Έλυσε το πρόβλημα της άρδευσης

και οικολογικά και ηλεκτρονικά

στον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού – εμείς… ακόμα τρίβουμε

 

 

Οι εγκρίσεις ανακοινώθηκαν και -με τη σειρά του- ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού το ανακοίνωσε σήμερα, στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου και με κάθε άνεση, αφού πήρε 9.000.000 ευρώ για να αποκτήσει ένα υπερσύγχρονο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα άρδευσης.

Εμείς, συζητάμε για χρόνια -δύο δημαρχιακές θητείες, τουλάχιστον- για τα προβλήματα της άρδευσης και αποφασίζουμε να μην το λύσουμε άπαξ και δια παντός, αφού τα κέρδη απ’ την -με μικροκομματικά και ψηφοθηρικά κριτήρια-  πρόσληψη εποχικών υπαλλήλων και η με μικροκομματικά και ψηφοθηρικά κέρδη ανοχή των διαρροών και των κλοπών, κρατά τους αδιάφορους δημότες δέσμιους σε ανεύθυνες διοικήσεις. Αποκορύφωμα του άθλιου μαυρολυαλουρισμού, η πρόσφατη -προεκλογική- “συζήτηση”-διαφωνία για το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και η απίστευση πρόταση νεαράς δημοτικής συμβούλου να γίνουν οι προσλήψεις από διαπαραταξιακή επιτροπή και όχι αποκλειστικά από την διοίκηση. Η πρόταση για ηλεκτρονικά ελεγχόμενο δίκτυο έχει κι αυτή συζητηθεί. Ταυτόχρονα, κάναμε κι εμείς άιτηση για 1.1 εκατ. ευρώ …κι άκομα περιμένουμε…

Νερό έχουμε.

Και για να το σπαταλούμε και για εκλέγονται ίδια ανίκανες και μαυρογυαλουρικές διοικήσεις.

Και του χρόνου.-

 

Εγκρίθηκε έργο 9 εκ. ευρώ για τον Δήμο Πύδνας- Κολινδρού
από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

 

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τα έργα άρδευσης που εγκρίθηκαν στα πλαίσια του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Ένωση Π.Α.Α. 2014-2020, μέτρο 4.3.1.

Ο Δήμος Πύδνας -Κολινδρού που υπέβαλε έγκαιρα ώριμες μελέτες για έργα που αφορούν την άρδευση εξασφάλισε 9 εκ. ευρώ για :

  • την επισκευή και αναβάθμιση σαράντα τεσσάρων γεωτρήσεων και αντλιοστασίων όλου του Δήμου
  • την κατασκευή 8,32 χιλιομέτρων δίδυμου αγωγού Φ400 στο Αιγίνιο.
  • την κατασκευή φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ισχύος 500 kw που η παραγωγή του θα συμψηφίζεται με τις καταναλώσεις των αγροτών μειώνοντας το κόστος του ρεύματος της άρδευσης κατά 50%.
  • την τοποθέτηση στο σύνολο των γεωτρήσεων και αντλιοστασίων όλου του Δήμου σταθμών τηλεελέγχου και τηλεπαρακολούθησης, ώστε να αυτοματοποιηθεί η λειτουργία τους και ο έλεγχος των βλαβών, των διαρροών και των κλοπών. Παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα απομακρυσμένης  έναρξης και της παύσης της λειτουργίας των εγκαταστάσεων άρδευσης.