Κι άλλο ΔΕΝ (συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο)

ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗ-ΘΕΜΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

Είναι πολλές οι απουσίες για να ‘ναι τυχαίες; Είναι άσχετες με τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης; Θα φερθούν επιτέλους οι αιρετοί μας ως αιρετοί και θα δηλώνουν θέσεις ή θα καμώνονται ότι το “πουλάκι” της σύμπνοιας είναι ακόμα στο κλουβί; Το άλλο πουλάκι -της ανοχής- έχει πια πετάξει…

ΔΕΝ συνεδρίασε τελικά το Δημοτικό μας Συμβούλιο σήμερα, 17.5.2016, λόγω μη επίτευξης απαρτίας και πιθανώς η συνεδρίαση θα επαναληφθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 23.5.2016.

Από τη συνεδρίαση απουσίασαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και έξι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ήτοι οι Γιάννακα-Βλαχοπούλου, Κλιτσινίκου-Φωτίου, Βακουφτσή, Γρεβενίτης, Μπαμπανίκας και Φόλιος. Για τους λόγους που οδήγησαν στις απουσίες έγινε γνωστό μόνο ότι ο κος Μπαμπανίκας είναι ασθενής, ενώ οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης παρέμειναν στο προαύλιο του δημαρχείου και δεν προσήλθαν στη συνεδρίαση.

Πληροφορίες θέλουν την αντιπολίτευση σύσσωμη να αντιδρά στις παρατυπίες που αφορούν τη συγκεκριμένη συνεδρίαση, το χρόνο που παραδόθηκαν οι προσκλήσεις και –κυρίως- την ελλιπή ενημέρωση για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Τα περισσότερα ήταν πολύ σημαντικά, αλλά ο χρόνος που διατέθηκε στους συμβούλους για ενημέρωση ήταν μικρότερος και απ’ όσα προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Όσον αφορά, την δημοσίευση της πρόσκλησης και των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, η ΕτΟ έχει επισημάνει ήδη ότι -στην ουσία- δεν υπήρξε. Η ΕτΟ δημοσίευσε την πρόσκληση αργά το βράδυ του Σαββάτου, εξασφαλίζοντας το υλικό από τον ίδιο τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ το site του Δήμου την δημοσίευσε μόλις το πρωί της Δευτέρας, 16.5.2016.

Άγνωστοι παραμένουν οι λόγοι για τους οποίους απουσίασαν οι σύμβουλοι της παράταξης του κου δημάρχου, ενώ αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις από τις παρατάξεις της δημοτικής αντιπολίτευσης.

U  P  D  A  T  E

Αργότερα, το βράδυ της Τρίτης 17.5.2016, πρώτος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση ο επικεφαλής του “Συνδυασμού Ευθύνης”, Γιώργος Φαρμάκης. Ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της δημοτικής αξιωματικής αντιπολίτευσης επιρρίπτει ευθύνες -στην διοικούσα παράταξη και τον δήμαρχο προσωπικά- για απολυταρχικές επιλογές και μικροκομματική λογική στη διοίκηση του Δήμου. Το ίδιο έντονα, ο κος Φαρμάκης επικρίνει τον Κωνσταντίνο Δημόπουλο για αθέτηση υπόσχεσης σχετική με σοβαρότατο θέμα (αυτό της ανάπλασης της κεντρικής οδού του Λιτοχώρου) και καλεί να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους συναδέλφους του.
Η ανακοίνωση του «Συνδυασμού Ευθύνης»:

 

selogo

Ενημέρωση συνδημοτών.
Αναβλήθηκε το σημερινό (17/5/2016) δημοτικό συμβούλιο.

