Τα στρατόπεδα πολλά

και η ενότητα μία

λίγο πριν το Συνέδριο, άρχισαν οι ανακοινώσεις …

Μία ώρα πριν οι Ευ. Μεϊμαράκης, Κ. Μητσοτάκης και Κ. Καραμανλής απευθύνουν μήνυμα συστράτευσης των πάντων κατά ΣΥΡΙΖΑ, από το 12ο Συνέδριο της ΝΔ, η ΝΟΔΕ Πιερίας εξέδιδε χθες μια ανακοίνωση-κορυφή του παγόβουνου για τα όσα συμβαίνουν στα -όχι και τόσο έσω- εσωκομματικά του κόμματος και τα στελέχη του, στην παρολύμπια περιοχή.

Η ανακοίνωση θα μπορούσε να είναι μια ακόμη κλισέ αναδιατύπωση ίδιων ανακοινώσεων που εκδόθηκαν το τελευταίο εξάμηνο, ΑΝ ΔΕΝ περιείχε και το πολύ σημαντικό απόσπασμα: Δυστυχώς, το τελευταίο χρονικό διάστημα στελέχη μας, με θεσμική ιδιότητα στη ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας και μέλη Πολιτικής Επιτροπής, μέσω των κοινωνικών δικτύων, με αφορμή τις επικείμενες Δημοτικές εκλογές και την πληθώρα υποψηφίων που προέρχονται από την παράταξή μας, εκφράζουν προσωπικές απόψεις, επικαλούμενοι τη ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας.

 

Η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Πιερίας

 

Κατερίνη, 14.12.2018

 

Από τη ΝΟ.Δ.Ε. ΝΕΑΣ Δημοκρατίας Πιερίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ως ο μεγαλύτερος και ισχυρός πολιτικός οργανισμός της χώρας στην πάροδο των ετών,  αποτελεί έναν χώρο που στα σπλάχνα του φιλοξενεί πάρα πολλούς πολίτες και στελέχη με διαφορετικές απόψεις και αφετηρίες. Γεγονός απολύτως φυσιολογικό! Όλοι, όμως,  ανήκουν και κατατάσσουν τον εαυτό τους στην μεγάλη δημοκρατική παράταξη.   Κοινός μας στόχος είναι η  αυτοδυναμία της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  στις εθνικές εκλογές,  ώστε να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών.

 Δυστυχώς,  το τελευταίο χρονικό διάστημα στελέχη μας, με θεσμική ιδιότητα στη ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας και μέλη Πολιτικής Επιτροπής, μέσω των κοινωνικών δικτύων, με αφορμή τις επικείμενες Δημοτικές εκλογές και την πληθώρα υποψηφίων που προέρχονται από την παράταξή μας, εκφράζουν προσωπικές απόψεις, επικαλούμενοι τη ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας. 

Για αποφυγή παρεξηγήσεων, δηλώνεται ο,τι τα κομματικά στελέχη που τυχόν εκφράζουν απόψεις για υποψηφίους Δημάρχους να μην επικαλούνται τη κομματική μας οργάνωση και τη θεσμική τους ιδιότητα. Να σημειωθεί ότι, από τον Σεπτέμβριο του 2018, η ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας έχει ξεκαθαρίσει πως μέχρι να βγει η οριστική απόφαση του Προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη στήριξη του κόμματός μας  στις εκλογές του Μαΐου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα όποια πρόσωπα με κομματική ιδιότητα εκφράζουν στήριξη ή δηλώνουν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι  είναι με προσωπική τους επιλογή και ευθύνη   και όχι με το κομματικό τους αξίωμα.  Έξαλλου,  τέτοιου είδους συμπεριφορές  συνιστούν και πειθαρχικό παράπτωμα». 

 

Ο Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας                                                                                           Ο Τομεάρχης Ν.Δ. Πιερίας

Γιάννης Κουρινιώτης                                                                                                                       Λευτέρης Κλώνος

 

 

Το νέο στοιχείο που κάνει εξαιρετικά σημαντική την ανακοίνωση είναι η εμφάνιση σ’ αυτήν, των μελών ΝΟΔΕ, αλλά -κυρίως- των μελών της Πολιτικής Επιτροπής. Τα οποία είναι δύο. Ο Θανάσης Λιακόπουλος, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της δημαρχίας Χιονίδη και ήδη υποψήφιος για τη δημαρχία της Κατερίνης. Η ιδιότητά του -του υποψηφίου- αποκλείει, ουσιαστικά μηδενίζει, την πιθανότητα να τον αφορά η ανακοίνωση, για πολλούς λόγους. Κυρίως γιατί … μπορεί να προβάλλει την υποψηφιότητά του, έχει κάθε δικαίωμα και το εξασκεί, αλλά και δεν δημιούργησε -ως τώρα- κάποιο πρόβλημα στο κόμμα του με τις δραστηριότητές του ως υποψηφίου δημάρχου.

