“Να βοηθήσουμε θέλαμε…”

Μπαραλιάκος στην ΕΡΤ

… κι έτσι ο βουλευτής μας εμφανίστηκε για φέτος στην ΕΡΤ – του χρόνου πάλι

Σήμερα, 30.4.2025, ο βουλευτής Πιερίας της ΝΔ, Φώντας Μπαραλιάκος, μίλησε σε εκπομπή του ErtNews για την πρόσφατη επιστολή των πέντε βουλευτών του κόμματος, για το “επιτελικό κράτος” και “τον ρόλο των βουλευτών”, όπως χαρακτηρίστηκε ήδη το κείμενο της δημόσιας παρέμβασης.

Μεταξύ πολλών άλλων, ο κος Μπαραλιάκος διευκρίνισε ότι

  • ο προβληματισμός που εξέφρασαν αφορούσε πολλά πρόσφατα και παλιότερα θέματα/προβλήματα, όπως αυτό του ΟΠΕΚΕΠΕ, των ΕΛ.ΤΑ., κα, αλλά όχι το θέμα των υποκλοπών
  • τα στελέχη που υλοποιούν το “επιτελικό κράτος” πρέπει να λαμβάνουν υπ’ όψιν τους τον ρόλο και την συμβολή των βουλευτώ
  • η κυβέρνηση θα κριθεί από τα αποτελέσματά της και πρέπει να είναι ξεκάθαρη προς τους πολίτες
  • οι πέντε (και άλλοι που συμφωνούν με τους πέντε) επιθυμούν μεγαλύτερη συνεργασία με τον πρωθυπουργό και τα στελέχη του και να συναποφασίζουν και
  • ότι η κριτική δεν είχε τον χαρακτήρα εσωκομματικού αντάρτικου, αλλά δήλωση για την ανάγκη μεγαλύτερης και αποτελεσματικότερης συνεργασίας, προκειμένου η κυβέρνηση να είναι “ένα βήμα μπροστά”.

Κι ενώ ακόμη και η ΕΡΤ θεωρεί ότι συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την επιστολή των πέντε βουλευτών της ΝΔ και οι πέντε καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να πείσουν ότι δεν ήταν μια επίθεση κατά του υπουργού Επικρατείας κου Σκέρτσου και “καμπανάκι” για σημαντικά εσωτερικά προβλήματα, η συνέντευξη Μπαραλιάκου στην ΕΡΤ δημιουργεί περισσότερα ερωτηματικά και αφορμές για περαιτέρω προβληματισμό. Κυρίως γιατί η … κριτική της δεν έγινε στον ως τώρα προσυνεδριακό διάλογο, ούτε ως εσωτερική επικοινωνία, αλλά δημόσια και δια του Τύπου (εφημερίδα “Τα Νέα”).

Δείτε την.