Με την αποχή όλων των συμβούλων της αντιπολίτευσης αλλά και έξη (6) συμβούλων της παράταξης Δημόπουλου σημαδεύτηκε το σημερινό δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας. Ήταν λογικό και αναμενόμενο μετά τις πολλές προειδοποιήσεις από όλες τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης για τον τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Δίου Ολύμπου αλλά και γενικότερα της δημοτικής αρχής. Και έχει να κάνει με την απαξιωτική συμπεριφορά των διοικούντων σε μια σειρά θέματα όπου με τη λογική του “αποφασίζομεν και διατάζομεν”, θεωρούν το σύνολο της αντιπολίτευσης γλάστρες, που μοναδικός σκοπός ύπαρξή μας είναι η δημιουργία απαρτίας στις συνεδριάσεις. Οι όποιες δε ουσιαστικές και καινοτόμες προτάσεις μας όπως το θέμα της πρόσληψης υδρονομέων να το αντιμετωπίζουν με παλαιοκομματικές λογικές «των δικών μας παιδιών». Το δε γεγονός των συνεδριάσεων στις 2.30 ή 3.00 το μεσημέρι δημιουργεί μια σειρά προβλήματα σε εργαζόμενους συμβούλους όχι μόνο της αντιπολίτευσης αλλά πιθανόν και της πλειοψηφίας, κάτι που έγινε σαφές σήμερα με την απουσία 6 συμβούλων της κυβερνώσας παράταξης. Πήγε λοιπόν περίπατο η πάγια τακτική χρόνων για συνεδριάσεις τις απογευματινές ή βραδινές ώρες. Ταυτόχρονα φάνηκε ξεκάθαρα πως οι διοικούντες γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους ακόμη και τις δικές τους υποσχέσεις. Όπως το 14ο θέμα με τίτλο « παραλαβή μελέτης ανάπλαση της οδού Αγίου Νικολάου» στο Λιτόχωρο, όπου παρά την προηγηθείσα διαβεβαίωση σε πρωθύστερο ΔΣ ότι πρώτα θα παρουσιαστεί σε ειδική συνεδρίαση η μελέτη όχι μόνο στους συμβούλους αλλά και στους κατοίκους, στους φορείς, στους επαγγελματίες , στους επιστήμονες και μετά την διαβούλευση θα παραληφθεί και από το δημοτικό συμβούλιο, σήμερα θέλησαν να φέρουν το ΔΣ προ τετελεσμένων γεγονότων με την οριστική παραλαβή της μελέτης. Καλούμε τον πρόεδρο του ΔΣ (αλλά και τους συμβούλους ιδίως από το Λιτόχωρο) να αποσύρουν το θέμα από το επόμενο δημοτικό συμβούλιο υλοποιώντας όσα είχαν υποσχεθεί για την συγκεκριμένη μελέτη. Μια μελέτη της οποίας η εφαρμογή θα δεσμεύσει το Λιτόχωρο για πολλά χρόνια αφού προβλέπει επεμβάσεις μείζονος σημασίας από την είσοδο του Λιτοχώρου έως την κεντρική πλατεία. Είναι πλέον ώρα να καταλάβουν οι έχοντες την τύχη του δήμου στα χέρια τους – και πρώτος από όλους ο κος Δημόπουλος – πως από δω και πέρα η ανοχή μας θα είναι μηδενική σε θέματα δημοκρατικής διακυβέρνησης του δήμου μας. Το ζήτημα πλέον είναι θέμα δημοκρατίας και διαφύλαξης των θεσμών. Ο δήμος Δίου Ολύμπου χρειάζεται να προχωρήσει, να βγει μπροστά από την κρίση και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την ενότητα των υγιών δυνάμεων μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο και όχι με τον διχασμό που επιφέρουν αντιδημοκρατικές πρακτικές και μεθοδεύσεις.

Για τον ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

gfarmsmall2

 

Στην ανακοίνωσή του για το θέμα, την επομένη της αναβολής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της «Αλήθειας», Κωνσταντίνος Δημητριάδης, επιβεβαιώνει ότι η 17η.5.2016 είναι ήδη μια σημαντική ημερομηνία για τις εξελίξεις στο Δήμο και το δήμο, εντοπίζοντας –και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου- ουκ ολίγα σημαντικά που αφορούν την διοίκηση και τον δήμαρχο προσωπικά. Για όσους δεν παρακολουθούν τα του Δήμου μας, πολλά απ΄ όσα περιλαμβάνει η ανακοίνωση Δημητριάδη είναι κεραυνός εν αιθρία. Η ανακοίνωση δεν είναι κεραυνός γιατί όλα όσα καταγράφει έχουν ήδη συμβεί και ούτε εν αιθρία είναι αφού η καταιγίδα στο Δημοτικό Συμβούλιο μαίνεται για μεγάλο διάστημα. Ακριβώς γι΄ αυτούς τους λόγους η 17η.5.2016 καταγράφηκε στο πολιτικό ημερολόγιο του τόπου μας: ως το τέλος της αθωότητας.

