1ο Φεστιβάλ Πάρκου

από τις 29 Απριλίου έως τις 15 Μαΐου

στο Δημοτικό Πάρκο Κατερίνης

 

 

 

Δήμος Κατερίνης–1ο Φεστιβάλ Πάρκου: Ψυχαγωγία, γνώση & άθληση για όλους!

Σε ένα πεδίο ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης και αθλητικής δράσης
για μικρούς και μεγάλους
μεταμορφώνεται από τις 29 Απριλίου έως τις 15 Μαΐου το Δημοτικό Πάρκο,
στο πλαίσιο του πολυθεματικού-διαδραστικού 1ου Φεστιβάλ Πάρκου του Δήμου Κατερίνης.

Συνθήκες όπου οι επισκέπτες μπορούν να περνούν ευχάριστα και δημιουργικά ολόκληρη τη μέρα τους, κυρίως τα παιδιά με διάφορες δραστηριότητες εκπαιδευτικού, ψυχαγωγικού και αθλητικού χαρακτήρα τίθενται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Πιο συγκεκριμένα:

JURASSIC PARK» – Κυνήγι θησαυρού, ΣΙΜΟΥΛΤΑΝΕ, «ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ  STARLAB» – Προβολές αστρονομίας και παρατήρηση με τηλεσκόπια,  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ της Ανακύκλωσης, ΣΧΟΛΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙ συνθέτουν μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων.

Επιπλέον:

Βόλει, Ποδήλατο, Μπάσκετ και Πινγκ – Πονγκ περιλαμβάνει το αθλητικό μενού του Φεστιβάλ.

Το πρόγραμμα των Εκπαιδευτικών/Ψυχαγωγικών & Αθλητικών Εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:

 

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ-compressed

 

 

Οι «GadjoDilo» … για πρώτη φορά στην Κατερίνη με gypsyjazz διάθεση και άρωμα Ελλάδας!

1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΚΟΥ – ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Πότε: Σάββατο 30 Απριλίου
Ώρα: 9μ.μ.
Που: Θέατρο πάρκου
Είσοδος: Δωρεάν

Oι αγαπημένοι GadjoDilo για πρώτη φορά στην Κατερίνη, στη μουσική σκηνή του 1ου Φεστιβάλ Πάρκου Κατερίνης. O ιδιαίτερος τους ήχος, ο “Manouche De Grec” όπως τον αποκαλούν και οι ίδιοι, είναι ένα πάντρεμα της μουσικής παράδοσης της gypsyjazz με τα χρώματα της ελληνικής μουσικής. Το πάθος των GadjoDilo παρασύρει κάθε φορά το κοινό να χορέψει και να τραγουδήσει μαζί τους. Aυτοσχεδιάζουν, πειραματίζονται και με τραγούδια μιας άλλης εποχής μας μεταφέρουν μηνύματα σύγχρονα και ελπιδοφόρα!

Η είσοδος στο Φεστιβάλ είναι δωρεάν (ελεγχόμενη ροή) και θα τηρηθούν όλα τα μέτρα για την προστασία από τον covid – 19.

1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ– ASSOT MANOUKIAN ON VINYL

 Ο DJ AssotManoukian μέσα από την προσωπική του συλλογή βινυλίου ανεβάζει τη διάθεση με μουσική, ατάκες και ζωντανές συνεντεύξεις.

 

Πότε: Παρασκευή 29 Απριλίου
Ώρα: 21:00
Που: Δημοτικό Πάρκο (περιοχή streetfood).

Η είσοδος στο Φεστιβάλ είναι δωρεάν (ελεγχόμενη ροή) και θα τηρηθούν όλα τα μέτρα για την προστασία από τον covid – 19.