Το δεύτερο μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ από την Πιερία είναι ο Λευτέρης Μωυσιάδης. Ο δημοσιογράφος και επικοινωνιολόγος (με εξειδίκευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης), ο ως πρόσφατα συνεργάτης του Γραφείου Τύπου του Δήμου Δίου-Ολύμπου (αν δεν εξακολουθεί να είναι), στενός συνεργάτης του δημάρχου Κατερίνης και για πολλούς “εξ αγχιστείας στέλεχος” της ΝΔ επί Κυριάκου Μητσοτάκη. “Εξ αγχιστείας”, γιατί πολλοί αποδίδουν την γρήγορη ανέλιξή του στα κεντρικά της ΝΔ στο γεγονός ότι υπήρξε στέλεχος στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη. Είναι όμως ο Μωυσιάδης και κάτι που τον αφορά το νέο και σημαντικό στην ανακοίνωση της ΝΟΔΕ;

Είναι. Και είναι μια δημόσια -στο Fb- αντιπαράθεσή του με μέλος της ΝΟΔΕ που οδήγησε στην δημοσίευση της ανακοίνωσης. Αυτή με τον υπεύθυνο του Τομέα Υγείας, Δημήτρη Δένη. Που δημοσίευσε την άποψή του για την -”οικογενειακή”- μάχη των υποψηφίων για τη δημαρχία της Κατερίνης και την πιθανότητα ο σημερινός δήμαρχος να τερματίσει …τέταρτος.

Δείτε το post και το διάλογο

Εδώ και λίγες μέρες διαβάζω, προσεκτικά το ομολογώ,διάφορες αναλύσεις και «αναλύσεις» σχετικά με την τελική κατάληξη της μέχρις εσχάτων μάχης που λαμβάνει χώρα,για την κατάκτηση του Δήμου της Κατερίνης.
Οι…αναλυτές,στρατηγοί και υπασπιστές των υποψηφίων δημάρχων είπαν τα δικά τους.
Σειρά μου να πω μερικά βασικά και ίσως και κοινώς αποδεκτά.
Ο επί 3 συνεχόμενες θητείες σημερινός Δήμαρχος,ακόμη και αν υπήρξε ο καλύτερος του Σύμπαντος,βρίσκεται σήμερα μετά από 13 χρόνια (εποχή Αμοιρίδη) αντιμέτωπος με 3 πολύ αξιόλογους,εύρωστους οικονομικά και δημοφιλείς συνυποψήφιους. Το ότι κούρασε,κουράστηκε και έδειξε το τι μπορεί (ή δε μπορεί) να προσφέρει,το γνωρίζουμε όλοι.
Αυτό όμως που δε γνωριζουμε καθόλου,είναι το τι μπορούν να προσφέρουν οι άλλοι 3 από τη θέση του Δημάρχου,μόνοι τους ή συνεργαζόμενοι μεταξύ τους. Ο εκλογικός νόμος βλέπεις,το απαιτεί!
Υπάρχουν και ενδείξεις αποσύνθεσης της σημερινής δημοτικής ομάδας. Οι ηχηρές-μαζικές αποχωρήσεις ΕΚΛΕΓΜΈΝΩΝ συμβούλων και αντιδημάρχων,είναι η πρώτη και βασική ένδειξη,ότι οι «πολίτες σε δράση», δε θα βρίσκονται αυτή τη φορά στον…τελικό του δεύτερου γύρου.
Οι 4-5 δυνατοί κι εκλόγιμοι σύμβουλοι που του απέμειναν (Δρούγκας,Μακρίδου,Ντούρος,Βαινάς,Ίτσιος),μαζί με τις 3 προσθήκες δυναμικών νέων (Σάββας,Νίκος και Θωμάς),δεν αρκούν για να σώσουν την παρτίδα.
Οι διορισμοί,οι…εξυπηρετήσεις και οι συμμαχίες με αιρετούς (νυν και τέως) άλλων βαθμίδων,είναι δίκοπο μαχαίρι,που προς το παρόν κόβει πιο πολύ την παλιά,τη φθαρμένη πλευρά.
Ο κόσμος ζητά ΑΝΑΝΈΩΣΗ. Έτσι κι αλλιώς,ποιοτικές επιλογές έχει πλέον και στους 4 συνδυασμούς!
Το συμπέρασμα,δικό μου φυσικά,είναι πως η εποχή Χιονιδη έλαβε τέλος στο Δήμο.
Όχι όμως και ο ίδιος σαν πολιτική οντότητα. Η ΝΔ έχει πάντα μια ανοιχτή και ζέστη αγκαλιά για τον κ Δήμαρχο!
Όχι όμως και ο Θανάσης και η δυναμική του ομάδα,που απειλούν να εξοβελίσουν τον συνδυασμό του Δημάρχου ακόμα και στην 4η θέση!
Το μόνο που μένει να μάθουμε,είναι το αν ο (καλώς εννοούμενος) πολιτικός εγωισμός του Δημάρχου μας του επιτρέπει να δεχτεί μια τέτοια άτακτη υποχώρηση.

