Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο

αύριο, Τρίτη 23.5.2017, στις 6μμ

27 θέματα στην ημερήσια διάταξη – πολλά σημαντικά και εκτός ημερησίας – πανελλήνια “πρωτιά”: δίωξη σε αντιδήμαρχο από μήνυση δημάρχου!!!

 

Υπό τη βαριά «σκιά» της ποινικής δίωξης της αντιδημάρχου Λέλας Γιάννακα και του επικεφαλής του «Συνδυασμού Ευθύνης», Γιώργου Φαρμάκη, (που προέκυψαν από μήνυση του δημάρχου κατά του διευθυντή της ΔΕΑΔΟ, Βαγγέλη Φελώνη), συνεδριάζει αύριο το Δημοτικό μας Συμβούλιο, με 27 θέματα στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης.

 

Η μήνυση που κατέθεσε ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΑΔΟ, Κωνσταντίνος Δημόπουλος, χρόνια μετά την εκπαραθύρωση του διευθυντή της δημοτικής επιχείρησης, οδήγησε στη δίωξη και των δύο αιρετών και αύριο πιθανόν το θέμα να απασχολήσει στην προ ημερησίας διαδικασία της ενημέρωσης του σώματος για τα τρέχοντα.

 

Όπως επίσης αναμένεται να αφιερωθεί χρόνος για τα όσα αφορούν την πολύχρονη διαμάχη και αντιδικία της Δημοτικής Επιτροπής Αγώνα με το μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου. Μετά την τελευταία –σημαντική- δίκη, μέλη της Επιτροπής αναμένεται να ζητήσουν χρόνο για μια ενημερωτική παρέμβαση «από πρώτο χέρι», αφού ο δήμαρχος δεν παρέστη στη δίκη.

 

Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης περιλαμβάνεται και η έγκριση του ισολογισμού-απολογισμού της ΔΗΚΕΔΟ για το 2015 και στη διάρκεια της συζήτηση του θέματος θα υπάρξει ενημέρωση και για την παραίτηση μέλους του ΔΣ, η οποία συνέβη πιθανώς μετά την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της.

Με δεδομένο ότι στην ημερήσια διάταξη δεν υπάρχει θέμα σχετικό με τη ράμπα πρόσβασης των ΑμΕΑ στη θάλασσα, πιθανώς θα ζητηθεί ενημέρωση και γι’ αυτό, μετά την αντιπαράθεση  που υπήρξε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, σχετικά με τη δαπάνη για την επανατοποθέτηση της ράμπας.

 

Πολλά ενδιαφέροντα θέματα συμπεριλαμβάνει και η ημερήσια διάταξη, όπως η «ίδρυση δημοσίου ΙΕΚ με ειδικότητα «Τεχνολογίες επικοινωνίας και πληροφοριών στην ταξιδιωτική βιομηχανία», αλλά και η συνολικού προϋπολογισμού 100.000 ευρώ συντήρηση του αρδευτικού δικτύου στην περιοχή του Δίου, ώστε το 2018 να βελτιωθεί η υπάρχουσα κατάσταση.

Εντός ημερήσιας (συζήτηση για την πρόσληψη 60 διμηνιτών για την καθαριότητα) και εκτός, αναμένεται να απασχολήσουν θέματα σχετικά με τους συμβασιούχους και την αποκομιδή-καθαριότητα, αλλά και τα πρόσφατα προβλήματα υδροδότησης στα νότια του Δήμου μας και η κατάσταση στην ΔΕΥΑΑΝΟ (και θέμα για τη διεύρυνση του αντικειμένου της) και η μίσθωση αιγιαλού για το φετινό καλοκαίρι.

 

ds23.5.17