Και εις ανώτερα, Βαγγέλη

(σε καμαρώνουμε)

χορτάσαμε σύνθεση απόψεων, δημοκρατικότη, ενημέρωση κι όλα τα σχετικά

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024, ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλης Γερολιόλιος, συγκάλεσε σύσκεψη στο παλιό Δημαρχείο Κονταριώτισσας, “προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των καταστροφών που προκάλεσε η πρόσφατη θεομηνία που έπληξε τον Δήμο Δίου-Ολύμπου και ιδιαίτερα τις δημοτικές κοινότητες Αγίου Σπυρίδωνα, Βροντούς και Κονταριώτισσας”. Στη σύσκεψη προσκλήθηκαν πολλοί, όχι όμως όλοι όσοι θα έπρεπε να προσκληθούν.

Ενώ προσκλήθηκαν ΟΛΟΙ οι βουλευτές Πιερίας της ΝΔ -και η υφυπουργός Ανάπτυξης, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης- ΔΕΝ προσκλήθηκε ο βουλευτής Πιερίας της ΝΙΚΗΣ, Κομνηνός Δελβερούδης.

Ενώ προσκλήθηκαν και μετείχαν στην σύσκεψη αιρετοί της διοίκησης Γερολιόλιου, ΔΕΝ προσκλήθηκε κανείς αιρετός της αντιπολίτευσης.

Ενώ προσκλήθηκαν διοικήσεις αγροτικών συλλόγων και αγροτοσυνδικαλιστές, ΔΕΝ προσκλήθηκαν ΟΛΟΙ αγροτικοί σύλλογοι, ΔΕΝ προσκλήθηκαν όλοι οι σύλλογοι περιοχών που υπέστησαν ζημιές.

Ενώ προσκλήθηκε ένα τοπικό Μέσο, ΔΕΝ προσκλήθηκε ο τοπικός Τύπος.
Το τοπικό Μέσο που προσκάλεσε στη σύσκεψη ο δήμαρχος, είναι το γνωστό πλέον φιλικό προς αυτόν, το οποίο στηρίζει με κάθε τρόπο και κάθε κονδύλι. Τεράστια είναι και η ευθύνη του Γραφείου Τύπου του Δήμου (μας) που στελεχώνεται με δημοσιογράφο-μέλος της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης.

Το τι επέβαλλε στον γνωστό για τον ολοκληρωτισμό του Βαγγέλη Γερολιόλιο τις παραπάνω επιλογές είναι ολοφάνερο: μία ακόμη κακοκαιρία που διαδέχτηκε μια άλλη, πρόσφατη, είχε κι αυτή καταστροφικά -και ίσως καταστροφικότερα- αποτελέσματα, όχι μόνο σε κατοικίες, περιουσίες ιδιωτών και δημόσια υποδομή, αλλά -ειδικά στην ΔΕ Δίου- εξαφάνισε την επόμενη σοδειά, πριν καν αυτή υπάρξει. Ένας πρώτος υπολογισμός των ζημιών μόνο στις καλλιέργειες ανεβάζει το ύψος στα 15 με 20 εκατομμύρια ευρώ. Κι όλα αυτά, σε μια δημοτική ενότητα που παραμένει ανοχύρωτη σε ότι σχετικό με κακοκαιρία και πλημμύρες, για διάστημα σχεδόν μισού αιώνα, αν και η Πιερία έχει μόνιμα αυτοδιοίκηση στελεχών της ΝΔ, την οποία η συγκεκριμένη περιοχή ψηφίζει σε ουτοπικά ποσοστά…

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο Γερολιόλιος, αν και διαφημίζει -έξι χρόνια τώρα- ότι επιδιώκει την συνεννόηση και την …σύνθεση (αντίθετων απόψεων) και σ’ αυτή την περίπτωση επέλεξε να διολισθήσει σε απαράδεκτες συμπεριφορές και μάλιστα για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Μόνο του κέρδος, η αποφυγή με κάθε τρόπο της κριτικής και της αναζήτησης ευθυνών, η απάλειψη κάθε ευκαιρίας να επικοινωνήσουν οι πληγέντες με τους άρχοντές τους και να κρίνουν πότε και πως θα βοηθηθούν να ξεπεράσουν και αυτή την κρίση. Κρίση που για τους αγρότες είναι ζωτική, αφού πιθανώς θα τους στερήσει σοδειά και εισόδημα ενός έτους, μετά πολλά προβληματικά προηγούμενα. Φυσικά, η επιλογή αυτή του Γερολιόλιου συμφέρει πλήρως την κυβέρνηση και την ΝΔ, από την οποία ο δήμαρχος έχει πάγια και πλήρη υποστήριξη και της οποίας είναι στέλεχος από αρχαιοτάτων χρόνων.

Σε ότι αφορά όσους μετείχαν στην σύσκεψη και θεωρούν ότι, πράγματι, η φασιστική επιλογή Γερολιόλιου καταστρατηγεί και δικά τους δικαιώματα και συμφέροντα… ας σκεφτούν καλύτερα (και ας αντιδράσουν, επιτέλους), όταν μετέχουν σε παρόμοιες “στημένες” διαδικασίες. Κυρίως λόγω αυτοσεβσμού.

Η Ε τ Ο έχει δεχτεί, στην διάρκεια της προηγούμενης θητείας Γερολιόλιου και στην τρέχουσα, πάμπολλες διακρίσεις σε βάρος της και σε βάρος της πληροφόρησης των πολιτών. Καταγγέλλει και δημόσια και εγγράφως το νέο δείγμα ολοκληρωτισμού του Βαγγέλη Γερολιόλιου και σταματά να δημοσιεύει δελτία Τύπου και όποιο υλικό επικοινωνεί η διοίκηση του Δήμου υπό τον Βαγγέλη Γερολιόλιο, ως αυτός να απολογηθεί δημόσια, στην Ε τ Ο και στον τοπικό Τύπο. Την απαράδεκτη διάκριση θα καταγγείλει και όπου δει.

ΥΓ: η αντίδραση της Ε τ Ο επικοινωνήθηκε άμεσα στον δήμαρχό μας και κύκλοι της διοίκησής του σχολίασαν ότι “κατά πάσα πιθανότητα, κάποιοι δημοσιογράφοι έχουν καλύτερους ρουφιάνους…

Η Ε τ Ο συμφωνεί πλήρως: η διοίκηση Γερολιόλιου διαθέτει ΚΑΙ ρουφιάνους.-