Τόσο θεϊκοί…

που δεν έχουμε νερό ! ! !

ο δήμαρχος το είπε (στο Δημοτικό Συμβούλιο), αλλά σήμερα χρειάστηκε να το πει και η δημοτική ντουντούκα – στο δημαρχείο εσπευσμένα ο διευθυντής της ΔΕΥΑΔΟΛ

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Το Λιτόχωρο καλείται ξανά να πιστέψει το απίστευτο: ο τόπος ο θεϊκός, ο εντελώς στη σκιά του Ολύμπου… πάσχει από λειψυδρία και -εν όψει του επερχόμενου καύσωνα- πρέπει να κάνει οικονομία και να μην σπαταλά νερό για να μην αντιμετωπίσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Νωρίς σήμερα το απόγευμα, η παλιά καλή δημοτική εποχούμενη ντουντούκα βγήκε στους δρόμους και ενημέρωσε τους κατοίκους ότι είναι απόλυτη ανάγκη να μην σπαταλούν το νερό της ύδρευσης και να κάνουν οικονομία. Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Δήμος Δίου-Ολύμπου ανακοίνωσε δια του Τύπου ότι παρέχει κλιματιζόμενες αίθουσες σε τρεις κοινότητες του Δήμου και έκκληση στους κατοίκους του Λιτοχώρου να μην σπαταλούν νερό, προκειμένου να ξεπεράσουν την κρίσιμη περίοδο χωρίς προβλήματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ε τ Ο, η γεώτρηση για πόσιμο νερό στο Λιτόχωρο -μέσα στο Λιτόχωρο- που εξήγγειλε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο ίδιος ο δήμαρχος- είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την αποφυγή της λειψυδρίας και οι διαδικασίες για την δημιουργία της προχωρούν με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς. Η γεώτρηση θα γίνει στην σημερινή δεξαμενή ύδρευσης στην περιοχή του παλιού Γυμνασίου και για την επιτάχυνση των διαδικασιών αυτών κλήθηκε σήμερα στο δημαρχείο, ο διευθυντής της ΔΕΥΑΔΟΛ, Γιάννης Χρήστογλου.

Πέρα από τις ενέργειες των δημοτικών μας αρχόντων, η κρισιμότερη παράμετρος ήταν και παραμένει το να πειστούν οι κάτοικοι του Λιτόχωρου ότι -κυριολεκτικά κάτω απ’ τον Όλυμπο- πρέπει να κάνουν οικονομία στο νερό, όχι γιατί -όπως στο παρελθόν- υπάρχει κάποια βλάβη ή πρόβλημα στην υποδομή, αλλά έλλειψη πόσιμου νερού. Ειδικά όταν στην περιοχή γύρω από το Λιτόχωρο, γάργαρο και εξαιρετικά κρύο νερό ρέει ελεύθερα κι ανεξέλεγκτα από βρύσες που ξεδιψούν περιαστικούς, ορειβάτες και άλλους τυχερούς. Κι όπως -συχνά-πυκνά- τα μέλη της διοίκησης Γερολιόλιου στην ΔΕ Δίου ποζάρουν δίπλα σε αντλίες, πομόνες και δεξαμενές, διαφημίζοντας σωτήρια έργα… έτσι σε λίγο θα δούμε την διοίκηση να φωτογραφίζεται δίπλα στην πρώτη γεώτρηση μέσα στο Λιτόχωρο… Και κάτω κυριολεκτικά απ’ τον Όλυμπο…

 

 

 

 

Έκκληση προς κατοίκους και επισκέπτες για ορθή χρήση του νερού – Κάθε σταγόνα είναι πολύτιμη!

 

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου απευθύνει έκκληση προς όλους τους κατοίκους και επισκέπτες για την ορθή και κατανάλωση νερού για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο κίνδυνος εμφάνισης λειψυδρίας είναι φέτος ιδιαίτερα αυξημένος, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος το πόσιμο νερό να μην είναι επαρκές για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων του Δήμου. Ήδη τα αποθέματα νερού στον Όλυμπο είναι πολύ λιγότερα σε σχέση με άλλες περιόδους.

Για τον λόγο αυτό, καλούμε όλους τους δημότες να αποφεύγουν την άσκοπη κατανάλωση νερού, όπως π.χ. με λάστιχα σε δρόμους και κήπους, ιδιαίτερα τις απογευματινές ώρες, για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Με συλλογική προσπάθεια, σύνεση και λογική, χωρίς να κάνουμε κατάχρηση νερού, θα καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτή την πρόκληση, εξοικονομώντας πόσιμο νερό, προκειμένου να μη λείψει από κανένα σπίτι.

 

 

Δήμος Δίου-Ολύμπου:
Κλιματιζόμενοι χώροι  για την προστασία των ευάλωτων πολιτών από τον καύσωνα

Εν όψει των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών, που αναμένεται να επικρατήσουν κατά τις επόμενες ημέρες, ανακοινώνεται ότι ο Δήμος Δίου-Ολύμπου διαθέτει κλιματιζόμενους χώρους για την προστασία των ευάλωτων πολιτών

Οι ακόλουθοι κλιματιζόμενοι χώροι θα βρίσκονται στη διάθεση του κοινού:

•      Δημαρχείο Κονταριώτισσας

•      Δημαρχείο Λεπτοκαρυάς

•      Κ.Α.Π.Η. Λιτοχώρου

Οι χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί καθημερινά έως τις 7 το βράδυ, μέχρι τη λήξη του φαινομένου, ενώ θα τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τις οδηγίες προστασίας από τον καύσωνα https://www.dion-olympos.gr/odigies-prostasias-apo-ton-kafsona/ της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.