Αρνείται την συλλογικότητα, αρνείται την  δύναμη του χώρου αυτού που προϋποθέτει πρωτίστως το σεβασμό στην άποψη όλων, την συζήτηση και την σύνθεση των διαφορετικών απόψεων.

Στο πολιτικό αυτό κομβικό σταυροδρόμι, με σεβασμό στις πολιτικές επιλογές του καθένα και της καθεμιάς που για χρόνια πολλά συμπορευθήκαμε, οι δρόμοι μας χωρίζουν με το σημερινό   ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ. Αποχωρούμε από το ΣΥΡΙΖΑ, παραμένοντας παρόντες σε κάθε προσπάθεια για την ανασύνθεση-ανασύνταξη της Αριστεράς, για την ενότητα της δημοκρατικής παράταξης με προγραμματικές συγκλίσεις των προοδευτικών δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων στον αγώνα για δημοκρατία,  ισοτιμία, δικαιοσύνη και δίκαιη ανάπτυξη. Στον αγώνα  ενάντια στην δεξιά και τον νεοφιλελευθερισμό,  για μια   κυβέρνηση  που θα υπηρετεί με την πολιτική της τους εργαζόμενους, την νεολαία,  την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας.

Γκαϊτατζής Γιώργος,  πρώην μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής

Κάλφας Αντώνης  πρ, μέλος ΝΕ

Στεφανίδου Έλλη

Τσεντίδου Γιώτα

Τσικλιάς Κρίτωνας, πρ.  υπεύθυνος αγροτικού τμήματος

Χατζηιωαννίδης Κώστας, πρώην Συντονιστής ΝΕ

Χαϊλατζίδου Γνωσούλα, πρ. μέλος Κεντρικής Επιτροπής και υποψήφια βουλευτής στις εκλογές του 2023