Η ανακοίνωση της «Αλήθειας»:

    Αγαπητοί συνδημότες του Δήμου – Δίου Ολύμπου,

Αναγκαζόμαστε να εκδώσουμε αυτό το δελτίο Τύπου προς ενημέρωσή σας, καθώς  στο Δήμο μας συμβαίνουν πράγματα για τα οποία είναι αδύνατον να ενημερωθείτε με άλλον τρόπο, αφού η διοίκηση προγραμματίζει τη διεξαγωγή των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου σε ώρες ακατάλληλες, τόσο για τα μέλη του Δ.Σ., όσο και για τους συνδημότες που επιθυμούν να τις παρακολουθούν. Επίσης, υπάρχει διαπιστωμένο έλλειμμα πληροφόρησης για τα τεκταινόμενα στον τόπο μας από τον τοπικό Τύπο, καθώς  δεν καλούνται πλέον ούτε τα ΜΜΕ.

Στα δύο -σχεδόν- χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων μας, ένα από τα βασικότερα προβλήματα που θέσαμε υπόψη της διοίκησης ήταν και οι ώρες που θα πρέπει να πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους συνδημότες μας να παρευρίσκονται στα Δ.Σ., να έχουν πλήρη άποψη για τις θέσεις και τις προτάσεις μας, να κρίνουν και να βγάζουν τα δικά τους συμπεράσματα. Παράλληλα, προτείναμε οι συνεδριάσεις να διεξάγονται και στα δημοτικά καταστήματα των Δημοτικών Ενοτήτων Δίου και Ανατολικού Ολύμπου (Κονταριώτισσα και Λεπτοκαρυά αντίστοιχα).  

Όσον αφορά την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, δυστυχώς στις περισσότερες συνεδριάσεις παρατηρείται το φαινόμενο να λαμβάνουμε την πρόσκληση με τις εισηγήσεις των θεμάτων μία έως και δύο εργάσιμες ημέρες πριν, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η μελέτη και η ενημέρωση για θέματα πολύ σοβαρά που απασχολούν τον τόπο μας και μάλιστα κάποια εξ αυτών να έρχονται με την μορφή του κατεπείγοντος. Θυμίζουμε -γιατί ίσως κάποιοι το ξεχάσανε- ότι οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. είναι δημόσιες και δεν πρέπει να μας θυμίζουν το …«κρυφό σχολειό». Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα, ακριβώς το αντίθετο, θέλουμε όλοι να γνωρίζουν τις θέσεις μας και τις απόψεις μας.

Επιπλέον, ζητήσαμε επανειλημμένως να παρευρίσκονται και οι αρμόδιοι υπάλληλοι (σύμφωνα με το Νόμο) για να δίνουν τις απαραίτητες διευκρινίσεις, σε εισηγήσεις θεμάτων που φέρουν την υπογραφή τους, αλλά δεν κατέστη δυνατό και είναι προς διερεύνηση αν το «αρνούνται» ή αν «εμποδίζονται…». Ως εκ τούτου, οι όποιες απορίες και τα ερωτήματά μας παραμένουν αναπάντητα και αναγκαζόμαστε να απευθυνόμαστε εγγράφως στις υπηρεσίες. Το αποτέλεσμα είναι να έχει ψηφιστεί κάτι από το Δημοτικό Συμβούλιο και μείς να θέτουμε απορίες σε ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ για θέματα που ήδη υπάρχει πολιτική (;) απόφαση της πλειοψηφίας.  

Η ενασχόληση των περισσοτέρων από εμάς με τα κοινά, πηγάζει από την αγάπη για τον τόπο μας και την αστείρευτη διάθεσή για προσφορά. Συμμετέχουμε για να βοηθήσουμε με τις ιδέες και τις προτάσεις μας. Αντ’ αυτού, βάλαμε στη ζωή μας τον Ανακριτή και τον Εισαγγελέα. Δεν είμαστε επαγγελματίες της πολιτικής και δεν περιμένουμε να ζήσουμε από αυτήν. Επιδιώκουμε έναν Δήμο συμπαραστάτη, με την ελάφρυνση των συνδημοτών μας και όχι έναν Δήμο αντίπαλο-εχθρό, που με κατασχέσεις και δεσμεύεις λογαριασμών, με εξαγορά συνειδήσεων και εκδουλεύσεις (που θυμίζουν άλλες εποχές και πρακτικές που σήμερα στιγματίζονται και τιμωρούνται), δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τη ζωή των υπολοίπων συνδημοτών μας. 

