Σκουπίδια κάτω από χαλίκια

ασυδοσία κάτω από δήθεν άγνοια

και δεν μας φτύνουν, ψιχαλίζει.

Χθες, 2.8.2016, μία περίπου ώρα πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου, η ΕτΟ δημοσίευσε ρεπορτάζ με τίτλο «Που τελειώνουν οι δικαιολογίες;», το οποίο κοσμούσαν φωτογραφίες, στις οποίες αποτυπώνεται αυτόματα και ο χρόνος δημιουργίας τους.

Από τις φωτογραφίες αποδεικνύεται ότι, χθες επίσης, λίγες ώρες πριν το Δημοτικό Συμβούλιο, φορτηγό φορτωμένο με ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, τα οποία κρύβονταν κάτω από στρώμα χώματος, μπήκε στην χωματερή μας και άδειασε αυτό το περιεχόμενο εκεί που καταλήγουν ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. Όχι εκεί που ξεφορτώνεται χώμα για να καλύπτει τα σκουπίδια.

Στο ρεπορτάζ γινόταν υπενθύμιση καταγγελιών που έγιναν και στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο ΔΣ της ΔΕΑΔΟ και αφορούν λειτουργία σταθμών μεταφόρτωσης εκτός και εντός ΔΕΑΔΟ, όπως αυτού που είχε καταγραφεί σε προγενέστερο ρεπορτάζ και αυτό με πλήθος φωτογραφίες, στον Πλαταμώνα.

Όλα αυτά είναι γνωστά. Σε όλους τους αιρετούς μας, από τοπικό σύμβουλο ως …

Το χθεσινό δημοσίευμα δεν έγινε κατανοητό και στον δήμαρχο και στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κι ήταν πολύ αποτελεσματική αυτή η δυσκολία κατανόησης του ρεπορτάζ γιατί οι τοποθετήσεις και του ενός και του άλλου φώτισαν ακόμη περισσότερο την υπόθεση. Σύμφωνα με την απάντηση του δημάρχου στην προ ημερησίας διάταξης ερώτηση του κου Φαρμάκη, ο ιδιώτης που διαχειρίζεται την χωματερή μας, εφαρμόζει κάποια νέα μέθοδο ταφής (και πιθανώς σ’ αυτό οφείλεται η παρουσία χώματος/χαλικών στο φορτηγό). Για όλα τα υπόλοιπα, ο δήμαρχος δεν γνωρίζει τίποτα. Ούτε έδωσε τον λόγο στον αρμόδιο για την Καθαριότητα –παρόντα- αντιδήμαρχο Δημήτρη Γουλάρα, για να εξηγήσει περαιτέρω ή να απαντήσει πληρέστερα. Ο σημερινός πρόεδρος και η προηγούμενη πρόεδρος της ΔΕΑΔΟ δεν είχαν τίποτα να συνεισφέρουν στη συζήτηση.

Στο βίντεο μπορείτε να δείτε την αναφορά στο θέμα στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου

 

ΣΗΜΕΡΑ, 3.8.2016, το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε, με τον ίδιο τρόπο και το ίδιο αποτέλεσμα. Μόνο που το σημείο που σήμερα άδειασε το περιεχόμενό του το φορτηγό, επέτρεπε την καλύτερη φωτογράφιση. Ο χρόνος καταγράφεται πάντα αυτόματα από την κάμερα. Χθες, ο γράφων επέρριψε ευθύνες στην αντιπολίτευση για το πόσο ανέχεται δεδομένες παρανομίες. Υπήρξε δυσκολία στην κατανόηση του ρεπορτάζ (για την απουσία μου από το Δημοτικό Συμβούλιο μην παραπονείστε, κε Φαρμάκη. Όσοι ανέχονται δικτατορίες και κουρέλιασμα κανονισμών λειτουργίας, παράφραση πολιτικών κειμένων και νόμων… ας συνεχίσουν να έρχονται. Γνωρίζετε ότι οι μόνοι θεατές του Συμβουλίου είναι πια μόνο αγανακτησμένοι δημότες. Εγώ δεν ανέχομαι καμία δικτατορία. Καμία.-).

Είναι πιθανό ότι ΚΑΙ το σημερινό ρεπορτάζ θα χαρακτηριστεί ακατανόητο ή δυσνόητο (δεν αναφέρομαι σε σας, κε Φαρμάκη. Εσείς είστε πια αντιπολίτευση). Όπως είναι πολύ πιθανό, πολλοί να θεωρήσουν ότι ψιχαλίζει. Ότι πέντε σταγόνες μιας μακρινής καταιγίδας είναι αυτό που αισθάνονται να πέφτει πάνω τους κι όχι κάτι άλλο. Αυτό επιλέγουν και το ίδιο ελεύθερα επιλέγει κι η ΕτΟ το ρεπορτάζ της. Και το ρεπορτάζ δεν τελειώνει ποτέ.

Ούτε περιμένει πότε θα γίνει το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για να λάβει απαντήσεις. Υπάρχει Γραφείο Ενημέρωσης και εργάζεται καθημερινά, δυστυχώς για να ασχολείται μόνο με θέματα που θεωρούνται θετικά για τη διοίκηση και το δήμαρχο. Εσείς της αντιπολίτευσης, θα περιμένετε το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για να απαντηθούν οι όποιες απορίες σας για το θέμα; Οι εργαζόμενοι που κάποιοι διοικούντες ισχυρίζονται ότι προστατεύουν από τον κίνδυνο της ανεργίας, υπακούουν αγόγγυστα στις εντολές μεταφόρτωσης; Ποιοι εκτελούν όλο αυτόν το φόρτο εργασίας; Υπάρχει πιθανότητα να είναι ιδιώτες; Τι μέσα και μηχανήματα χρησιμοποιούνται; Πόσες φορές την ημέρα συμβαίνουν όσα συμβαίνουν;