 

Δήμος Κατερίνης: 1ο Φεστιβάλ Πάρκου – «thebandTheoFokas&FayMilioti» σε ποπ – ροκ επιτυχίες

 

Πότε: Κυριακή 01 Μαΐου
Ώρα: 9 μ.μ.
Που: Δημοτικό Πάρκο (περιοχή StreetFood)
Είσοδος: Δωρεάν

 

Η μπάντα που αγαπήσαμε, «thebandTheoFokas&FayMilioti», παρουσιάζουν ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα στην κεντρική μουσική σκηνή του Φεστιβάλ Πάρκου Κατερίνης. Ποπ και ροκ Ελληνικές επιτυχίες θα ξεσηκώσουν το κοινό του Φεστιβάλ χαρίζοντας μια μοναδική μουσική βραδιά στους επισκέπτες του Δημοτικού Πάρκου.

 

 

Δήμος Κατερίνης: 1ο Φεστιβάλ Πάρκου – Θέατρο COMMEDIA
«ΗΛΙΘΙΟΙ» του Νιλ Σάιμον. Κωμωδία σε διασκευή Θανάση Μαργαρίτη.

Πότε: Δευτέρα 2 Μαΐου
Ώρα: 9 μ.μ.
Που: Θέατρο Πάρκου
Είσοδος: Δωρεάν

Σε ένα μικρό χωριό, το Καθάριο,  ένας νέος δάσκαλος καταφθάνει  και μετά από μερικές επεισοδιακές συναντήσεις με τους όχι και τόσο ευφυείς κατοίκους του χωριού θα γνωρίσει την κόρη του γιατρού Πηνελόπη, την οποία και θα ερωτευθεί. Σύντομα θα ανακαλύψει ότι η ηλιθιότητα των κατοίκων δεν είναι συμπτωματική, αλλά το αποτέλεσμα μιας κατάρας που βασανίζει την περιοχή για 200 χρόνια,και πως θα πέσει και ο ίδιος θύμα της αν δεν καταφέρει  να την εκπαιδεύσει ή να παντρευτεί έναν απόγονο της οικογένειας του ανθρώπου που έριξε την κατάρα…

Παίζουν:
Θανάσης Μαργαρίτης, Σταυρούλα Ηλιοπούλου, Τόλης Πιπερίδης, Χριστίνα Μαργαγκοζίδου, Ιωάννης Βασιλειάδης,Αλεξάνδρα Δάφνη, ΝτιάναΚιουρτζίδου, Δωροθέα Γκουρμάνου,Χριστίνα Τούρτα, Κωνσταντίνα Ντελέζου, Γιώργος Πάτσιος.
Σκηνικά – κοστούμια Ειρήνη Τζέκου.
Σκηνοθεσία Θανάση Μαργαρίτη.

Θέατρο Σκιών – ΜΗΝΑΣ ΤΑΤΣΙΟΣ : «Τα 82 εντάλματα του Καραγκιόζη»

Πότε: Παρασκευή 29 Απριλίου
Ώρα: 19:30
Που: Θέατρο Πάρκου
Είσοδος: Δωρεάν

Ο Μηνάς Τάτσιος γεννήθηκε το 2008 και κατάγεται από το Πετρίτσι Σερρών. Η παραδοσιακή τέχνη του θεάτρου σκιών τον κέρδισε από μικρή ηλικία, όταν μόλις 5 ετών έκανε την πρώτη του απόπειρα να κολλήσει φιγούρες στο πανί. Σήμερα, έχει αποσπάσει το πρώτο βραβείο για το δικό του έργο «Ο Καραγκιόζης στα Οχυρά», το οποίο το 2021 εκδόθηκε και σε βιβλίο (Εκδόσεις «Αρχή») και διατίθεται από τα βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ αλλά και μέσα από ηλεκτρονικές σελίδες. Πραγματοποιεί αφιλοκερδώς δεκάδες παραστάσεις σε Φεστιβάλ, Σχολεία, Συλλόγους, Κατασκηνώσεις, Θέατρα, Φιλανθρωπικά Ιδρύματα και Ενορίες.