Σε συνέχεια των παραπάνω, υπάρχει καταφανής προσπάθεια υποβάθμισης του ρόλου του Δημοτικού Συμβούλου και του Δημοτικού Συμβουλίου γενικότερα, καθώς θεωρούμαστε όλοι αριθμοί, προκειμένου να υπάρξουν πλειοψηφίες και μειοψηφίες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται κάθε φορά σύγχυση κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων, καθώς με τις ανακρίβειες και τις συνεχείς διακοπές σε τοποθετήσεις και ερωτήματα μελών του Συμβουλίου, δημιουργείται ένα κλίμα ανασφάλειας, περιτριγυρισμένο με ψέματα και ανακρίβειες, δεσμεύεις και υποσχέσεις που δεν τηρούνται και μετακύλιση ευθυνών σε κάθε ανυποψίαστο και καλοπροαίρετο συνάδελφο.

Με συνεχείς προσπάθειες από τη μεριά μας να βοηθήσουμε και να συνδράμουμε, συναινέσαμε σε πολλά θέματα για το καλό του τόπου μας και παρά τις επισημάνσεις μας ότι «η περίοδος χάριτος τελειώνει», η αναξιοπιστία και ο συνεχής εμπαιγμός κορυφώθηκε και μας ανάγκασε να προβούμε σε διαμαρτυρία-αποχή μας από τη συνεδρίαση της 17ης Μαΐου 2016, όπου -μετά από συνεννόηση με συναδέλφους του Δ.Σ*- αναβάλαμε τη σύγκλησή του, διαμαρτυρόμενοι για την συμπεριφορά των διοικούντων, τον ευτελισμό και την απαξίωση του θεσμικού μας ρόλου.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να δώσουν αξία και νόημα στον θεσμικό τους ρόλο και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν είμαστε αριθμοί. Είμαστε ενεργοί πολίτες -με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των αιρετών- που ανησυχούμε για τις εξελίξεις στον τόπο μας. Δεν γλιτώσαμε από τον Καίσαρα για να πέσουμε στον Πάπα! Το καισαροπαπικό σύστημα διοίκησης και η ιδιοκτησιακή αντίληψη για τα πράγματα του Δήμου, είναι για άλλες εποχές, αλλά και για άλλους υπηκόους. Εδώ, στη σκιά του Ολύμπου, ζούνε άνθρωποι ελεύθεροι και περήφανοι, οι οποίοι απαιτούν σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ΑΛΗΘΕΙΑ.

Κλείνοντας, θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι αποκλειστικά υπεύθυνος για όσα συμβαίνουν σήμερα στον Δήμο Δίου – Ολύμπου, είναι ένας και μόνο και έχει ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ και θεωρούμε βέβαιο ότι -στο τέλος- αποποιούμενος οποιασδήποτε ευθύνης, θα καλύπτεται πίσω από εκφράσεις όπως «δεν φταίω εγώ…» ή «νίπτω τας χείρας μου…».

          Έπεται συνέχεια…

 

                                                                          Για την δημοτική παράταξη «ΑΛΗΘΕΙΑ»

                                                                            Ο επικεφαλής

                                                                              Κώστας Δημητριάδης

                                                                                                                                                     dhmhtriadhs1small

Όταν και η κατά ΚΚΕ αποτίμηση της πραγματικότητας συμφωνεί με τις περιγραφές αστών συναδέλφων του στο Δημοτικό Συμβούλιο (όπως περίπου θα τους ονόμαζε το ίδιο το ΚΚΕ), τότε το συμπέρασμα τείνει να γίνει αναπόδραστο. Και η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ διαπιστώνει –στην ανακοίνωσή της για την προχθεσινή αποχή από το Δημοτικό Συμβούλιο- όσα και οι δυο άλλες που μίλησαν ήδη: σκοπιμότητα και μεθοδεύσεις, αυθαιρεσίες και σπατάλες, παραβάσεις στοιχειωδών και πολύ κρίσιμων κανονισμών, τεχνητή οξύτητα, ανευθυνότητα, απολιτικός αυταρχισμός. Και καταγράφει κι αυτή την 17η.5.2016 ως τη μέρα που «ο κόμπος έφτασε στο χτένι».

lasylogo                                                                Έφτασε ο κόμπος στο χτένι!!!

