“Αλλού γι’ αλλού”…

το θέμα, η εισήγηση, το πρόβλημα και η πραγματικότητα

Κοινόχρηστοι χώροι, παρανομίες, νομιμοποίηση, τακτοποίηση, νέες προδιαγραφές

Το επί μακρόν φλέγον θέμα των κοινόχρηστων χώρων και των κατασκευών που έχουν δημιουργήσει οι επαγγελματίες, συζητάτε αυτή την ώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δίου-Ολύμπου, με τρόπο που αφορά το … μέλλον και το τι θα ισχύει εις το εξής.

Αν και ως λίγο πριν τη συνεδρίαση η ανεπίσημη πληροφόρηση πολλών δημοτικών συμβούλων ήταν ότι τελικά το θέμα θα αναβληθεί, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν στο ακροατήριο πολλοί από τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Το θέμα ήταν πρώτο στην ημερήσια διάταξη με την σημείωση οτι θα συζητηθεί με εισήγηση του δημάρχου, αλλά γραπτή εισήγηση δεν υπήρχε και ήδη η Κατερίνα Κουρίτα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επεσήμανε ότι το θέμα αφορά ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, ο τίτλος στην πρόσκληση αναφέρεται σε «τακτοποίηση-νομιμοποίηση» ήδη υπαρχόντων κατασκευών, ενώ η εισήγηση που τελικά παρουσίασε ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολεοδομίας του Δήμου αφορά το μέλλον και όπως τόνισε, ο συγκεκριμένος κανονισμός που προτείνει η διοίκηση είναι αντιγραφή από τον κανονισμό όπου ισχύει ήδη στο Δήμο Κατερίνης και προκύπτει από το νόμο 1080/80 για τα τραπεζοκαθίσματα.

Πριν από λίγο με ερώτηση του αναπληρωτή δημάρχου ξεκαθαρίστηκε ότι ο κανονισμός που ήρθε για έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο αφορά τα όσα θα συμβούν στο μέλλον. Όπως ήδη επισημάναμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ, στις 31 Απριλίου 2016 λήγει το «τελεσίγραφο» που αφορά την τακτοποίηση των παρανομιών που υπάρχουν ήδη. Ήδη, η κα Κουρίτα ζήτησε να αναβληθεί η συζήτηση του θέματος, ενώ ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Συνδυασμός Ευθύνης», Γιώργος Φαρμάκης, αναρωτήθηκε αν η συγκεκριμένη απόφαση είναι στην ουσία νομιμοποίηση των ήδη υπαρχόντων με ταυτόχρονη διόρθωση των παρανομιών. Την ανακολουθία εισήγησης και θέματος, αλλά και το ασαφές της πρότασης επεσήμανε όλη αντιπολίτευση, ενώ αυτή την ώρα ο λόγος δόθηκε και στην πρόεδρο του Σωματείου Επαγγελματιών Λιτοχώρου, Φανή Κουτσιμανή.

Η (άτυπη;) εισήγηση για τους κοινόχρηστους χώρους-τραπεζοκαθίσματα, όπως διανεμήθηκε στους δημοτικούς συμβούλους και τους ενδιαφερόμενους.