Άντε πάλι στα δικαστήρια…

οι μεν και οι δε του "Αλεξανδρείου"

“πήγε στράφι” και η πρόταση Μπίντα για συνεργασία χάριν των υψηλών επιδιώξεων…

 

 

 

Επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ και τις εκτιμήσεις της Ε τ Ο, η Ανώτατη αρχή του Αλεξανδρείου ανακοίνωσε σήμερα ότι η πλειοψηφία των 2/3 της Εκτελεστικής Γραμματείας του Ιδρύματος (6 μέλη της), εκλέξανε πρόεδρο της ΕΓ τον Διονύση Πασχάλη, παραβλέποντας τον ήδη καταστατικά εκλεγμένο από την Ανώτατη Αρχή, Αθανάσιο Μπίντα!!!

Στις 7 Απριλίου 2024, η Ανώτατη Αρχή του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου-Αλεξάνδρειο, ανακοίνωσε ότι -την προηγούμενη- έγιναν εκλογές για την ανάδειξη των υπολοίπων έξι μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας του Ιδρύματος και … ως εκεί. Η Ανωτάτη Αρχή, εφαρμόζοντας μια νέα εφεύρεση -της ημιπληροφόρησης-, δεν ανακοίνωσε το παραμικρό για το αποτέλεσμα των εκλογών και ποιοι εκλέχτηκαν. Επιλογή που έκανε -πιθανώς- για κάποιο σοβαρό λόγο…

Την ίδια μέρα, ρεπορτάζ της Ε τ Ο πληροφορούσε όλους, ενδιαφερόμενους και μη, ότι οι έξι που εκλέχτηκαν ήταν όλοι της προηγούμενης διοίκησης (Πασχάλη) και ο ίδιος ο Διονύσης Πασχάλης, οπότε και το ρεπορτάζ είχε τον τίτλο ‘“Διοίκηση μειοψηφίας” στο Αλεξάνδρειο – Paschalis Strikes Back (Ο Πασχάλης Επιστρέφει)’, αφού οι τρεις από τους εννέα (μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος Αθ. Μπίντας) εκλέγονται-αναδεικνύονται από την Ανώτατη Αρχή στην Αμερική και φυσικά αποτελούν μειοψηφία έναντι των έξι της αντίπαλης πλευράς (Πασχάλη) που εκλέχτηκαν. Για την αντιπαλότητα δε αυτή, μόνον αποδείξεις δεν χρειάζονται για να την ισχυριστεί κάποιος.

Ο νέος πρόεδρος της ΕΓ, Αθ. Μπίντας, θιασώτης κι αυτός της νέας εφεύρεσης της ημιπληροφόρησης, προσπάθησε να απαντήσει στο ρεπορτάζ της Ε τ Ο και να μειώσει την εγκυρότητά του, μάλιστα μη αναφέροντας καν το Μέσο που δημοσίευσε το ρεπορτάζ και ισχυριζόμενος ότι … δεν αισθάνεται μειοψηφία. Έλαβε ακαριαία την σχετική απάντηση που μποείτε να δείτε στο σχετικό σύνδεσμο. Ταυτόχρονα, ο Μπίντας προσπάθησε να κάνει “άνοιγμα” και πρόταση συνεργασίας στην αντίπαλη πλευρά Πασχάλη, συμπληρώνοντας στην δήλωση του: “Εκείνο που έχει σημασία, και θα επιδιώξω να γίνει πράξη, είναι να υπάρχει συνεργασία, μεταξύ όλων των μελών, για την επίτευξη του κοινού οράματος όλων μας η Πιερία, μέσω του «Αλεξάνδρειου»,να καταστεί το ενεργό κέντρο προβολής και ανάδειξης, σε όλον τον σημερινό κόσμο, του έργου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που διέδωσε τον Ελληνικό πολιτισμό σε όλον τον τότε γνωστό κόσμο και τον μετέτρεψε από Ελλαδικό σε Οικουμενικό.”

Σήμερα, νέο δελτίο Τύπου της Ανώτατης Αρχής, ενημερώνει ότι έγιναν πράγματι οι εσωτερικές αρχαιρεσίες της ΕΓ του Αλεξανδρείου και… οι έξι του Δ. Πασχάλη εξέλεξαν αυτόν για πρόεδρο της Εκτελεστικής Γραμματείας!!! Η Ανώτατη Αρχή χαρακτηρίζει “δήθεν πρόεδρο” τον Δ. Πασχάλη και προαναγγέλλει προσφυγή στην Δικαιοσύνη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό που ονομάζει ανησυχητική εμμονή για εκλογή του δήθεν προέδρου και καταπάτηση κάθε έννοιας καταστατικής νομιμότητας. Η δε πλευρά Πασχάλη τηρεί σιγήν ιχθύος και από την ημιπληροφόρηση προτιμά την πλήρη σιωπή και όλο αυτό το διάστημα δεν δημοσιοποίησε τίποτα σχετικό με τις δύο εκλογικές διαδικασίες και το αποτέλεσμά τους.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω και το αποτέλεσμά τους (νέα δικαστική διαμάχη στους κόλπους του ΔΙΜΜΑ και συνέχισης της έριδας μεταξύ των δύο πλευρών) ένα ερώτημα προκύπτει:

Θανάση, θα κάνεις πράξη τα λόγια σου και θα παραμερίσεις, εξασφαλίζοντας “Εκείνο που έχει σημασία, και θα επιδιώξεις να γίνει πράξη, είναι να υπάρχει συνεργασία, μεταξύ όλων των μελών, για την επίτευξη του κοινού οράματος όλων μας η Πιερία, μέσω του «Αλεξάνδρειου», να καταστεί το ενεργό κέντρο προβολής και ανάδειξης, σε όλον τον σημερινό κόσμο, του έργου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που διέδωσε τον Ελληνικό πολιτισμό σε όλον τον τότε γνωστό κόσμο και τον μετέτρεψε από Ελλαδικό σε Οικουμενικό”, όπως πολύ πρόσφατα δήλωσες;;;;;

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΑΝΩΤΑΤΗΣ  ΑΡΧΗΣ
ΔΙΕΘΝΟΥΣ  ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ  ΜΝΗΜΕΙΟΥ  ΜΕΓΑΛΟΥ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

11 Απριλίου 2024

Την Τετάρτη 10 Απριλίου και ώρα 18:00, ο κος Μπίντας, ως Εκλεγμένος Πρόεδρος της Εκτελεστικής Γραμματείας του «Αλεξανδρείου», και σύμφωνα με το καταστατικό, συγκάλεσε σε πρώτη συνεδρίαση τα δύο (2) άλλα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας που εξέλεξε η Ανωτάτη Αρχή και τα υπόλοιπα έξι (6) μέλη που εκλέχθηκαν στις εκλογές της 6ης Απριλίου 2024 με μοναδικό θέμα συζήτησης, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις,  την κατανομή των αξιωμάτων της Εκτελεστικής Γραμματείας εκτός από αυτό του προέδρου.

Πέρα από κάθε λογική, οι έξι (6)εξέλεξαν δήθεν πρόεδρο τον κ. Διονύση Πασχάλη παρά τις ξεκάθαρες προειδοποιήσεις ότι αυτό είναι εντελώς παράλογο και παραβιάζει τις σχετικές και σαφέστατες διατάξεις του καταστατικού, όπως φαίνονται από τα παρακάτω αποσπάσματα του καταστατικού.

Είναι αδύνατο να εξηγηθεί λογικά, και μας ανησυχεί η εμμονή να εκλέξουν δήθεν πρόεδρο  τον κ. Διονύση Πασχάλη καταπατώντας κάθε έννοια καταστατικής νομιμότητας, διασύροντας τους εαυτούς τους στην κοινωνία. Προβληματιζόμαστε που συμπεριφέρονται αντικαταστατικά και δεν επιτρέπουν να λειτουργήσει ειρηνικά και νόμιμα το «Αλεξάνδρειο».

Ως Ανωτάτη Αρχή έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε τη σωστή λειτουργία και τηννομιμότητα στο«Αλεξάνδρειο»και για αυτό θα ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα μας. Λυπούμαστε που θα απασχολήσουμε δικαστικούς Λειτουργούς των δικαστηρίων της Κατερίνης αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά.

 

“Διοίκηση μειοψηφίας” στο Αλεξάνδρειο

 

Η δήλωση-απάντηση Μπίντα στο ρεπορτάζ της Ε τ Ο

 

Δήλωση του Προέδρου του «Αλεξανδρείου» κ. Αθανάσιου Μπίντα
(9.4.2024)

 

Διάβασα με προσοχή άρθρο, με τίτλο «Διοίκηση μειοψηφίας στο Αλεξάνδρειο»  πουδημοσιεύθηκε εχθές,  σε ιστότοπο της Πιερίας.

Δεν θεωρώ τον εαυτόν μου μειοψηφία.

Λογικό είναι ότι σε κάθε εκλογική αναμέτρηση να υπάρχουν συμπάθειες και παραταξιακές λογικές. Μετά όμως, ως μέλη ενός Διοικητικού Συμβουλίου ενός πολιτιστικού μη κερδοσκοπικού σωματείου, είμαστε όλοι ίσοι, απλά με διαφορετικές αρμοδιότητες για την επίτευξη του κοινού σκοπού, όπως αυτός ξεκάθαρα προσδιορίζεται από το καταστατικό του σωματείου, και  το οποίο αποδεχτήκαμε με την αίτηση εγγραφή μας σε αυτό.

Σήμερα έχω την τιμή να το υπηρετώ εγώ ως πρόεδρος, πριν από εμένα υπήρξαν άλλοι των οποίων το έργο τιμούμε, αύριο την ίδια τιμή θα την έχει κάποιος άλλος. Αυτό είναι το φυσιολογικό.Όλοι είμαστε εθελοντές και ο κάθε ένας προσφέρει ότι μπορεί.

Εκείνο που έχει σημασία, και θα επιδιώξω να γίνει πράξη,  είναι να υπάρχει συνεργασία, μεταξύ όλων των μελών, για την επίτευξη του κοινού οράματος όλων μας η Πιερία, μέσω του «Αλεξάνδρειου»,να καταστεί το ενεργό κέντρο προβολής και ανάδειξης, σε όλον τον σημερινό κόσμο, του έργου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που διέδωσε τον Ελληνικό πολιτισμό σε όλον τον τότε γνωστό κόσμο και τον μετέτρεψε από Ελλαδικό σε Οικουμενικό.

 

Αθανάσιος Μπίντας
Πρόεδρος Εκτελεστικής Γραμματείας
Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου

Σ ύ ν ε λ θ ε