“Προεδροποίηση”…

ελλείψει προέδρου

Οι καμπάνες ή ηχούν στην ώρα τους και δεν τους δίνει σημασία σχεδόν κανείς ή ηχούν σε λάθος ώρα και κάποιοι “ακούνε καμπάνες”, ακούνε φωνές, τα εξ αμάξης, …

Με μια ακόμη διαρροή στο blog “lefteria”, η διοίκηση του Δήμου Δίου-Ολύμπου δημοσιοποίησε σήμερα την πρόθεσή της να αναλάβει ο ίδιος ο δήμαρχος τα ηνία της δημοτικής επιχείρησης, δεκατρείς (13) μέρες μετά την ανεπανάληπτη συνεδρίαση του ΔΣ και την ανολοκλήρωτη συζήτηση για το θέμα του πορίσματος που ΔΕΝ ανήκει στην ΜΑΖΑΡΣ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα «Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή του δήμου Δίου Ολύμπου προκειμένου να αποφασίσει για τον ορισμό νέου προέδρου στην Δημοτική Επιχείρηση Αμμοχάλικου Δίου Ολύμπου, μετά και από την πρόσφατη παραίτηση από τη θέση αυτή, της Ελένης (Λέλας) Γιάννακα, η οποία παραιτήθηκε, επικαλούμενη προσωπικούς λόγους.
Η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε να ορίσει ως νέο πρόεδρο της ΔΕΑΔΟ τον δήμαρχο Δίου Ολύμπου Κώστα Δημόπουλο.»

Στην πραγματικότητα, η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου (δήμαρχος και αντιδήμαρχοι) συνεδρίασε σήμερα για πάμπολλα θέματα και οι αντιδήμαρχοι ζήτησαν να ενημερωθούν και για το θέμα της ΔΕΑΔΟ, γνωρίζοντας ότι το ΔΣ παραμένει ακέφαλο, μετά την παραίτηση της κας Γιάννακα. Αρχικά, είχε προταθεί απο τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Δημόπουλο στο δημοτικό σύμβουλο Νικόλαο Μπαμπανίκα να αναλάβει την προεδρία του ΔΣ , ο οποίος επισκέφθηκε την επιχείρηση την περασμένη βδομάδα και ενημερώθηκε. Τελικά, δήλωσε ότι θα μπορούσε να αναλάβει μόνο αντιπρόεδρος, λόγω και κάποιου προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει. Είχε προηγηθεί η άρνηση του αναπληρωματικού προέδρου (και γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου) Θανάση Παπαμιχαήλ, ο οποίος απέδωσε σε ανειλημμένες επαγγελματικές υποχρεώσεις την αδυναμία του να ανταποκριθεί. Κατόπιν όλων αυτών, θέση των αντιδημάρχων ήταν να μην παραμείνει ακέφαλη η ΔΕΑΔΟ έως ότου βρεθεί ο επόμενος πρόεδρος και ήταν πρόταση του Γιώργου Ζτάνη (Λεπτοκαρυάς και Οικονομικών) να πληρώσει την κενή θέση ο ίδιος ο δήμαρχος. Πρόταση που αποδέχτηκε ο δήμαρχος, …ελλείψει εναλλακτικών και υποψηφίων. Μένει τώρα η απόφαση αυτή να έρθει στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της δημοτικής επιχείρησης, δηλαδή το Δημοτικό Συμβούλιο. Πιθανότατα, τότε θα κατατεθούν και οι όποιες παραιτήσεις έχουν κατατεθεί, γιατί –μπορεί να υπήρξαν διαρροές ότι υπάρχουν- επισήμως δεν έχει κατατεθεί καμία στη ΔΕΑΔΟ. Κενή παραμένει και η θέση του αριστίνδην μέλους του ΔΣ, Λάζαρου Ρέππα, για την οποία αναζητείται πρόθυμος δημότης (πιθανώς από το Λιτόχωρο).

Η διαρροή στο γνωστό blog «περνά στα ψιλά» τα όσα μεσολάβησαν από την συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ ως τη σημερινή … «προεδροποίηση» του δημάρχου και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Το θέμα «πόρισμα της ΜΑΖΑΡΣ» δεν έχει κλείσει και ήδη οι ως τώρα χειρισμοί της διοίκησης και προσωπικά του κου δημάρχου έχουν «κοστίσει» ακριβά και σε πολλά επίπεδα. Η δε σημερινή ανησυχία των αντιδημάρχων και η απόφαση να ασχοληθεί η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου με το θέμα της ΔΕΑΔΟ (όπως αυτό προέκυψε από την αποκάλυψη της ΕτΟ ότι το πόρισμα ΔΕΝ είναι της ΜΑΖΑΡΣ) αποτυπώνει το τέλος μιας ακόμη εποχής: της εποχής της πλήρους και τυφλής εμπιστοσύνης στον ηγέτη, μετά το τέλος της εποχής της ανοχής της αντιπολίτευσης.

Μέσα στον κυκεώνα των εξελίξεων περί την ΔΕΑΔΟ, χάνονται και οι ευθύνες –πρώτιστα του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου- για την μη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου σε ειδική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα όσα αφορούν την δημοτική επιχείρηση. Οι ευθύνες αυτές σε καμία περίπτωση δεν αφορούν μόνο τον κο Γαλάνη ή την διοίκηση του Δήμου.

 

Στη φωτογραφία, το Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου.
(Άσχετο;;;)