για την αίτηση της CERO και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Η τρίτη ενημερωτική εκδήλωση-δημόσια συζήτηση που οργάνωσε η νεότευκτη ομάδα πολιτών “Olympus Watch” δικαίωσε πλήρως και τις προθέσεις και τις επιλογές των εμπνευστών και των μελών της: στην τελευταία πρόσκλησή της ανταποκρίθηκαν ακόμη περισσότεροι δημότες, η συζήτηση φιλοξενήθηκε στον πλέον πρακτικό χώρο και στην δημόσια συζήτηση έλαβε μέρος και ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου και για τα δύο θέματα.
Η ενημέρωση και η συζήτηση για τα δύο -στην ουσία- θέματα του τρίτου ραντεβού με την “Olympus Watch” κράτησε περισσότερο από δύο ώρες, χωρίς διάλειμμα, με τους συμμετέχοντες να δείχνουν ότι θα μπορούσαν να συνεχίσουν την συζήτηση και να θέτουν ερωτήσεις στον προσκεκλημένο ομιλητή, επισκέπτη καθηγητή Οικολογίας και Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας του ΑΠΘ, Κώστα Νικολάου. Εκτός από τον Βαγγέλη Γερολιόλιο, στο κοινό βρέθηκαν -μεταξύ άλλων- ο πρώην και μακροβιότερος δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, ο -και- αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά, Άρης Νίκας, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Λιτοχώρου, Στράτος Κυριακάκης, υποψήφιοι αιρετοί, κομματικά στελέχη, επαγγελματίες του τουρισμού, εκπαιδευτικοί και δημότες που γέμισαν το αμφιθέατρο του ΟΦΥΠΕΚΑ/πρώην Φορέα Διαχείρισης.
Αν εξαιρέσει κανείς τις δύο “πυροσβεστικές” συμμετοχές του σε συγκεντρώσεις κατοίκων και ανάλογες ενημερώσεις (για τα πτηνοτροφεία στην Κονταριώτισσα και το καμίνι του Νέου Παντελεήμονα, ήταν η πρώτη φορά που ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου προσήλθε σε διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης, έστω και στο τέλος της πρώτης τετραετούς θητείας του και λίγο πριν την αρχή της επόμενης που είναι και πενταετής.
Πέρα από τις δράσεις που ανακοίνωσε η “Olympus Watch” για το συγκεκριμένο θέμα της αίτησης της CERO για την δημιουργία του mega πάρκου Φ/Β, η ομάδα προγραμματίζει και τις επόμενες ανάλογες ενημερωτικές εκδηλώσεις-συζητήσεις, οπότε θα επιβεβαιωθεί και αν υπάρχει αλλαγή και πρόοδος στην στάση του δημάρχου έναντι της ανοιχτής διαβούλευσης, έστω και στην δεύτερη θητεία του.
Δείτε το βίντεο της συζήτησης.
Σε λίγο θα δημοσιευτεί και δεύτερη, “ελαφρότερη” έκδοση του ίδιου βίντεο για την ευκολότερη θέασή του.
