Ανοίγει τις πύλες της -σε λίγο-

η 15η Γιορτή Αγρότη στην Καρίτσα

εγκαινιαστής δεν βρέθηκε – βρέθηκαν εγκαινιαστές (και τιμώμενος) – ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ/ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ – εκθέματα, εκθέτες, χοροί, τραγούδια, κόσμος πολύς ΚΑΙ … χαλβάς (σαπουνέ/Φαρσάλων)

Όλα είναι έτοιμα για τα αποψινά εγκαίνια της 15ης Γιορτής Αγρότη-Κριτσμά στην Καρίτσα, εγκαίνια που θα κάνουν τελικά η αντιπεριφερειάρχης μας Σοφία Μαυρίδου και ο δήμαρχός μας Κωνσταντίνος Δημόπουλος.

Η απαραίτητη υποδομή και τα εκθέματα είναι στη θέση τους, στα περίπτερα εγκαταστάθηκαν ήδη οι εκθέτες, οι σκηνές τοποθετήθηκαν και ο υπεύθυνος της διοργάνωσης, δημοτικός σύμβουλος, Σταύρος Χαρέλας, ως την τελευταία στιγμή, φροντίζει τις λεπτομέρειες για να είναι όλα άψογα.

 

Και θα είναι (άψογα). Ο ιδρώς του υπεύθυνου διοργάνωσης δημοτικού συμβούλου θα είναι η απτή απόδειξη ότι όλα κυλάνε καλώς και η βιολογική του καταπόνηση συμπληρώθηκε -δυστυχώς- και από ξαφνικό κρυολόγημα.

Ο αναπληρωτής δήμαρχος, Νίκος Λάππας, διάλεξε να παραβρίσκεται στη διαπίστευση των αθλητών του 31ου Ορειβατικού Μαραθώνιου (στο Λιτόχωρο), αφού ο δήμαρχός μας είναι θιασώτης και ένθερμος υποστηρικτής και των ορειβατικών μαραθωνίων, ενώ παρόντες στα εγκαίνια θα είναι και οι τρεις βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και πέρυσι. Αναμένεται να υπάρχουν και απουσίες από τον κύκλο των αγροτοσυνδικαλιστών, αφού χθες η ΣΕΚΕ της Ξάνθης γιόρτασε τα 70α γενέθλιά της και πολλοί δεν πρόλαβαν να επιστρέψουν.

Σίγουρα παρών στα εγκαίνια θα είναι ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Ολύμπου-τιμώμενος, Γρηγόρης Παπαχρήστος, αλλά λεπτομέρειες δεν μπορούμε να σας μεταφέρουμε από τώρα, αφού ΔΕΝ λάβαμε καμία σχετική πληροφόρηση, με κανέναν τρόπο.

 

Φρέσκο χαλικάκι της ΔΕΑΔΟ(;) έπεσε και στην κοντινή παράνομη χωματερή με τη γεώτρηση (προηγουμένως καθαρίστηκε ο χώρος της ενδελεχώς), αφού η έλευση της κας Μαυρίδου έμπροσθεν της παρανόμου χωματερής … δεν επιτρέπει παρόμοιες αστοχίες, ενώ είναι γνωστή η ευαισθησία της σε θέματα περιβάλλοντος και εφαρμογής της σχετικής νομοθεσίας και η προσωπική της καθημερινή ενασχόληση με την άψογη και αποτελεσματική λειτουργία του αρμόδιου Τμήματος (Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας) της Περιφερειακής Ενότητας.

 

Κόσμος πολύς πρόκειται να συρρεύσει, ενδιαφερόμενοι πολλοί να έρθουν σε επαφή με τους εκθέτες, αιρετοί να καβαλήσουν τρακτέρ και να δοκιμάσουν αλυσοπρίονα, παραδοσιακοί χορευτές να βεβαιώσουν τους έχοντες ανάλογες ανησυχίες ότι η παράδοσή μας ζει και βασιλεύει, οπότε…. Δεν μπορεί η ΕτΟ να λείπει από μια τέτοια διοργάνωση.

 

Ούτε πέρυσι έλειπε. Ήταν εκεί και θα είναι εκεί.-