“Ό,τι να φτάσει” και …

το άσπρο..., μαύρο

γενικώς και ειδικώς… “ό,τι να φτάσει”

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 20ης .10.2016

Φοβερή σε όλα της, φυσική εξέλιξη όλων των προηγούμενων μιας δημοτικής θητείας που δεν τιμά κανέναν μας.

Διαδικασία προ ημερήσιας διάταξης, ο δήμαρχος ενημερώνει.

Μεταξύ άλλων, διαλέγει να απαντήσει σε «ένα ερώτημα της κας Μόχλα και του κου Βροχαρίδη».
Απαντά ο δήμαρχος και καταλήγει να δηλώσει ότι δεν τον πειράζει ο χαρακτηρισμός «Λουδοβίκος» που προσθέτει -στα δημόσια κείμενά της- η αξιωματική αντιπολίτευση, σε κάθε ευκαιρία, και «δεν με ενοχλεί, τείνει να γίνει και παρατσούκλι και δεν κάνω μηνύσεις…».

Και έτσι ολοκληρώνεται η μεταλλαγή του άσπρου σε μαύρο ή του μαύρου σε άσπρο και η τακτική του «πολλοί θ’ ακούσουν, λίγοι θα καταλάβουν».

 

Η αλήθεια είναι ότι οι Μόχλα και Βροχαρίδης δεν ρώτησαν απλώς, αλλά κατήγγειλαν ουκ ολίγα για τη λειτουργία της Επιτροπής Οικονομικών.

Όσο για το «δεν κάνω μηνύσεις»…. δεν κάνετε, κε Δημόπουλε. Δεν κάνατε ακόμη. Απειλήσατε όμως ήδη (στον πρώτο χρόνο της θητείας σας) να κάνετε αγωγή αποζημίωσης (80.000 θα ζητούσατε;) κατά του Βροχαρίδη για προσβολή των ειδικών συνεργατών σας (αρχικά και όπως είχατε δηλώσει), μετά για προσβολή του Δήμου, για τα όσα είχε δηλώσει/καταγγείλει στο Δημοτικό Συμβούλιο και στον Τύπο, ο Βασίλης Βροχαρίδης για τον διαγωνισμό που θα έδινε τα σκουπίδια στον ιδιώτη. Καταγγελίες που τελικά δικαιώθηκαν όλες (συν μία) από το αρμόδιο όργανο.

 

Δεν κάνετε μηνύσεις.

Αλλά μάλλον αυτή είναι πρόσφατη απόφαση-αλλαγή πλεύσης.

Πριν καταλήξετε σ’ αυτή την απόφαση είχατε την πρωτιά να απειλήσετε αιρετό με αγωγή για καταγγελίες που έκανε εκτελώντας τα καθήκοντά του, οι οποίες τελικά δικαιώθηκαν.

Πρόσκληση Οικονομικής Επιτροπής 27.04

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής καλεί τα μέλη της Επιτροπής σε τακτική συνεδρίαση που θα γίνει στις 27/04/2015, ημέρα Δευτέρα της εβδομάδας και ώρα 14:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Δίου – Ολύμπου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1 Ορισμός δικηγόρου για νομική υποστήριξη εξώδικη και δικαστική του Δήμου στη διαδικασία του διαγωνισμού για την εκτέλεση της υπηρεσίας: «Εργασίες αποκομιδής απορριμμάτων στις Δ.Ε. Ανατολικού Ολύμπου & Λιτοχώρου του Δήμου Δίου-Ολύμπου».

2 Λήψη απόφασης για διεξαγωγή απόπειρας συμβιβασμού επί αγωγής, μετά από αίτηση του κ. Μανουσιάκη Ιωάννη του Ζαχαρία.

3 Συζήτηση και λήψη απόφασης επί των κάτωθι προδικαστικών προσφυγών: 1) της εταιρείας «ΕΝ.ACT.Α.Ε.» που εδρεύει στα Γιάννενα και 2) ) της εταιρείας « Δ. Διονυσόπουλος και Σία Ε.Ε.» που εδρεύει στη Θεσ/νίκη, που στρέφονται κατά των όρων της με αρ. πρωτ, 5642÷2032015 διακήρυξης του διαγωνισμού με τίτλο: «Εργασίες αποκομιδής απορριμμάτων στις Δ.Ε. Ανατολικού Ολύμπου & Λιτοχώρου του Δήμου Δίου-Ολύμπου».

4 Λήψη απόφασης για την παράσταση του Δήμου ως πολιτική αγωγή στην ποινική δίκη του Γεωργίου Κουκάρα του Αλεξάνδρου κατοίκου Λεπτοκαρυάς, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης στις 2942015, και αφορά καταπάτηση δημοτικής έκτασης.

5 Λήψη απόφασης για άσκηση ή μη του ενδίκου βοηθήματος αγωγής του Δήμου, κατά του Δημοτικού Συμβούλου κ. Βροχαρίδη Βασιλείου για αποζημίωση αυτού, λόγω ηθικής βλάβης που υπέστη από δυσφημιστικό δημοσίευμα στον τύπο. – Ορισμός δικηγόρου για την άσκηση αυτού.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΖΤΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Αλήθεια… πως έληξε το θέμα σε κείνη την σημαντική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής που ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιώργος Ζτάνης, έφερε θέμα «Λήψη απόφασης για άσκηση ή μη του ενδίκου βοηθήματος αγωγής του Δήμου»; Ποτέ δεν το μάθαμε. Από κανέναν. Πολύ φασαρία ως εκείνη την συνεδρίαση και μετά …σιωπή. Θυμάστε κάτι;

Κι επειδή πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να ξαναβρούμε το μέτρο… το “Λουδοβίκος” “σηκώνει” μήνυση; Και δεν “σηκώνει” το “Νέστορας της Καθαριότητας”;;;