7 December at 21:16Public

 

Lefteris Moissiadis
Κράτησε το αυτό που έγραψες για τις εκλογές. Μην το κατεβάσεις! ?
1 · Like · React · Report · Dec 7
Δημήτρης Γ. Δένης
Τις εθνικές θα εννοείς… ??
Like · React · Report · Dec 7
Lefteris Moissiadis
Δημήτρης Γ. Δένης όχι. Τις δημοτικές! Μην το κατεβάσεις σε παρακαλώ. Να έχουμε κάτι να γελάμε γοερά…
1 · Like · React · Report · Dec 7
Δημήτρης Γ. Δένης
Εγώ θα χαμογελάω γιατί δεν συμμετέχω ενεργά (δε γελάω με τον πόνο κανενός). Η δύναμη των ανέμων αλλαγής είναι ιστορικά ανίκητη. Ποιοι είμαστε εμείς που θα αλλάξουμε τους νόμους των κοινωνιών;
1 · Like · React · Report · Dec 7
Lefteris Moissiadis
Δημήτρης Γ. Δένης ποιοι είστε εσείς που νομίζετε πως εκφράζετε τους νόμους των κοινωνιών αγαπητό μέλος της ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας Πιερίας;
Like · React · Report · Dec 7
Δημήτρης Γ. Δένης
Η ΝΟΔΕ τιμά όλους τους Δημάρχους,τους βουλευτές της, καθώς και τα μέλη της πολιτικής της επιτροπής. Επίσης, με γνώμονα τις βασικές αρχές της,επιτρέπει σε όλες τις φωνές να ακούγονται. Ακόμη και σ αυτές που γελάνε γοερά. Αυτή είναι άλλωστε η πεμπτουσία των δυτικών δημοκρατιών.
Edited · 1 · Like · React · Report · Dec 7
Lefteris Moissiadis
Δημήτρης Γ. Δένης θα το δούμε αυτό…

 