Η αποχή και της Λαϊκής Συσπείρωσης Δίου-Ολύμπου από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 17/5/2016 είναι αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης υποβάθμισης και απαξίωσης του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου από τη δημοτική αρχή. Το Δημοτικό Συμβούλιο από όργανο όπου παράγεται πολιτική μετατράπηκε αρχικά -με τον  «Καλλικράτη»- σε απλό διεκπεραιωτή διαφόρων θεμάτων και  στη συνέχεια σε ένα άνευρο, απολίτικο  μηχανισμό που με συνοπτικές διαδικασίες εγκρίνει  αποφάσεις της διοίκησης (χάθηκε το μέτρημα στις απευθείας αναθέσεις!!!).

Η διοίκηση του κ. Δημόπουλου επιλέγει σκόπιμα να γίνονται οι συνεδριάσεις συνήθως το μεσημέρι για να είναι σχεδόν αδύνατο να παρακολουθούν  τα Δημοτικά Συμβούλια οι δημότες, στα οποία αποκαλύπτεται η γύμνια των θέσεων και των προτάσεων τους, αλλά και η ταύτισή τους με τις εκάστοτε κυβερνητικές αντιλαϊκές επιλογές. Στο παραπάνω «έργο» συνεπικουρεί και η σκόπιμη μεθόδευση να μη δημοσιεύεται η πρόσκληση της συνεδρίασης στην ιστοσελίδα του Δήμου και να μην αποστέλλεται στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, παρά μόνο την τελευταία στιγμή και αυτό μόνο «για τα μάτια του κόσμου».

Τις περισσότερες φορές δε δίνεται έγκαιρα και ολοκληρωμένος με τις εισηγήσεις ο φάκελος των υπό συζήτηση θεμάτων στους δημοτικούς συμβούλους, ώστε να υπάρχει ο απαιτούμενος  χρόνος ενημέρωσης, μελέτης και επεξεργασίας τους. Άλλες φορές λείπουν εισηγήσεις των θεμάτων και σε άλλες περιπτώσεις  «αλλάζονται» την ώρα της συνεδρίασης -ως διορθωμένες εισηγήσεις- με αποτέλεσμα να προκαλείται σύγχυση και να μη γίνεται κατανοητό το τι εισηγείται η δημοτική αρχή και το τι ψηφίζεται (έχουμε εισηγήσεις σε πολλές εκδόσεις όπως για παράδειγμα η  περσινή απεγνωσμένη προσπάθεια για το ξεπούλημα σε ιδιώτη της υπηρεσίας καθαριότητας και αποκομιδής !!!). Υπήρξαν δε και περιπτώσεις που το θέμα δεν συμβάδιζε με την εισήγηση!!!

Οι ερωτήσεις μας συχνά μένουν αναπάντητες και δεν ήταν λίγες οι φορές που απουσίαζε ο Δήμαρχος από τη συνεδρίαση, κατά τη διάρκεια του χρόνου ενημέρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου και των ερωτήσεων των επικεφαλής ή που αποχωρούσε κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της συνεδρίασης.

Η τακτική που ακολουθείται, κάποιοι συνάδελφοι να κάνουν ότι αγανακτούν, να διακόπτουν, να βιάζονται να τελειώσει η συνεδρίαση, δείχνει περίτρανα ότι  διακατέχονται από αλαζονεία, χωρίς ίχνος πολιτικού πολιτισμού. Οι τεχνητές εκρήξεις και εντάσεις που προκαλούν είναι γιατί  στην ουσία των θεμάτων και των προβληματισμών μας δεν μπορούν να απαντήσουν. Αντίθετα, επιμένουν  να μην καλούν τους υπαλλήλους των υπηρεσιών  του Δήμου να παραβρίσκονται στα Δ.Σ. για να δίνουν τις ανάλογες απαντήσεις και εξηγήσεις.

Επίσης,  σε κάθε συνεδρίαση υπάρχει  καταιγισμός  με σωρεία εκτάκτων θεμάτων που βαφτίζονται κατεπείγοντα, αποτέλεσμα της λογικής της διοίκησης  «είμαστε πλειοψηφία και αποφασίζουμε ότι θέλουμε ακόμη κι ότι ο γάιδαρος πετάει».  Στη λογική αυτή και στο αίτημα μας για ειδική συνεδρίαση για τα τεκταινόμενα στη ΔΕΑΔΟ Α.Ε., που είναι ένα καζάνι που βράζει, επιδεικτικά κωφεύουν.

