Κυριακάτικη διαφωνία για “φιλέτο”

στην παραλία Σκοτίνας

μεταξύ κοινοτάρχη/κατοίκων και ιδιώτη, για “φιλέτο” 11.651,49 τμ

 

 

 

 

Η απόπειρα ενός ιδιώτη να καθαρίσει σήμερα έκταση στην Παραλία της Σκοτίνας είχε ως άμεσο αποτέλεσμα την κινητοποίηση κατοίκων και του κοινοτάρχη της περιοχής και την αναβολή των εργασιών, πιθανώς ως την Τρίτη.

Το χωματουργικό μηχάνημα που εμφανίστηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή της κατασκήνωσης της ΓΕΧΑ, στην Παραλία Σκοτίνας, θορύβησε αρχικά τους κατοίκους της περιοχής και αμέσως μετά και τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου που έσπευσαν επί τόπου, προκειμένου να ενημερωθούν για τις προθέσεις του συνεργείου και την νομιμότητα της ενέργειας. Τους επιδείχτηκε άδεια του Δασαρχείου για “καθαρισμό χόρτων-βάτων εντός αγροκτήματος” και ο κοινοτάρχης Γιώργος Στύλος αμέσως αμφισβήτησε τα δικαιώματα του φερόμενου ως ιδιοκτήτη. Όπως συμβαίνει συχνά σε παρόμοιες περιπτώσεις, γρήγορα διαπιστώθηκε αδιέξοδο στην συνεννόηση, κλήθηκε η Αστυνομία και οι εργασίες αναβλήθηκαν, αφού τελικά το Δασαρχείο απαγορεύει παρόμοιες εργασίες την Κυριακή… Η δε Διεύθυνση Δασών Πιερίας, στο έγγραφο με το οποίο έδωσε την άδειά της για τις συγκεκριμένες εργασίες, επισημαίνει ότι αυτό δεν αποτελεί τεκμήριο ιδιοκτησίας.

Όπως δήλωσε ο Γιώργος Στύλος στην Ε τ Ο, είναι γνωστό στην περιοχή και στους κατοίκους της Σκοτίνας ότι η συγκεκριμένη έκταση (5.790,77 + 5.860,72 τμ) είναι κοινοτική έκταση και τμήμα της απαλλοτριώθηκε από τον ΟΣΕ για την δημιουργία της νέας διπλής γραμμής του και την αποζημίωση (περισσότερα από 40 εκατομμύρια δραχμές, τότε) εισέπραξε η Κοινότητα Σκοτίνας. Ο ίδιος και οι συνδημότες του θεωρούν πολύ ύποπτη την επιλογή μιας Κυριακής για την εκτέλεση τέτοιων εργασιών και δηλώνει αποφασισμένος να υπερασπιστεί την κοινοτική περιουσία. Στην προσπάθειά του αυτή θα ζητήσει την αρωγή του νομικού τμήματος του Δήμου Δίου-Ολύμπου και συγκαλεί άμεσα λαϊκή συνέλευση των κατοίκων για ενημέρωση, αξιολόγηση της κατάστασης και λήψη αποφάσεων, αύριο κιόλας.