ΑΝ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΕΝΑ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΩΝ ΣΥΜΠΛΕΥΣΕΩΝ

ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΡΕΣΤΟΙ, ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

απάντηση Σκούφα στην ΕτΟ

 

Η βουλεύτρια Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μπέττυ Σκούφα, απάντησε σήμερα στο δημοσίευμα της ΕτΟ της τελευταίας μέρας του 2016 που αφορούσε τις θέσεις που εξέφρασε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δίου-Ολύμπου της 20ης.12.2016. Αν υπάρξει ανταπάντηση από μέρους της ΕτΟ, αυτή θα υπάρξει σε επόμενη δημοσίευση και αφού η απάντηση γίνει γνωστή για ικανό χρόνο, σύμφωνα με την δεοντολογία, τα δημοσιογραφικά ήθη και το σεβασμό σε άποψη μέλους του Κοινοβουλίου. Το κείμενο της απάντησης ακολουθεί, αυτούσιο και με τον τίτλο που έθεσε η συντάκτρια:

 

 

ΑΝ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΕΝΑ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΩΝ ΣΥΜΠΛΕΥΣΕΩΝ
ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΡΕΣΤΟΙ,
ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγαπητέ Γιάννη,

Με αφορμή το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής σου εφημερίδας  e-t-o.gr στις 31.12.2016 και το οποίο αναφέρεται στην τοποθέτησή μου στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο με θέμα τους εργαζομένους της ΔΕΑΔΟ, θέλω να παρατηρήσω τα εξής:

οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε εκλεγεί και για το λόγο ότι ο κόσμος βαρέθηκε τα πολιτικάντικα ψέματα των προηγούμενων κυβερνήσεων και των υποστηρικτών τους. Αυτό που με δυο λόγια μας και με διακατέχει είναι ΠΑΝΤΑ η αναζήτηση της αλήθειας και της δικαιοσύνης, με όποιο κόστος.

Ίσως στην και προσωπική μου στάση αυτή να συμβάλει το γεγονός ότι επί 10 συναπτά έτη μελετούσα σε πανεπιστημιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο Φιλοσοφία, η οποία αρχής γενομένης από την αρχαία ελληνική, πάντα ήταν ένα «αεί ζητείν», για να θυμηθούμε το Σωκράτη και τη σωκρατική του μέθοδο, ο οποίος εκτός των άλλων και δι αυτού ο Πλάτωνας είχαν κηρύξει πόλεμο στους σοφιστές, διότι μεταμόρφωναν «τον ήσσω λόγον» σε «κρείττω», με σοφιστικά τεχνάσματα δηλαδή απέκρυπταν την αλήθεια, δεν ενδιαφέρονταν καθόλου μάλιστα γι αυτήν και το μόνο που είχαν ως σκοπό ήταν να μιλήσουν για να γίνουν αρεστοί στο κοινό, ανεξάρτητα αν γι αυτό το λόγο παρουσίαζαν τα ψέματα ως αλήθεια, τον ανήθικο λόγο ως ηθικό κλπ.

Η πολυετής εντρύφησή μου στον επιστημονικό κλάδο της Φιλοσοφίας και κυρίως η φοίτησή μου σε πανεπιστήμιο της Γερμανίας στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού, προσέδωσε στη σκέψη και στον τρόπο εκφοράς του λόγου μου, ακόμη ένα χαρακτηριστικό: πάντα να δηλώνω τις πηγές πληροφόρησής μου, να προσπαθώ να είμαι ακριβής, καθώς και το να αναφέρω με κουραστική ίσως λεπτομέρεια το σημείο στο οποίο έχει φτάσει η όποια έρευνά μου.

Αυτό βέβαια αντίκειται στη μέχρι πρότινος συνήθη ΧΡΗΣΗ της πολιτικής (σημ συντ: γενική αντικειμενική, με την έννοια χρησιμοποιεί κανείς την πολιτική, αντί να την υπηρετεί), κατά την οποία η μισή Ελλάδα και παραπάνω γυρνά το κεφάλι στην προσφώνηση «Πρόεδρε», ή σε μια χώρα στην οποία «είσαι ό,τι δηλώνεις», άσχετα αν κατέχεις γνώση, τι είδους γνώση, σε ποιο βαθμό κλπ.

Εν προκειμένω και σε σχέση με το ζήτημα των εργαζομένων της ΔΕΑΔΟ, αυτό που ήθελα να εκφράσω με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο είναι ότι οι εργαζόμενοι αυτοί καθώς και όποιοι άλλοι, είναι κρίμα και τελείως έωλο να μη στηρίζουν τη συνέχιση της εργασιακής τους ύπαρξης και νομικά. Αυτή την εκτίμηση είχα μέχρις εκείνη τη στιγμή αποκομίσει κι αυτή την εκτίμηση ήθελα να ανατρέψω. (Για να μην αναφερθώ στο γεγονός ότι πριν την έναρξη της συγκεκριμένης συνεδρίασης με είχε ολιγολέπτως ενημερώσει και ο Δήμαρχος, ότι αυτός είναι και ο δικός του σκοπός: η συνέχιση της εργασιακής ύπαρξης των 11 συμπολιτών μας και η νομική διασφάλιση αυτής της συνέχισης).

Φίλε Γιάννη, θα πρέπει επιτέλους, κι όχι μιας κι έξω αλλά καθημερινά, να επιλέγουμε με ποια πλευρά θα είμαστε στο δίλημμα «αρεστότητα» ή γλώσσα της Αλήθειας. Και πιστεύω ότι η γλώσσα της Αλήθειας πάντα στο τέλος είναι και αρεστή. Διότι η Αλήθεια είναι μια ιδέα «clara et distincta», δηλαδή καθαρή και διαυγής.

Να κλείσω λέγοντας ότι η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης ΔΕΑΔΟ είναι θέμα εν πρώτοις δημοτικού συμβουλίου, θαρρώ. Η απόφαση τουλάχιστον για τη διερεύνηση. Προσωπικά πάντα θα είμαι με την πλευρά της διερεύνησης του όποιου ζητήματος. Αρκεί να είμαστε σύμπαντες έτοιμοι να ανακαλύψουμε και τα όποια βατράχια και κακά σπυριά μπορεί να ξεπηδήσουν από τη διερεύνηση αυτή.

Τέλος το «βουλεύτρια» δεν είναι απλά γραμματικό καπρίτσιο. Πρώτον έχει επιτέλους νομοθετηθεί η χρήση των κατάλληλων γραμματικών γενών στα επίσημα έγγραφα και δεύτερον και σημαντικότερον η αναγνώριση της έμφυλης διάστασης και στις δημόσιες θέσεις πάντα αποτελούσε πάγιο αίτημα του φεμινιστικού κινήματος.

Σε χαιρετώ.