Σουλης Λευτερης
Κτηνιατρε μου με κατά μπέρδεψες…αύριο θέλω οπωσδήποτε να μου στείλεις φωτογραφία στο messenger το πτυχίο σου για να καταλάβω τι ακριβώς έχεις σπουδάσει.
Αν έχεις σπουδάσει μέντιουμ θα σε χρησιμοποιήσω ζητώντας τους αριθμούς που κερδίζουν στο τζόκερ.
Αν έχεις σπουδάσει πολιτικές επιστήμες θα σε σεβαστώ μέχρι το πέρας της εκλογικής περιόδου και μετά θα σε αξιολογήσω.
Αν έχεις σπουδάσει δημοσιογραφία ασπάζομαι τα όσα λες γιατί πρέπει να βγάλεις τα προς το ζην.
Αν όμως το κατεβατό που με κόπο (ομολογώ) έγραψες… θέλω να ξέρεις πως τα πολιτικά σχόλια έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα, υπόσταση και ανδρεία όταν τα γράφουν αυτοί που όψιμα έχουν δηλώσει δια του γνησίου της υπογραφής τους τον άνθρωπο που εμπιστεύονται και στηρίζουν, εξού και η προαναφερθείσα φράση μου…《με κατά μπέρδεψες》. ΑΝΑΜΕΝΩ…
1 · Like · React · Report · Dec 8
Δημήτρης Γ. Δένης
Δηλώνω κτηνιατρος,φίλος της ελεύθερης οικονομίας της αγορας, ΠΑΟΚ και συστήνω όσους ψηφίσουν “πολίτες σε δράση” στη Γανοχωρα,να σε προτιμήσουν με κλειστά τα μάτια. Όσο για την πρόβλεψη,λογω ακριβώς της φύσης της δουλειάς μου έχω καθαρή εικόνα. Το κείμενο γράφτηκε σε 10 λεπτά. Τα είχα ταξινομημένα όλα μέσα μου και βγήκαν πηγαία και αυθόρμητα. Κανένας κόπος. ?
Edited · Like · React · Report · Dec 8
Sakis Tsivalidis
Συνοπαδε μου,επειδη δεν ειμαι απο κοντα να γνωριζω.
Ποια ακριβως Προσωπα αποχωρησαν/αποχωρουν απο τους Πολιτες σε Δραση?
Ενας λογος που απεχθανομαι την Πολιτικη ειναι οτι δεν γουσταρω τις Κολοτουμπες κ τα ατομα που σε αυτες εχουν ξεπερασει τις επιδοσεις του Μελισσανιδη!!
Αν οντως αληθευει οτι ο Μακριδης μπαινει στο Συνδυασμο του Χιονιδη…ε ενταξει,τα ειδα ολα!
Δυστυχως δεν εχω αρχειοθετηση ολα αυτα που εγραφε κ ελεγε πριν μια τετραετια???
Εγω εκει που φτυνω παντως δεν γλυφω.
Οσο για τον Λευτερη,ειναι απο τα πιο αξιολογα Ατομα στην Γανοχωρα κ σιγουρα αξιζει εναν ψηφο κ οχι μονο.
Κ αν καταλαβα καλα ο τοπικος συμβουλος μπορει να ψηφιστει χωρις απαραιτητως να ψηφιστει ο Συνδυασμος που ανηκει.
Like · React · Report · Dec 8
θωμας φωτιου
ΜΠΟΥΣΝΑΚΗΣ, ΜΠΕΡΕΔΗΜΑΣ, ΚΑΤΑΝΑΣ, ΚΕΡΑΜΙΔΙΩΤΗΣ ………… Δημήτρη εγκρίνω και επαυξάνω.
Like · React · Report · Dec 8
Sakis Tsivalidis
θωμας φωτιου Ευχαριστω
2 · Like · React · Report · Dec 8
Ιωαννης Καταχιωτης
ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ;
Like · React · Report · Dec 8
Δημήτριος Γ. Δένης
Ιωαννης Καταχιωτης Μπερεδημας-Κατανας στον Κουκοδήμο και Κεραμιδιωτης-Μπουσνακης στο Ντανταμη.

 

Η ανακοίνωση είναι “κορυφή του παγόβουνου” γιατί -φυσικά- δεν καταγράφει τίποτα σχετικό με τα προβλήματα στην πιερική ΝΔ, λόγω της άγριας αντιπαλότητας των στελεχών της που διεκδικούν να διαδεχθούν τον Σάββα Χιονίδη μετά τρεις θητείες του και το υψηλόβαθμο στέλεχος με την αντίθετη άποψη. Αντιπαλότητα που κορυφώθηκε το τελευταίο διάστημα με την εμμονή ενός στην διαγραφή των πάντων (με αντίθετη άποψη) και την απόρριψη των προτάσεων του από τα μέλη της ΝΟΔΕ. Του ενός που κηρύσσει από χθες την ενότητα και την πανστρατιά, ενώ αν είχε εισακουστεί τα προβλήματα που παραμένουν στο παρασκήνιο “με νύχια και με δόντια” θα ήταν επίσημα και γνωστά. Εκτός αν κι οι προτεινόμενες διαγραφές πραγματοποιούνταν μεν, παρέμεναν επικοινωνιακά κρυφές δε…

Περισσότερα, σε προσεχές ρεπορτάζ (εκτός κι αν την ΕτΟ “χτυπήσει” καμία ιντερνετική σέχτα ισλαμιστών/τζιχαντιστών/μουτζαχεντίν/και βάλε).-