 

1ο Φεστιβάλ Πάρκου – «AcousticbandIvan»

 Πότε: Δευτέρα 2 Μαΐου
Ώρα: 8 μ.μ.
Που: Δημοτικό Πάρκο (περιοχή StreetFood)
Είσοδος: Δωρεάν

Ένας μοναδικός και πολυτάλαντος καλλιτέχνης, ο Ιβάν, μαζί με την μπάντα του ανεβαίνουν στην κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ Πάρκου Κατερίνης για να «μαγέψουν» το κοινό με το μουσικό τους ρεπερτόριο. Με την ποιότητα της τέχνης τους, ο Ιβάν και η μπάντα του θα παρουσιάσουν μοντέρνα ποπ και διαχρονικά κλασικά τζαζ κομμάτια.

 

 

 

Δήμος Κατερίνης–1ο Φεστιβάλ Πάρκου:
Το εκθετήριο του Μαστόδοντα Νεοκαισάρειας συναντά το «Πάρκο των Δεινοσαύρων»

 

Tο Εκθετήριο του ΟΜΙΛΟΥ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ-ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ» «πηγαίνει» στο 1ο Φεστιβάλ Πάρκου του Δήμου Κατερίνης και συναντά σε ένα συναρπαστικό ταξίδι πίσω στο χρόνο, το «Πάρκο των Δεινοσαύρων», στην εποχή που τα γιγαντιαία αυτά πλάσματα κυριαρχούσαν στον πλανήτη μας.

Από τις 29 Απριλίου έως και τις 15 Μαΐου,  περιμετρικά ειδικά διαμορφωμένου περιπτέρου στο χώρο της υπαίθριας αγοράς (fleamarket),θα τοποθετηθούναφίσες ως πληροφοριακό υλικό από το παλαιοπεριβάλλον της περιοχής της Πιερίας. Η σύνθεση αυτή, θα διαμορφώσει ουσιαστικά ένα μεγάλο πάνελ, στο οποίο ο επισκέπτης, θα μπορεί να φωτογραφηθεί με φόντο την Πιερία πριν από 9.000.000 έτη.

Επιπλέον, θα έχειτη δυνατότητα να πληροφορηθεί άμεσα από τα μέλη και τους εθελοντές του Ομίλου, τόσο για τα ευρήματα που φυλάσσονται στο Εκθετήριο, όσο και ευρύτερα για τα ευρήματα της Πιερίας.

Εκδήλωση για το παλαιοπεριβάλλον της Πιερίας

Παράλληλα, το Σάββατο 07 Μαΐου και ώρα 20:00,στην συνεδριακή αίθουσα (ισόγειο) του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Κατερίνης,  θα πραγματοποιηθεί πολιτιστική εκδήλωση με θεματολογία, που θα επικεντρώνεται στο παλαιοπεριβάλλον της περιοχής της Νεοκαισάρειας και ευρύτερα της Πιερίας, καθώς και των ευρημάτων που έχουν ήδη εντοπιστεί.

Η είσοδος στο Φεστιβάλ είναι δωρεάν (ελεγχόμενη ροή) και θα τηρηθούν όλα τα μέτρα για την προστασία από τον covid – 19.

 

 

 

Παραγωγοί του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης «ντύνουν» μουσικά το Φεστιβάλ Πάρκου

 

Πότε: 29 Απριλίου – 3 Μαΐου
Ωράριο: 12:00 – 14:00, 17:00 – 19:00, 19:00 – 21:00
Που: Δημοτικό Πάρκο (περιοχή street food)

 

Ραδιοφωνικοί Παραγωγοί του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης 95,3fm «ντύνουν» με τις μουσικές τους το Φεστιβάλ, «κάνουν παιχνίδι» και απογειώνουν με ατάκες και live συνεντεύξεις, το κέφι και τη διάθεση όλων.