“Δεν το έχω δει από κοντά για να σου πω”

(δείτε τις φωτογραφίες και πείτε μας αν είναι πλαστές)

μια μέρα μετά, η επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητάει ενημέρωση από τον δήμαρχο που δεν πήγε να το δει και άρα δεν γνωρίζει (και φυσικά δεν εμπιστεύεται τις φωτογραφίες και την καταγραφή της ΕτΟ -ως συνήθως από τον Απρίλιο του 2016-)

 

Έγγραφη αναφορά προς τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου,κατέθεσε σήμερα η επικεφαλής της δημοτικής αξιωματικής αντιπολίτευσης (“Συνδυασμός Ευθύνης), Ευαγγελία Μόχλα-Φαρμάκη, με την οποία ζητεί ενημέρωση για τα όσα αφορούν την κατασκευή που η ΕτΟ κατέγραψε χθες φωτογραφικά (και δημοσίευσε)  την ώρα που που υπερψηφιζόταν -με τη διπλή ψήφο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου- του θέματος 16 της ημερήσιας διάταξης.

 

Στην αναφορά της η κα Μόχλα-Φαρμάκη, αφού δηλώνει ότι έχουν περιέλθει σε γνώση της κάποια γεγονότα, ζητεί από τον Κ. Δημόπουλο να την ενημερώσει που έγιναν χωματουργικές εργασίες και κατασκευές, αν έγιναν σε δημοτική έκταση, αν έγιναν νόμιμα ή παράνομα και -στην περίπτωση που έγιναν παράνομα- να ενημερωθεί για τις όποιες παρανομίες, αλλά και την απομάκρυνση των κατασκευών και την αποβολή του αυθαιρέτως κατέχοντος.

 

1507moxla gia 356g

Η ΕτΟ αναζήτησε ενημέρωση και από τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου, Κωνσταντίνο Δημόπουλο, αφού του έθεσε υπ’ όψιν του το χθεσινό δημοσίευμα. Η απάντηση του δημάρχου ήταν “Δεν το έχω δει από κοντά για να σου πω”. Η ΕτΟ αναμένει απάντηση του δημάρχου, στην πρότασή της να επισκεφθούν το χώρο ο δήμαρχος και ο γράφων.

Η αναφορά της κας Μόχλα κατατέθηκε σήμερα και πρωτοκολλήθηκε.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή κάποια ενέργεια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου ή άλλης Αρχής, προκειμένου να διαπιστωθούν όσα συμβαίνουν στην περιοχή του 356γ και να διαπιστωθούν πιθανές παράνομες ενέργειες.

Η ΕτΟ αναζήτησε σήμερα και τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου του Λιτοχώρου, Γεώργιο Μήλιο. Δεν κατάφερε να έλθει σε επικοινωνία μαζί του -τηλεφωνικά ή δια ζώσης-, παρά τις πολλές προσπάθειες.

Το θέμα της εκμίσθωσης της έκτασης στο 356γ συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου του Λιτοχώρου (στα μέσα Ιανουαρίου), συνεδρίαση για την οποία ΤΙΠΟΤΑ δεν δημοσιεύτηκε ΠΟΥΘΕΝΑ: ούτε στην ιστοσελίδα του Δήμου, ούτε καν στο προφίλ της Δημοτικής Κοινότητας στο Facebook, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν.

(https://www.facebook.com/groups/950117861722057/ )

 

 

Η απόφαση του τοπικού συμβουλίου έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα και άγνωστο παραμένει αν η γνωμοδότηση περιελάμβανε και καθορισμό του τιμήματος της εκμίσθωσης και τη χρονική της διάρκεια. Φυσικά, άγνωστο παραμένει -μέχρι στιγμής- και το τι εκτέθηκε στη συγκεκριμένη συνεδρίαση.

 

Το σημερινό ρεπορτάζ της ΕτΟ κατέγραψε (και φωτογραφικά) ότι οι εργασίες στην κατασκευή, στο 356γ, συνεχίζονται κανονικά.