Για έργα είναι λίγα,

αν είναι για μελέτη... είναι πολλά

36.870,52 Ευρώ για “26 κρίσιμες υποδομές του Δήμου Δίου-Ολύμπου” ανακοίνωσε σήμερα η Άννα Μάνη, από το “Αντώνης Τρίτσης” – “ούτε φωνή, ούτε ακρόαση” από τον Δήμο

 

 

 

Το θέμα της αντισεισμικής προστασίας και των σχετικών ελέγχων επάρκειας των δημοσίων κτιρίων του Δήμου μας -όχι μόνο τα σχολεία- έφερε και συντηρούσε στο Δημοτικό Συμβούλιο, η επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Κατερίνα Κουρίτα, συχνότερα μετά την πρόσφατη, εντονότερη και αισθητή σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή μας.

Η εντολή της δημαρχίας προς τα τοπικά συμβούλια να κάνουν σχετικό έλεγχο (!!!) και να ενημερώσουν την διοίκηση του Δήμου, προκάλεσε την αντίδρασή της, αντίδραση που απαντήθηκε με μισόλογα και δεσμεύσεις. Σήμερα, ανακοινώνεται από βουλευτή της Πιερίας ότι χρηματοδοτούνται, από το -υπό κατάργηση- πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, με 36.870,52 Ευρώ και “Δράσεις σε κρίσιμες υποδομές του Δήμου Δίου-Ολύμπου που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας και ότι οι κρίσιμες υποδομές του Δήμου είναι 26 (“περιλαμβάνουν κυρίως σχολεία και κτίρια κοινωφελούς χαρακτήρα”) και “δράσεις ενημέρωσης, πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού για την αντισεισμική συμπεριφορά”!!! Στο κείμενο δεν υπάρχει αναφορά στην πηγή της ενημέρωσης, παρά μόνο το συνοδεύει μια φωτογραφία της βουλευτή με τον αρμόδιο υπουργό και η διαβεβαίωση ότι “Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών στηρίζουν με κάθε τρόπο την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Ελληνική περιφέρεια.”.

Με δεδομένο ότι ο νέος -ελάχιστος ως έργο- κόμβος στο κέντρο του Λιτοχώρου ξεπέρασε το κόστος των 70.000 ευρώ (με ΦΠΑ)… τα 36.870,52 ευρώ για ΟΛΑ τα παραπάνω, μπορούν να δημιουργήσουν μόνο ένα: ερωτηματικά. Με κυριότερο το αν τόσα περίσσεψαν απ’ το “Τρίτσης” κι εκεί βόλευε να δοθούν.

 

 

Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2022

 

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου:
36.870,52 Ευρώ από το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης του Υπουργείου Εσωτερικών, για Δράσεις αντισεισμικής προστασίας του Δήμου Δίου-Ολύμπου

 

Εγκρίθηκε από το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης του Υπουργείου Εσωτερικών το συνολικό ποσό των 36.870,52 Ευρώ, για Δράσεις σε κρίσιμες υποδομές του Δήμου Δίου-Ολύμπου που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας.

 

 

Το έργο αφορά 26 κρίσιμες υποδομές του Δήμου, που περιλαμβάνουν κυρίως σχολεία και κτίρια κοινωφελούς χαρακτήρα αλλά και δράσεις ενημέρωσης, πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού για την αντισεισμική συμπεριφορά.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών στηρίζουν με κάθε τρόπο την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Ελληνική περιφέρεια.