Ο  τρόπος  άσκησης  της  εξουσίας  από  όποια  θέση  και  αν  αυτή  ασκείται  δεν  είναι  ασύνδετος  από  το  περιεχόμενο  της  πολιτικής  βούλησης  και  των  πολιτικών  αποφάσεων  που  αυτή  εμπεριέχει.  Επίσης  δεν  είναι  ασύνδετος  από  το  πως  αντιλαμβάνεται  τη  θέση  του  λαού  μέσα  στην  πολιτική  πραγματικότητα.  Αν   τον  θέλει  απογοητευμένο  και  αδιάφορο  στη  γωνία  και απλό  χειροκροτητή  ή  αν  τον  θέλει  παρόντα  και  μαχητή.  

Πώς αλλιώς εξηγείται ότι σε μία συνεδρίαση χωρίς να υπάρχει και ο απαιτούμενος χρόνος προετοιμασίας στοιβάζονται τόσα σοβαρά θέματα όπως:

  • η μελέτη για τη διεύρυνση του αντικειμένου της ΔΕΥΑ (μετατροπή των υπηρεσιών ύδρευσης –αποχέτευσης των δημοτικών ενοτήτων Λιτοχώρου και Δίου σε επιχείρηση καθώς και η συγχώνευσή τους με τη ΔΕΥΑΑΝΩ  του πρώην Ανατολικού Ολύμπου)
  • η έγκριση κανονισμού αποχέτευσης για το Λιτόχωρο
  • η έγκριση κανονισμού κοινόχρηστων χώρων σε ολόκληρο το Δήμο
  • η έγκριση πεπραγμένων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
  • η χρηματοδότηση για ακόμη μια φορά της   ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ο (δημοτική κοινωφελή επιχείρηση)
  • η παραλαβή της μελέτης για την ανάπλαση της οδού Αγίου Νικολάου στο Λιτόχωρο που έγινε με απευθείας ανάθεση και θα παρουσιάζονταν στους φορείς του τόπου; Βέβαια δε γίνεται καμιά κουβέντα για τη λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο Λιτόχωρο με την κατασκευή τουλάχιστον  του περιμετρικού δρόμου παρά δίνονται χρήματα για έργα βιτρίνας και πιθανά πελατειακών σχέσεων.

μαζί με τριάντα (30) ακόμη στην ίδια συνεδρίαση;

Δεν είναι συνειδητή επιλογή να είναι άδειες και στοιβαγμένες στη γωνία οι καρέκλες για το κοινό;

Αρνούμαστε να είμαστε απλοί θεατές στο θέατρο που παίζεται στο ΔΣ,  όπου ζωτικά θέματα του Δήμου φέρνονται προς συζήτηση απλώς για να τηρούνται τα προσχήματα κι αποφασίζουν άλλοι για μας χωρίς εμάς.

Δεν ανεχόμαστε νοοτροπίες  «τοπικών αξιωματούχων» που διακατέχονται από αλαζονεία, πιστεύοντας ότι ο Δήμος ή οι Δημοτικές Επιχειρήσεις του είναι το τσιφλίκι τους. Ο ιδρώτας κανενός δημότη, το υστέρημα καμιάς δημότισσας δεν χαρίζεται σε τάχα επείγουσες απ ευθείας αναθέσεις. Είναι γελασμένοι ότι με την παρουσία μας θα νομιμοποιούμε τις αποφάσεις τους που παίρνουν στις πλάτες και σε βάρος του λαού του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Εμείς για να ψηφίσουμε, θέλουμε να έχουμε γνώση των θεμάτων. Έχουμε άποψη και θέλουμε να τη διατυπώνουμε, ανεξαρτήτως αν είμαστε μειοψηφία, θέλουμε να ακούγεται και να καταγράφεται στο Δ.Σ.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο πολιτικός  λόγος  της  Λαϊκής  Συσπείρωσης  ενοχλεί  γιατί  εμποδίζει,  ελέγχει,  καταγγέλλει υπεύθυνους,   αναδεικνύει  προβλήματα  που  απασχολούν  την  κοινωνία,  θέτει  προβληματισμούς,  προτείνει,  ανοίγει  δρόμους  και  προοπτική,  και  κυρίως  βγάζει  το  λαό  στο  προσκήνιο.

