Και χωρίς πρωτόκολλο…

βήμα στη ΧΑ

μια σιωπηλή παραχώρηση φέρνει τη ΧΑ σε δημοτικό κτίριο και μάλιστα Πνευματικό Κέντρο και η σιωπή αναλαμβάνει να εξηγήσει τα ανεξήγητα…

Πληθαίνουν οι φωνές που διαμαρτύρονται για την απόφαση του Δήμου Κατερίνης να παραχωρήσει την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της πόλης για την εκδήλωση της «Χρυσής Αυγής» με ομιλητή τον βουλευτή της Ηλία Κασιδιάρη, αλλά Δήμος και δήμαρχος Κατερίνης τηρούν σιγή ιχθύος…

Η ΕτΟ απευθύνθηκε στο Γραφείο Τύπου του Δήμου Κατερίνης, προκειμένου να πληροφορηθεί την άποψη του Δήμου για την παραχώρηση που δημιουργεί αντιδράσεις, λίγες μέρες μετά στην αντιπαράθεση για την εκδήλωση στο Σιδηροδρομικό Σταθμό, αλλά το Γραφείο Τύπου παρέπεμψε στον “Πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού και υπεύθυνο παραχώρησης του χώρου, κο Θεόδωρο Παυλίδη”.

Μετά τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν τις προηγούμενες μέρες η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Άλλος Δρόμος», η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ, «Λαϊκή Συσπείρωση» και η ΝΕ της «Λαϊκής Ενότητας», παρόμοιες ανακοινώσεις εξέδωσαν η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ και η ΕΛΜΕ Πιερίας.

 

Η ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ

 

Κ Α Μ Ι Α Α Ν Ο Χ Η ΣΤΗ Χρυσή Αυγή
Για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, η δημοτική αρχή του Δήμου Κατερίνης προκαλεί τη συλλογική μνήμη που αφορά τα δεινά που προκάλεσε στον τόπο μας αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, η ναζιστική λαίλαπα μαζί με τους συνεργάτες της .
   Η πρώτη φορά ήταν στην εκδήλωση μνήμης των εκτελεσθέντων συμπατριωτών μας από τους Γερμανούς κατακτητές στον Σ.Σ. Κατερίνης, με την προκλητική τήρηση του πρωτοκόλλου από την πλευρά του Δήμου που δεν δίστασε να καλέσει το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής , που με τη σειρά του ενδύθηκε το πατριωτικό του προσωπείο. Το προσωπείο αυτό όμως δεν το χρειάζονται τα μέλη και οι φίλοι της Χρυσής Αυγής όταν φωτογραφίζονται μπροστά από σημαίες με σβάστικες ή όταν συναθροίζονται για να τραγουδήσουν όλοι μαζί το «deutschland uber alles» (Η Γερμανία πάνω από όλα) τον ύμνο των ΝΑΖΙ. Είναι οι στιγμές που στέκονται περήφανοι μπροστά στην ιδεολογική τους πατρίδα, τη ναζιστική Γερμανία.
   Η δεύτερη φορά θα είναι την ερχόμενη Κυριακή, όπου υπόδικος και κατηγορούμενος ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης φιλοξενείται ενδεδυμένος με την “προβιά” του συγγραφέα στην ΕΚΑΒΗ από τον Δήμο μας ,για να παρουσιάσει το νέο του βιβλίο. Αυτή τη φορά οι οπαδοί και νοσταλγοί αυτών που έκαιγαν τα βιβλία στη ναζιστική Γερμανία ,χρησιμοποιούν το Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης και με το προσωπείο του “λογοτέχνη” προσπαθούν να κάνουν πολιτική υπέρ των φρικτών ιδεών τους.
   Καμία πρόφαση, καμία δικαιολογία για το ότι δε γνωρίζουμε ή δεν κατανοούμε πλέον τις προθέσεις , τις τακτικές και τους στόχους του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής. Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής είναι τεράστιες και αυτή την φορά δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία και καμιά επίκληση πρωτοκόλλου .
Κ Α Μ Ι Α Α Ν Ο Χ Η ΣΤΗ Χρυσή Αυγή
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ν.Ε Πιερίας
ΗΦΑΙΣΤΟΥ 9- (2ος ΟΡΟΦΟΣ)-ΤΗΛ.2351021505 -Κατερίνη, 60100
www.syriza.gr

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πιερίας
Η ανακοίνωση της ΣΕΠΕ Πιερίας