Δείπνα-συμπόσια (για τους άνετους)

και ανύπαρκτα σχολικά γεύματα για τους μαθητές τους

μόνο στην Κατερίνη υπάρχουν οικογένειες και μαθητές που θα εκτιμούσαν την παροχή; – πως ο Δήμος Κατερίνης προσθέτει όλο και περισσότερα σχολεία στο πρόγραμμα κι εμείς εδώ κάνουμε συμπόσια?

 

 

 

 

Εκατόν τέσσερα -104- σχολεία προστέθηκαν σήμερα σ’ αυτά όλης της Ελλάδας που ήδη προσφέρουν γεύματα στους μαθητές τους, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας.

Στους τρεις καταλόγους που έχουν ήδη δημοσιευτεί ως τώρα με τα σχολεία του προγράμματος “Σχολικά Γεύματα”, δεν υπάρχει πουθενά το “Δήμος Δίου-Ολύμπου”. Αύριο η δημοτική αρχή και οι διευθυντές των σχολείων μας θα παρακαθίσουν σε δείπνο-συμπόσιο(μετά μουσικής και ενδελεχούς συζήτησης, δηλαδή)-κοπή πίτας, με αμφιτρύωνα την διάδοχο -και για 4 χρόνια τάχα και δήθεν αντίπαλο- του πρώην αρμόδιου αντιδημάρχου και νυν υποψήφιου δημάρχου.

Γιατί τα σχολεία μας δεν προσφέρουν ως τώρα και δεν θα προσφέρουν στο άμεσο μέλλον δωρεάν σχολικά γεύματα;

Τους λείπει προσωπικό;

Υποδομή-εξοπλισμός;

Δεν υπάρχει η σχετική ανάγκη στο Δήμο μας; Ποια είναι η άποψη των γονέων-κηδεμόνων για το θέμα;

Καταβάλλεται κάποια προσπάθεια, έστω καθυστερημένα, να αλλάξει η σημερινή κατάσταση και να προσχωρήσουμε στο “Σχολικά Γεύματα”;

Οι δωρεές ιδιωτών/εταιρειών προς τα σχολεία μας, από τον Σεπτέμβριο του 2014 ως σήμερα, τι περιελάμβαναν; Θα μπορούσαν να είναι εξοπλισμός για το συγκεκριμένο πρόγραμμα; Τι ήταν τελικά; Ήταν πράγματι κλιματιστικά (για γραφεία), φωτοτυπικά/φαξ/σκάνερ/ό,τι άλλο (για γραφεία); Ποιες δωρεές κατέληξαν και αφορούσαν τους μαθητές; Ποιος είχε την ευθύνη της συνεννόησης με τους ιδιώτες για να καταλήξουν οι δωρεές να πάρουν τις συγκεκριμένες μορφές;

Κε Γερολιόλιο, γνωρίζετε κάτι;
Είστε εκπαιδευτικός και έχετε υποψηφίους εκπαιδευτικούς.

Κε Ρεμπατσιέ, γνωρίζετε κάτι;
Είστε εκπαιδευτικός και έχετε υποψηφίους εκπαιδευτικούς.

Κα Κουρίτα, γνωρίζετε κάτι;
Είστε εκπαιδευτικός και έχετε υποψηφίους εκπαιδευτικούς.

Κε Λάππα, γνωρίζετε κάτι;
Είστε εκπαιδευτικός και έχετε υποψηφίους εκπαιδευτικούς.


 

 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
—–
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
—–
Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37
Τ.Κ. – Πόλη: 15180 – Μαρούσι
Ιστοσελίδα: www.minedu.gov.gr
E-mail: press@minedu.gov.gr

 

Μαρούσι, 7 Φεβρουαρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

 

Θέμα: Επέκταση του προγράμματος “Σχολικά Γεύματα” σε 104 σχολικές μονάδες όλης της χώρας

Την επέκταση του προγράμματος “Σχολικά Γεύματα” σε επιπλέον 104 σχολικές μονάδες όλης της χώρας ανακοινώνει με εγκύκλιο του προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Πρόκειται για Δημοτικά Σχολεία των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης και Πελοποννήσου.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.