Γνωρίζουμε  όμως  πολύ  καλά (και)  ότι  -αργά  ή  γρήγορα-  ο  λαός  θα  γυρίσει  την  πλάτη  και  σε  τέτοιους  τακτικισμούς  και  σε  αυτούς  που  εφαρμόζουν  και  υλοποιούν  μια  πολιτική που  στρέφεται  ενάντια  στα  συμφέροντά  του.  

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου

                                                                                                    Κατερίνα     Κουρίτα

Απαντήσεις σε πάμπολλα ρητορικά «γιατί» ζητάει στην ανακοίνωσή του ο Άρης Ρεμπατσιός της «Αλλαγής Πορείας» και επισημαίνει ότι η πρακτική απαξίωσης του Δημοτικού Συμβουλίου από τη διοίκηση ξεκίνησε ταυτόχρονα με τη θητεία του νέου –τότε- Δημοτικού Συμβουλίου. Αποφεύγοντας –σωστά- να προσωποποιήσει τις ευθύνες ή να τις επιμερίσει άνισα, η «Αλλαγή Πορείας» επισημαίνει ότι «η πάγια τακτική της διοικούσας παράταξης “κονταίνει” τη δημοκρατία στον τόπο μας» και δεσμεύεται για συνέχεια.

allporeias

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ

 

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δίου -Ολύμπου της περασμένης Τρίτης  στο Λιτόχωρο δεν έγινε ποτέ. Απείχε σύσσωμη η αντιπολίτευση αλλά και κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της συμπολίτευσης. Η έλλειψη σοβαρής αντιμετώπισης  του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου ως παράγοντα παραγωγής πολιτικής  στο Δήμο μας, από την παράταξη του κ. Δημόπουλου δεν είναι κάτι  καινούριο. Από την ανάληψη των καθηκόντων του έως και σήμερα το ΔΣ έχει μετατραπεί σε όργανο ψήφισης και μόνο των ήδη ειλημμένων  αποφάσεων της πλειοψηφίας.

Ήδη από πέρυσι ο συνδυασμός «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» σε δύο διαδοχικές  αναρτήσεις στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο στις 19/5/2015 (http://lefteria.blogspot.gr/2015/05/blog-post_7492.html) και στις 16/6/2015 (http://lefteria.blogspot.gr/2015/06/blog-post_2657.html) επεσήμανε το πρόβλημα. Γιατί οι συνεδριάσεις γίνονται σε ακατάλληλες ώρες ,2:30 ή 3:00 το μεσημέρι; Δεν είναι αυτονόητο ότι πολλοί  από τους Δημοτικούς συμβούλους εργάζονται ακόμη και πως το ίδιο συμβαίνει και για πολλούς συνδημότες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις συνεδριάσεις; Γιατί τα προς συζήτηση θέματα ξεπερνούν πολλές φορές τα 30 και τα 35 ακόμη; Δεν είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να παραχθεί συζήτηση και κατ’ επέκταση πολιτική όταν τα θέματα αντιμετωπίζονται επιδερμικά μόνο ως αντικείμενα ψήφισης; Γιατί οι συνεδριάσεις  ανακοινώνονται ουσιαστικά την τελευταία στιγμή  με τον φάκελο των εισηγήσεων να είναι πάντα ελλιπής; Μήπως δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία για τους κυβερνώντες η γνώμη και η άποψη της αντιπολίτευσης  για τις ήδη προαποφασισμένες  εισηγήσεις τους;

Αυτή λοιπόν η πάγια τακτική της διοικούσας παράταξης επαναλαμβάνουμε ότι «κονταίνει” τη δημοκρατία στον τόπο μας. Δυστυχώς , η συμπεριφορά αυτή της έλλειψης σοβαρής και υπεύθυνης άσκησης πολιτικής αντικατοπτρίζεται και στη λειτουργία των  δημοτικών επιχειρήσεων όπως η ΔΕΑΔΟ  και η ΔΕΥΑΝΟ. Η αντίδραση  του συνδυασμού «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» σε αυτή την λανθασμένη τροχιά της διοίκησης του Δήμου μας υπήρξε ήδη από πέρυσι στοχευμένη, και θα συνεχίσει να είναι, προσπαθώντας πάντα για το καλό στο Δήμο μας.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
«ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ»
https://www.facebook.com/AllagiPoreias/?fref=ts