Επιμένετε να τα πληρώσουμε; (2)

850.000-ευρώ-(με ΦΠΑ 24%)

επιλέγει ιδιώτης να κτίσει αυθαίρετα και παράλογα κι όταν το επικίνδυνο δημιούργημά του απειλεί τα πάντα… την προσπάθεια προστασίας από το αυθαίρετο και επικίνδυνο δημιούργημα την πληρώνει το Δημόσιο, κε εισαγγελέα???- αντί να τιμωρηθεί και για τον κίνδυνο που δημιούργησε???

 

 

 

 

Αξιότιμε κε προϊστάμενε της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κατερίνης,

η ΕτΟ συνεχίζει και θα συνεχίσει το ρεπορτάζ για την υπόθεση του έργου των 850.000 ευρώ (με ΦΠΑ 24%), στον Πλαταμώνα, το οποίο δεν έπρεπε ποτέ να χρηματοδοτηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο και έπρεπε να έχει σταματήσει ήδη, αλλά δυστυχώς συνεχίζεται.

Από τα επίσημα-έγγραφα στοιχεία της υπόθεσης, ας δούμε σ’ αυτό εδώ το δημοσίευμα, όσα αφορούν τους χρόνους της υπόθεσης-σκάνδαλο.

Από τα επίσημα έγγραφα προκύπτει το χρόνος της κατολίσθησης: άνοιξη του 2018.
Γενικώς.
Μετά τις νεροποντές της 16-18ης Νοεμβρίου 2017.

Το ΙΓΜΕ λαμβάνει το αίτημα για “τεχνικο-γεωλογική αναγνώριση” στις 4.4.2018, όπως προκύπτει από το πόρισμά του (την τεχνικο-γεωλογική αναγνώριση που τελικά έκανε).

 

 

 

 

Σύμφωνα με την εισήγηση του προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δίου-Ολύμπου προς το Δημοτικό Συμβούλιο, για το εν λόγω θέμα που συζητήθηκε ως κατεπείγον και εκτός ημερήσιας διάταξης, το πόρισμα του ΙΓΜΕ εκπονήθηκε τον Μάιο του 2018.

eishgVas31-10-19sel1marked

 

Η μη ακριβής αναφορά παραξενεύει όσους έχουν ξαναδιαβάσει δημόσια έγγραφα με την γενικότητα στις αναφορές τις χρονικές και επειδή οι χρόνοι των ενεργειών προκύπτουν και από την προϊστορία των εκάστοτε υποθέσεων, δηλαδή μια -συνήθως- μακρά σειρά εγγράφων. Καμία αναφορά δεν υπάρχει επίσης στον/ους ιδιοκτήτη/ιδιοκτήτες του συγκροτήματος, ούτε καν η διευκρίνιση για τον αν πρόκειται για ιδιωτικές, δημόσιες, εκκλησιαστικές (πχ) ή ότι άλλο.

 

Πότε συνέβη η κατολίσθηση;

 

Πότε έκανε την πρώτη αυτοψία ο τότε δήμαρχος Δίου-Ολύμπου και ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας ή άλλο στέλεχός της; Την …άνοιξη του 2018; Το αίτημα στο ΙΓΜΕ για πόρισμα φτάνει στο ΙΓΜΕ στις αρχές Απριλίου 2018. Το πόρισμα εκπονήθηκε τον Μάιο. Την 2α Μαΐου, την 15η, την 28η;

 

Όπως προκύπτει από το τότε ρεπορτάζ της ΕτΟ, η κατολίσθηση έγινε σίγουρα πριν την 10η.3.2018, αφού εκείνη την μέρα η ΕτΟ έκανε ρεπορτάζ επί τόπου και αποτύπωσε το σκηνικό και φωτογραφικά (με την ένδειξη την χρονική στις φωτογραφίες, κατά πάγια τακτική της Εφημερίδας). Όπως μπορείτε να δείτε και σεις και κάθε ενδιαφερόμενος, στο σημείο και δίπλα στις κατοικίες-μεγαθήρια και τις άλλες κατασκευές, υπήρχαν ήδη μεγάλα, βαριά χωματουργικά μηχανήματα και ήταν εμφανή τα αποτελέσματα των εργασιών τους: ανέσυραν και απομάκρυναν όλα τα στοιχεία των κατασκευών είχαν ήδη καταστραφεί και κατολισθήσει στην πλαγιά, απειλώντας τους άτυχους που βρέθηκαν από κάτω τους.

 

Πότε έκανε τον επιτόπιο έλεγχο το ΙΓΜΕ και τι εργασίες είχαν γίνει πριν τον επιτόπιο έλεγχο;

Ποιοι είχαν την ευθύνη των εργασιών αυτών; ποιος έδωσε την εντολή; ποιος πλήρωσε το κόστος; Θα έπρεπε στα έγγραφα της υπόθεσης-σκάνδαλο να υπάρχει και η καταγραφή αυτού του στοιχείου; Ότι πριν υπάρξει η πρώτη καταγραφή της κατάστασης στο σημείο, από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, προηγήθηκαν όσα προηγήθηκαν;